Sunday 8 August 2010

Ευρωπαίοι έφηβοι: Αλκοόλ και ναρκωτικά για να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή!

Youth in Europe turning to alcohol and drugs for sexual high
Οι Ευρωπαίοι έφηβοι καταναλώνουν επίτηδες μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό καταδεικνύει νέα μελέτη που διενεργήθηκε σε 9 ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.
Young people in Europe are deliberately binging on drink and drugs to enhance their sex lives, according to a new study.
A third of men aged 16 to 35 and a quarter of females surveyed for the study said they drank alcohol to increase their chances of getting sex.
Some also intentionally take cocaine, ecstasy and cannabis to enhance sexual arousal or prolong sex.
In the study, conducted by researchers at the Liverpool John Moores University, more than 1300 people aged between 16 and 35 and who routinely socialise in nightlife settings completed anonymous questionnaires. 
more...

Το ένα τρίτο των ανδρών ηλικίας 16-35 ετών καθώς και το 23% των ερωτηθέντων γυναικών υποστηρίζουν ότι μεθούν για να αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν σεξ. 
Μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό οι νέοι να μη χρησιμοποιήσουν… προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης.

Η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών σε νεαρή ηλικία συνδέεται άμεσα με την έναρξη της σεξουαλικής ζωής πριν την ηλικία των 16 ετών και μάλιστα στα κορίτσια. Το 50% περίπου των ερωτηθέντων στη Βιέννη και την Αυστρία είχαν μεθύσει και είχαν κάνει σεξ πριν τα 16 τους χρόνια. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Βενετία ανέρχεται στο 36%, στο 37% στην Πάλμα της Ισπανίας και στο 30% στο Λίβερπουλ στη Μ. Βρετανία.

Το ένα τέταρτο των νέων που κάνουν χρήση κοκαΐνης υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ενώ η χρήση ναρκωτικών εν γένει συνδέεται με την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.
Από την άλλη οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι μετανιώνουν για τις πράξεις τους όταν συνέρχονται από το μεθύσι ή την επήρεια των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα όσοι μέθυσαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, είναι πολύ πιθανό να είχαν πέντε ή και παραπάνω διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους αλλά και σεξ χωρίς προφυλακτικό. 
Μάλιστα η πλειονότητα των νέων δηλώνει ότι μετάνιωσε για τη συνεύρεση την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή συνήλθαν από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1341 νέοι από εννέα χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία.

Η σουηδική κοινωνία μαζεύει τα κομμάτια του σπασμένου καθρέφτη
Göran Lindberg and Sweden's dark side

Σοκ από τη μυστική ζωή του Γκόραν Λίντμπεργκ, που είχε τη φήμη του πιο προοδευτικού αστυνομικού της Σουηδίας.   

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουψάλας καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη με τις κατηγορίες του βιασμού, της σωματεμπορίας και της εξώθησης σε πορνεία
Retired Swedish police chief Göran Lindberg, who was jailed last week for rape and assault.
Εδώ και δεκαετίες η Σουηδία θεωρείται η υλοποίηση μιας φιλελεύθερης ουτοπίας, όπου βασιλεύουν η ισότητα και η δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη σουηδική κοινωνία συντελείται μια βαθύτατη αλλαγή. Και το όνειρο έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει.
Εάν υπήρχε ένας αστυνομικός που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον Κουρτ Βάλαντερ, τον προοδευτικό ήρωα των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Χένινγκ Μανκέλ, αυτός θα ήταν ο Γκόραν Λίντμπεργκ. Αρχηγός της αστυνομίας στην Ουψάλα, ο Λίντμπεργκ ήταν δηλωμένος εχθρός του σεξισμού και ένθερμος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών. Περισσότερο από αστυνομικό έμοιαζε με ακαταπόνητο δημόσιο λειτουργό που προσέφερε όλες τους τις δυνάμεις στο ιδανικό της ισότητας των φύλων. Σύντομα απέκτησε τη φήμη του πιο προοδευτικού αστυνομικού της Σουηδίας.  

Τον περασμένο Ιανουάριο, όμως, ο Λίντμπεργκ συνελήφθη. Τη στιγμή της σύλληψής του πήγαινε σε ένα ξενοδοχείο για να συναντήσει ένα 14χρονο κορίτσι. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε μια τσάντα με δερμάτινα μαστίγια, χειροπέδες και μάσκες νυκτός. Θα μπορούσε να ήταν μια ιστορία του Μάνκελ ή του Στιγκ Λάρσον, του συγγραφέα της τριλογίας «Μιλένιουμ». Υπάρχει όμως μια διαφορά: ο ντετέκτιβ σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν αυτός που ερευνούσε την υπόθεση, αλλά ο αρχιτέκτονας του εγκλήματος. Την περασμένη βδομάδα ο Λίντμπεργκ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών με τις κατηγορίες του βιασμού, της σωματεμπορίας και της εξώθησης σε πορνεία.

Η μυστική ζωή του αστυνομικού διευθυντή της Ουψάλας, ενός ανθρώπου που υπερασπιζόταν τόσο ένθερμα τις γυναίκες, συντάραξε συθέμελα τη σουηδική κοινωνία. 

Η Στοκχόλμη, παρατηρεί ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Ομπζέρβερ», εξακολουθεί να μοιάζει με πόλη- καρτ ποστάλ και οι κάτοικοί της σαν να το έσκασαν από διαφήμιση γιαουρτιού για να χαζέψουν το ηλιοβασίλεμα. Είναι η εικόνα μιας χώρας που φαίνεται τόσο οικεία στον υπόλοιπο κόσμο, μια εικόνα για την οποία οι Σουηδοί είναι πολύ περήφανοι. Είναι η ουτοπική όαση του «Foklhemmet», της «πατρίδας του λαού», που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι Σουηδοί καλλιεργούν και εξάγουν εδώ και περίπου έναν αιώνα.  
Τα τελευταία χρόνια, όμως, αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστή στον κόσμο η σκοτεινή εικόνα μιας χρεοκοπημένης ουτοπίας. Τη δεκαετία του 1980 η Σουηδία άρχισε να εγκαταλείπει το μοντέλο του πανταχού παρόντος κράτους- πρόνοιας. Στις 28 Φεβρουαρίου του 1986 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Ολαφ Πάλμε έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός δολοφόνου, ο οποίος δεν βρέθηκε ποτέ.

Τα σημάδια αυτής της αλλαγής άρχισαν να αποτυπώνονται από συγγραφείς όπως ο Μανκέλ και ο Λάρσον και σκηνοθέτες όπως ο Λούκας Μόντισον. Και οι τρεις τους είναι αριστεροί. Και οι τρεις τους μιλάνε με διαφορετικό τρόπο για ένα όνειρο που προδόθηκε, για το γεγονός ότι οι πιο απροστάτευτοι άνθρωποι παραδίδονται σε ένα ανηλεές σύστημα. Ενδεχομένως δεν είναι τυχαίο ότι και στους τρεις σύμβολο του απροστάτευτου ανθρώπου είναι μια γυναίκα που ωθείται με τη βία στην πορνεία. 

Η αναγκαστική πορνεία ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη σουηδική κοινωνία τη δεκαετία του 1990. Το αποτέλεσμα ήταν ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2000 και θεωρήθηκε νίκη του ριζοσπαστικού φεμινισμού.  
Ο νόμος αυτός επέτρεπε την πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών, αλλά απαγόρευε την αγορά τους. Με άλλα λόγια, το έγκλημα πέρασε από την πόρνη στον πελάτη και υπό μια ευρύτερη έννοια από τη γυναίκα στον άνδρα.  
Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νόμου, ο οποίος είχε θεωρηθεί τότε πλήγμα κατά της σωματεμπορίας και της πορνείας στον δρόμο, ήταν φυσικά ο αστυνομικός διευθυντής της Ουψάλας Γκόραν Λίντμπεργκ. 
Τα Νέα

Ιπποκράτεια 2010: Οι “αναγνώστες του Ομήρου”
στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κω
The Readers of Homer

The Readers of Homer in Kos
 Η εκδήλωση εξελίσσεται τώρα

“Ταξιδεύουν” τα έργα του Ομήρου, σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον επιφανών ακαδημαϊκών, ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων, ακόμα και πολιτικών, αλλά και απλών ανθρώπων, τούς οποίους καλούν σε κάθε τους εκδήλωση, σ’ έναν μαραθώνιο ανάγνωσης έργων του μεγαλύτερου επικού ποιητή, όλων των εποχών.


Ο λόγος για τους “Αναγνώστες του Ομήρου” (The Readers of Homer), με πρόεδρο την ακαδημαϊκό Κάθριν Χολουάιν(Kathryn Hohlwein), η οποία επί σχεδόν σαράντα χρόνια, δίδασκε ένα σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, με αντικείμενο την «Ομηρική φαντασία». Οι τάξεις της ήταν πάντα γεμάτες από μαθητές, μεταξύ των οποίων ορισμένοι από τους καλύτερους των τμημάτων των Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Αγγλικής. Λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή της, η Κάθριν Χολουάιν βρέθηκε αντιμέτωπη με το ερώτημα των φοιτητών της για το πώς σκοπεύει να διατηρήσει “ζωντανή” την ικανοποίηση της ανάγνωσης και μεταλαμπάδευσης των έργων του Ομήρου. Εμπνεόμενη από τον ενθουσιασμό των φοιτητών της, η Κάθριν Χολουάιν προχώρησε στη διοργάνωση μιας σειράς από συγκεντρώσεις ολονύκτιας ανάγνωσης των έργων του Ομήρου, που ήδη μετρούν δώδεκα χρόνια ζωής.
Αντιπρόεδρος της οργάνωσης είναι ένας ομογενής, ο Ιωάννης Σιμωνίδης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, καθηγητής και Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Ιδρυτής του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης, μελετητής του Ομήρου, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Μακρυγιάννη και του Καβάφη. Από το 2005 έχει αφοσιωθεί στη δημιουργία και παρουσίαση σε θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και κοινότητες θεατρικών και κινηματογραφικών έργων και εργασιών, όπως η “Απολογία του Σωκράτη”, η “Πολιτεία” του Πλάτωνα, “Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη”, η ζωή και το έργο του Καβάφη, η καταστροφή της Σμύρνης, κλπ.
“Ημέρες Ομήρου” στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ιπποκράτεια 2010»
Μετά τις ομολογουμένως επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Αλεξάνδρεια, τη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, την Τουρκία, τη Μάλτα, την Ιταλία και προσφάτως στην Ουρουγουάη, οι “Αναγνώστες του Ομήρου” επιστρέφουν στην Ελλάδα, με μία ολονύκτια ανάγνωση-τραγούδισμα της “Οδύσσειας” του Ομήρου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 7 Αυγούστου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κω, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Ιπποκράτεια 2010″.
Οι “Ημέρες Ομήρου” πραγματοποιούνται με την οργανωτική και οικονομική στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Κω, υπό την αιγίδα και του Δημάρχου της Κω, Γιώργου Κυρίτση, σε συνεργασία με το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Οι Αναγνώστες του Ομήρου”, το Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” της Ουρουγουάης και την πολιτιστική δράση ΕΜΣΕ.

Στον εντυπωσιακό αυτό μαραθώνιο ανάγνωσης της “Οδύσσειας”, διάρκειας 12 ωρών, θα λάβουν μέρος πάνω από 200 αναγνώστες, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, επίσημοι καλεσμένοι, μαθητές, ξένοι επισκέπτες και πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, οι οποίοι θα διαβάσουν ή θα τραγουδήσουν προκαθορισμένους στίχους της Οδύσσειας στα Ομηρικά, Νέα Ελληνικά, Αγγλικά ή σε οποιαδήποτε γλώσσα της προτίμησής τους.
Συγχρόνως, και για πρώτη φορά παγκοσμίως, θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη ολόκληρη η εξαίρετη νεοελληνική μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, εμπλουτισμένη με σχετικές εικόνες.
Η ολονύκτια ανάγνωση της «Οδύσσειας» θα αρχίσει στις 20:00, με μια ώρα μουσικής, ένα λιτό δείπνο και προετοιμασία για μια βραδιά που τιμά τις παραδόσεις και τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα του Ομήρου. Την εκδήλωση θα “ντύσει” μουσικά το Σύνολο Αρχαιοελληνικής Μουσικής, ο “Λύραυλος – Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς”, με μελωδίες που ταξιδεύουν το κοινό στην εποχή του Οδυσσέα.
Εκτός από την Κάθριν Χολουάιν και τον Γιάννη Σιμωνίδη, στον μαραθώνιο ανάγνωσης στην Κω θα συμμετάσχουν ο Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο τ. Υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, η Έπαρχος Κω-Νισύρου, Μαρία Κυπραίου, ο Δήμαρχος της νήσου, Γιώργος Κυρίτσης, ο Μάικλ Σ.Γκένουνγκ (Michael S. Genung), καθηγητής γλωσσολογίας και λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Νίχον, από το Τόκιο της Ιαπωνίας, ο καθηγητής Ουίλιαμ Μιούλεν (William Mullen), από το Κλάσικς Μπαρντ Κόλετζ (Classics Bard College), της Νέας Υόρκης, κ.ά. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων στον μαραθώνιο ανάγνωσης ενημερώνεται καθημερινώς και είναι ανοικτός για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτόν.
Απόσπασμα από κείμενο της Διαμαντένιας Ριμπά
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συλλήψεις παιδόφιλων μέσα στο φετεινό καλοκαίρι
(οι περισσότερες)

Έχουν πραγματικά λυσσάξει :(((

ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ: Συλληψη παιδόφιλου... που ομολογεί οτι είναι παιδόφιλος !

Σύλληψη παιδόφιλου - 5/8/2010 7:00:00 πμ

Σύλληψη παιδόφιλου για βίντεο βιασμού 4χρονης | ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ

Madata.GR - Επιχείρηση "Αράχνη" για παιδόφιλους στη Ρόδο

PellaNet Online :: Στοιχεία από τηλέφωνα για τον παιδόφιλο - 06/08 ...

Σύλληψη παιδόφιλου στη Θεσσαλονίκη (video)

Η Ενημερωτική Πύλη της Ηγουμενίτσας - Συνελήφθη Ελληνας παιδόφιλος ...

PellaFm Online 103.2 :: Στοιχεία από τηλέφωνα για τον παιδόφιλο ...

Επιχείρηση "Αράχνη": Φρίκη με μανιακό παιδόφιλο | Espresso | Ρεπορτάζ

.....................................................................

δεν τελειώνει εδώ ο κατάλογος :((((

S.O.S : Αύξηση της παραβατικότητας (εγκληματικότητας) των ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ

από andrianos-firedepartment
---------------------------------------------------------------------

 Από τα στοιχεία της πρόσφατης ΜΕΛΕΤΗΣ μου "Το προφίλ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ",  προκύπτει αύξηση σε ποσοστό (1%)ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ (αστικών και δάσους) της τελευταίας 10ετίας σε σχέση με το διάστημα (1986-1998).
Το στοιχείο αυτό είναι άκρως ανησυχητικό και πρέπει να προβληματίσει έντονα και ιδιαίτερα τους αρμόδιους θεσμούς (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΟΛΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ) και συλλογικά,  να ενσκήψουν, οργανωθούν και αντιμετωπίσουν το εν λόγω κοινωνικό πρόβλημα, αν θέλουμε, ως σύγχρονη και με αξίες και αρχές Πολιτεία, να αποτρέψουμε την δημιουργία   των αυριανών "εν δυνάμει" ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ.
Η Πολιτεία έχει θεσμικό, ηθικό, και νομικό χρέος να δημιουργήσει, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της, προγράμματα παρέμβασης στο περιβάλλον του ανήλικου κι ενός πλήρους φάσματος υπηρεσιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ.
Άλλα γενικά στοιχεία που επίσης προκύπτουν από την ίδια ως άνω ΜΕΛΕΤΗ είναι : 
1) Ο εμπρησμός (αστικός) είναι στην πλειονότητα, έργο ανήλικων αγοριών, ποσοστό(98,3%). Το ποσοστό των ανήλικων καταδικασθέντων είναι (21,2%).
2) Ο εμπρησμός δάσους, με ποσοστό ανήλικων καταδικασθέντων (5,5%), είναι έργο αγοριών, σε ποσοστό (84,8%), αλλά και κοριτσιών, ποσοστό  της παραβατικότητας των
(15,2%).

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki