Saturday 16 August 2008

Παιδικές χαρές για... κλάματα - Παιδικές λύπες …

Αττική
Λειτουργούν με σπασμένα όργανα, χωρίς φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση. 
777 τραυματισμοί παιδιών έχουν σημειωθεί μέσα σε έναν χρόνο.
Παιδικές χαρές - παγίδες για τα παιδιά λειτουργούν σε πολλούς δήμους της Αττικής. Η εικόνα που παρουσιάζουν είναι τραγική, καθώς οι περισσότερες λειτουργούν με σπασμένα όργανα, σκουριασμένα, που δεν πληρούν ούτε καν τους βασικούς κανόνες ασφάλειας, χωρίς φωτισμό, φύλαξη και συντήρηση.

Δ.Δ. Κολλυρίου του Δήμου Πύργου
Οι εικόνες που δημοσιεύονται είναι από την παιδική χαρά που δεν είναι ούτε παιδική ούτε χαρά.
Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι η συγκεκριμένη «παιδική χαρά» (που σίγουρα δεν είναι η μόνη) είναι σε άθλια κατάσταση, επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που θα τολμήσουν να την πλησιάσουν αλλά το κυριότερο η κατάστασή της αναδεικνύει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το σύστημα τα παιδιά μας. Τα αγνοεί και τα προσβάλει.
περισσότερα

Κομοτινή
Στα... χαρτιά φαίνεται ότι καθαρίζουν τις παιδικές τους χαρές, εκεί στην ακριτική Κομοτηνή, οι προύχοντες της πόλης.
Το "τεράστιο" ενδιαφέρον τους εξαντλείται στις μεγαλοστομίες και στα λόγια τα παχιά.
Καρπενήσι

Η κατάσταση στις παιδικές χαρές στον δήμο Καρπενησίου, όπως αυτή έχει καταγραφεί τα τελευταία 5 χρόνια, είναι απαράδεκτη. Ούτε ένα ευρώ -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν έχει δαπανηθεί στις παιδικές χαρές στο Καρπενήσι. Στους περισσότερους περιφερειακούς δήμους, οι παιδικές χαρές βρίσκονται σε ακόμη χειρότερα χάλια.

Μενίδι…
Τραγικό ατύχημα σε παιδική χαρά 

Κύριοι,
με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβει χθες στην γειτονιά μου, πήρα το θάρρος να σας γράψω και παρακαλώ πολύ αν η οργάνωση σας δεν είναι η κατάλληλη να παραπέμψετε αυτό το mail σε κάποιον που μπορεί να λάβει δράση.
Ένα μικρό αγόρι, ο Ηλίας,7 ετών παίζοντας με συνομήλικους του στην παιδική χαρά (ο Θεός να την κάνει) της γειτονιάς μας έπεσε από την τσουλήθρα, ύψους 3-3,50 m, και χτύπησε θανάσιμα! Αυτή την στιγμή χαροπαλεύει στο παίδων Αγία Σοφία και οι γιατροί τον θεωρούν κλινικά νεκρό μιας και έχει πολλαπλά χτυπήματα στο κρανίο!
περισσότερα

Κατάκολο
Εκτός από την ανευθυνότητα των υπευθύνων να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά σε μια έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη (χωρίς ειδικό τάπητα) παιδική χαρά μας καταγγέλλει και την κερδοσκοπία του Λούνα Παρκ που χρεώνει 2 ευρώ το παιδί τις ξύλινες βαρκούλες και δεν δίνει απόδειξη. «Μου έδωσαν απόδειξη αφού προηγουμένως τη ζήτησα επίμονα και μου είπαν πως με κάτι τέτοιους σαν εμένα που ζητάνε απόδειξη δεν πάει η Ελλάδα μπροστά.»
περισσότερα

Χανιά
 Κομμένα σίδερα, επικίνδυνα για το αθώο παιχνίδι, προεξέχουσες βίδες, κολώνες γεμάτες σκουριά, προεξέχοντες κορμοί δέντρων, τόσο ώστε να σκοντάψει ένα παιδί και να τραυματιστεί είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότερες παιδικές χαρές της πόλης. Ζητήσαμε τη γνώμη των γονέων για την κατάσταση των παιδικών χαρών της πόλης μας. Πατέρας: «Δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Χρειάζονται πιο τακτική συντήρηση. Σχεδόν όλες οι κούνιες είναι σκουριασμένες. Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους χωρίς να είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Απλώς χρειάζονται περισσότερη φροντίδα».
περισσότερα

 Νέα Λάμψακος
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ;
ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ!!
περισσότερα



Ο θλιβερός κατάλογος τελειωμό δεν έχει 

1 comment:

  1. Για το θεμα,εχω ιδιαν γνωμη,ως αυτοπτης μαρτυς.
    Καποτε,πριν απο πολλαα χρονια,μεγαλωνα ενα παιδακι,και το πηγαινα και στις παιδικες χαρες τα βραδυα.
    Εβλεπα λοιπον,οτι τις βραδυνες ωρες,πηγαιναν στις παιδικες χαρες,που ηταν βεβαια αφυλακτες,νεαροι,που τις κατεστρεφαν συστηματικα.
    Χαμενα παιδακια,χωρις ελπιδα για το δικο τους μελλον,δεν ηθελαν να βλεπουν τιποτα καλο γυρω τους.
    Αφου δεν εχω εγω,δεν θα εχετε κι εσεις,σκεφτοντουσαν.
    Αλλα βεβαια,κανεις απο τους υποτιθεται υπευθυνους,δεν ενδιαφεροταν.Και το ιδιο γινεται και σημερα.
    Και ουτε βεβαια και οι γειτονες,εχουν δειξει καποιο ενδιαφερον.Ισως γιατι δεν υπαρχουν σημερα παιδια,τα δικα τους παιδια,για να ενδιαφερθουν.
    Ποιος κανει πια παιδια σημερα;
    Μα μονον οι γυφτοι,και οι Αλβανοι.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki