Thursday 24 September 2009

Μάνα, οι δυο αδερφές της και η μάνα της, κατηγορούνται ότι σκότωσαν το κοριτσάκι της, επειδή έπασχε από σύνδρομο Down!

«Πρόκειται για γυναίκες-κλώνους του Σατανά! Σκοτώσανε το παιδί μου και πρέπει να πληρώσουνε!» Αυτά είναι τα λόγια ενός 55χρονου δικαστικού επιμελητή για την πρώην σύζυγό του, δικηγόρο Πειραιώς, τις δύο αδερφές της (οδοντίατρος και κοινωνιολόγος) και τη μητέρα τους, οι οποίες αύριο θα βρεθούν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θηβών, καθώς κατηγορούνται ότι σκότωσαν το ηλικίας 8,5 μηνών κοριτσάκι που είχε αποκτήσει το ζευγάρι, επειδή έπασχε από σύνδρομο Down!
Μετά τη μήνυση που υπέβαλε εις βάρος των τεσσάρων γυναικών ο πατέρας του άτυχου παιδιού, την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών και την έκδοση τριών παραπεμπτικών βουλευμάτων (του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, Εφετών και Αρείου Πάγου) οι τέσσερις γυναίκες θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η 51χρονη μητέρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η μία εκ των αδερφών της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία και οι άλλες δύο γυναίκες της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, όλες ευρισκόμενες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα. 
Πρόκειται για ένα βαρύ κατηγορητήριο και μια συγκλονιστική ιστορία που αν τελικά κριθεί βάσιμη από τους λειτουργούς της Θέμιδος, θα είναι μια σύγχρονη τραγωδία που δεν θα έχει γραφτεί από τον τραγικό ποιητή Ευριπίδη, αλλά από μια «συμμορία τεσσάρων σατανικών γυναικών», όπως τις αποκαλεί χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στην «Espresso» (για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του).
Σύμφωνα με τον μηνυτή, στις 20 Νοεμβρίου του 1995, ημέρα θανάτου του παιδιού κι ενώ εκείνος βρισκόταν στην εργασία του, δέχτηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του, η οποία του είπε «όλα τελείωσαν». Όταν τη ρώτησε τι ακριβώς εννοούσε, εκείνη του απάντησε ότι μαζί με τη μητέρα της και τις αδερφές της έκαναν στο παιδί «ευθανασία».
«Το 1995 η πρώην σύζυγός μου, ως μια άλλη Μήδεια, έπνιξε την κόρη μου με μαξιλάρι, με τη βοήθεια της μιας αδερφής της, ενώ παρούσες στον τόπο του εγκλήματος, στο σπίτι μας στο Καλαμάκι, ήταν και οι άλλες δύο κατηγορούμενες, δηλαδή η μητέρα τους και η άλλη αδερφή τους.
Τα γνώριζα όλα εξαρχής, αλλά επί δέκα σχεδόν χρόνια σιωπούσα και έμενα με τη δολοφόνο της κόρης μου στο ίδιο σπίτι, προς χάριν των άλλων δύο παιδιών μου. Έχω δύο κόρες ηλικίας 18 και 14 ετών που λατρεύω και δεν μπορώ να τις δω, επειδή περιέργως η σύζυγός μου έχει κερδίσει την επιμέλεια, αν και πρώτα την είχα εγώ, αλλά και επειδή ασκούν μεγάλη επιρροή στα παιδιά μου, με αποτέλεσμα να μη θέλουν να με δουν. Και αυτό το πετυχαίνουν χορηγώντας τους ακόμη και ψυχοφάρμακα! Βιώνω έναν Γολγοθά και φοβάμαι και για τα άλλα δύο παιδιά μου, με τα οποία έχω να μιλήσω εδώ και τρία χρόνια».
Πρόκειται για το ξέσπασμα του ίδιου του πατέρα στην «Espresso» λίγο πριν από την έναρξη της δίκης. Αντίθετα, σε επικοινωνία που είχαμε με την πλευρά των κατηγορουμένων, οι οποίες -βάσει της δικογραφίας- υποστηρίζουν ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό από τη μητέρα στην κούνια του και ότι οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι ψευδείς και κατασκευασμένες από τον πατέρα του παιδιού, επειδή δεν μπόρεσε να δεχτεί το διαζύγιο που του ζήτησε η δικηγόρος, δεν λάβαμε ουδεμία απάντηση.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας πάντως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα, για ποιο λόγο η μητέρα δεν κάλεσε αμέσως γιατρό ή ασθενοφόρο, όταν αντίκρισε αναίσθητο -όπως υποστηρίζει- το παιδί της;
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στη συγκάλυψη της υπόθεσης ενεπλάκησαν και δύο υπεύθυνοι γραφείων κηδειών, ένας γιατρός και δύο αστυνομικοί (ο ένας εκ των οποίων μάλιστα εργαζόταν και στο γραφείο κηδειών(!)), αδικήματα όμως που έχουν παραγραφεί.

πηγή: messapia 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki