Monday 7 June 2010

Ένα δράμα, με θύμα 9χρονο αγοράκι με νοητική υστέρηση, αποκαλύφθηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Λάρισα.

Αφού διαβάσετε την είδηση, πείτε μας. 
Πόσα είναι τα θύματα και ποιοι οι θύτες;

Παιδιά στο υπόγειο και ένα πιο κάτω...

Η αστυνομική έφοδος σε διαμέρισμα της πόλης είχε αποτέλεσμα να συλληφθεί η μάνα για κακοποίηση ανηλίκου, αφού ο μικρός ήταν δεμένος από το πόδι με σχοινί στο καλοριφέρ.
Στο ίδιο διαμέρισμα και τα τρία μικρότερα αδελφάκια του, ηλικίας 7, 5 και 3 ετών αντίστοιχα, τα οποία, σύμφωνα με την κατάθεση της μάνας, ο 9χρονος, που είναι κωφάλαλος και υπερκινητικός, τα παρενοχλούσε διαρκώς.
Η «λύση» που επέλεξε η δυστυχισμένη μάνα ήταν να δέσει το αγοράκι στο καλοριφέρ. Η ταλαιπωρία του έγινε αντιληπτή από γείτονες, οι οποίοι ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομία.
Το 9χρονο αγόρι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η μητέρα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας για κακοποίηση ανηλίκου.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Β. Χαλάτση, ξεκίνησε προσπάθεια, σε συνεργασία με την Εισαγγελία, για να διακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και αναζητήθηκαν συγγενικά πρόσωπα για να τα αναλάβουν, αλλά δεν βρέθηκαν. 
Εκ των πραγμάτων και για ανθρωπιστικούς λόγους, τα παιδιά φιλοξενούνται στην Αστυνομία, για σίτιση και διαμονή, ενώ ειδοποιήθηκε ο πατέρας τους, ο οποίος απουσιάζει από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki