Monday 6 April 2009

Δεν είμαστε καλά!!
Προσευχές επί... πληρωμή

...O «Θεός» δέχεται Visa, MasterCard ή μήπως προτιμάει American Express; Με αυτήν την απορία θα μπορούσε να αντιδράσει κανείς στο άκουσμα της νεοσυσταθείσας ιστοσελίδας, η οποία αναλαμβάνει να... προσεύχεται αντί για εμάς και βέβαια με το αζημίωτο.

Προσευχές επί... πληρωμή
.
Αν ανήκετε σε εκείνους που δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί, αν βαριέστε ή απλώς δεν θυμάστε ολόκληρη την προσευχή σας, τότε τη λύση έρχεται να σας δώσει ο ιστότοπος www.informationageprayer.com.
Πρόκειται, όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές του, για έναν πρωτότυπο τρόπο που σας συνδέει με τον «Θεό», μια που η θεία βούληση επικροτεί την εξέλιξη της τεχνολογίας...
Εξέχουσα θέση ανάμεσα στην ποικιλία των προσευχών που διαθέτει το site κατέχει η «επίκαιρη» προσευχή για αντιμετώπιση ή προστασία από την... οικονομική κρίση.
«Όλοι υποφέρουμε από την οικονομική ύφεση», εξηγούν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας. «Αυτή η προσευχή ζητεί από τον «Θεό» να βελτιώσει την Οικονομία και να μας βοηθήσει να στηρίξουμε τον εαυτό μας με αξιοπρέπεια και όχι με ανυποληψία. Για προφανείς λόγους παρέχουμε την προσευχή της οικονομικής σταθερότητας με έκπτωση», λένε.
Χωρίς κόπο
Στην... προνομιακή τιμή των 3,95 δολαρίων τον μήνα μπορεί κανείς να απευθύνει τρις ημερησίως τη σχετική προσευχή χωρίς καθόλου κόπο.
Όλες οι προσευχές γίνονται ατομικά, καθώς την ώρα που αυτή περνά με τη μορφή κειμένου και φωνής από την οθόνη του υπολογιστή αναγράφεται ταυτόχρονα το όνομα που έχετε δηλώσει, ώστε η επαφή με τον «Θεό» να είναι απολύτως προσωπική. Και όλα γίνονται με την απαραίτητη προστασία των προσωπικών δεδομένων.
«Παρότι είμαστε σίγουροι ότι ο «Θεός» ακούει τις προσευχές, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κάποια υπερφυσικά όντα δεν υποκλέπτουν ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο δεν λαμβάνουν γνώση των προσευχών», αναφέρει η ιστοσελίδα.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει στις διαδικτυακές προσευχές χρειάζεται να επιλέξει τη θρησκεία του -καθολικοί, προτεστάντες, εβραίοι και μουσουλμάνοι γίνονται δεκτοί-, αλλά και το είδος της προσευχής που επιθυμεί.
Το κόστος εξαρτάται από την έκταση της προσευχής, καθώς όσο αυτή μεγαλώνει τόσο ακριβαίνει η τιμή της.
Ενδεικτικά η προσευχή για καλή υγεία κοστίζει 4,95 δολάρια τον μήνα, διατίθεται πακέτο με την πρωινή προσευχή, προσευχή για υγεία και για καλές ευχές στην τιμή των 19,95 δολαρίων μηνιαίως, ενώ όσοι θέλουν να προσευχηθούν για τα παιδιά τους θα ξεμπερδέψουν φτηνότερα, με μόλις 1,99 δολάρια τον μήνα.
Οι τιμές ξεπερνούν στις ακριβότερες προσευχές τα 100 δολάρια ετησίως -με τον 12ο μήνα του χρόνου δωρεάν-, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για εξάμηνες ή τρίμηνες εγγραφές.
Στο μέλλον, όπως εξηγούν οι συντελεστές του εγχειρήματος, οποιοσδήποτε το επιθυμεί θα μπορεί να στέλνει γραπτώς τη δική του ξεχωριστή προσευχή.
Πάντως η ιστοσελίδα συμβουλεύει: «Δείξε στον «Θεό» ότι είσαι σοβαρός. Πάρε το πακέτο με ολόκληρο το προσευχητάρι»...
Στο ερώτημα που θέτουν ορισμένοι εκ των επισκεπτών της ιστοσελίδας «μήπως είναι βλασφημία να ακούγονται προσευχές από έναν υπολογιστή;», οι υπεύθυνοι απαντούν «σας συμβουλεύουμε να ρωτήσετε τον τοπικό ιερέα, όμως πιστεύουμε ότι είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να συνδεθείτε με τον "Θεό"».
Παράλληλα υποστηρίζουν ότι το 10% των εσόδων που αποκομίζουν διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ιστοσελίδας για ηλεκτρονικές προσευχές, οι ιδρυτές της όμως δηλώνουν αισιόδοξοι.
Άλλωστε διατείνονται πως επιτελούν κοινωνικό και θεάρεστο έργο: «Η Information Age Prayer ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό να βοηθήσει όσους αδυνατούν να προσεύχονται τόσο τακτικά όσο θα ήθελαν», λένε.
«Είστε ξεχασιάρηδες; Δουλεύετε μέχρι αργά το βράδυ και δεν προλαβαίνετε να κάνετε την πρωινή σας προσευχή; Τα παιδιά σας έπαψαν πλέον να προσεύχονται ή η μητέρα σας είναι πολύ ηλικιωμένη για να τα καταφέρει; Εμείς είμαστε εδώ για να προσευχηθούμε αντί για εκείνους», λένε. «Και για τα νέα μέλη η προσευχή δίνεται σε τιμή ευκαιρίας...».
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η προσευχή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έχει, όπως φαίνεται, πέραση. Εκτός από την ιστοσελίδα www.informationageprayer.com, αντίστοιχη προσευχή περιλαμβάνει και η ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Αγγλίας, στην οποία προσφεύγουν όλο και περισσότεροι πιστοί αναζητώντας στήριγμα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η προσευχή που δημοσιεύεται σε αυτήν αναφέρει:
«Κύριε και Θεέ, ζούμε σε ταραγμένες μέρες, σε όλον τον κόσμο, οι τιμές ανεβαίνουν, τα χρέη αυξάνονται, οι τράπεζες καταρρέουν, οι δουλειές αφαιρούνται και η εύθραυστη ασφάλεια απειλείται. Θεέ της αγάπης, νιώσε τον φόβο μας και άκουσε την προσευχή μας: γίνε ένα οχυρό δύναμης μέσα στην κινούμενη άμμο και ένα φως στο σκοτάδι, βοήθησέ μας να δεχθούμε το δώρο Σου της ειρήνης και θεράπευσε τις καρδιές μας, στρέφοντάς τες εκεί όπου θα βρεθούν οι πραγματικές χαρές, στον Ιησού Χριστό τον Κύριό μας. Αμήν».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν μέχρι σήμερα επισκεφθεί διαδικτυακά την προσευχή για τη χρηματοπιστωτική κρίση, προσευχή η οποία, σύμφωνα με την Εκκλησία της Αγγλίας, αναδεικνύεται στη δημοφιλέστερη όλων...
ΚΑΤΕΡΙΝΑ POBBA

Επόμενο  βήμα, ο ιστότοπος: 
www.syhorohartiagiaoloys.com
Εδώ να δείτε έσοδα!!!

4 comments:

  1. Όλα είναι εμπόριο τελικά!!
    Εγώ πού έχω μόνο dinners θά την δεχτούν???

    ReplyDelete
  2. Εδω κολλαει το Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Άλλο πάλι κι αυτό! Τι να σχολιάσω;

    ReplyDelete
  4. αυτοι που το εσκεφθησαν αυτο ειναι απλα θεομπαιχτες...η προσευχη θελει πολυ προσωπικο κοπο και πολυ πνευματικη προσπάθεια και προπαντώς σ υ μ μ ε τ ο χ ή προσωπική, άρα δεν υπάρχει προσευχη δι' αντιπροσώπου!ειναι πραγματα σατανικα αυτα που ακουμε...ενας κληρικος της ορθοδοξου εκκλησιας του Χριστου...

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki