Thursday 12 August 2010

HΠΑ: Δικάζουν 15χρονο Καναδό στρατιώτη στο Γκουαντάναμο

Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση στις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στη δίκη.

Η πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αυτή του Ομάρ Χαντρ, ενός Καναδού που συνελήφθη όταν ήταν 15 ετών, ξεκίνησε σήμερα στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο ενώπιον ενός στρατιωτικού δικαστηρίου. 
Ο νεαρός, 23 ετών σήμερα, ήταν παρών στην πρώτη ημέρα της δίκης που ήταν αφιερωμένη στην επιλογή του σώματος των ενόρκων που θα αποτελείται από στρατιωτικούς και το οποίο θα καθορίσει την ποινή του αν κριθεί ένοχος.
Ο Τζον Τζάκσον, ο μοναδικός στρατιωτικός συνήγορος που ο Χαντρ δέχθηκε να τον υπερασπιστεί, και οι στρατιωτικοί εισαγγελείς θα εξετάσουν 15 αξιωματικούς προτού επιλέξουν τουλάχιστον 5 ως ενόρκους για τη δίκη που θα διαρκέσει το λιγότερο τρεις εβδομάδες.
Ο Τζάκσον κατήγγειλε "την πρώτη δίκη ενός παιδιού στρατιώτη στη σύγχρονη ιστορία".
Χθες Δευτέρα ο στρατιωτικός δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο Πάτρικ Πάρις, προκάλεσε έκπληξη κρίνοντας αποδεκτές τις "ομολογίες" που είχε κάνει ο Χαντρ στη φυλακή Μπάγκραμ και αργότερα στο Γκουαντάναμο, κατά τη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με τον Χαντρ, βρισκόταν υπό σωματική και ψυχολογική βία.
Ένας από τους ανθρώπους που τον είχαν ανακρίνει είχε δηλώσει το Μάιο στο δικαστήριο ότι είχε απειλήσει τον Χαντρ ότι θα τον βιάσει, αν δεν ομολογήσει. Άλλοι μάρτυρες εξήγησαν ότι την πρώτη φορά που ανακρίθηκε ο Χαντρ ήταν ακόμα υπό την επήρεια αναισθητικών φαρμάκων, αφού είχε υποβληθεί σε πολλές, σοβαρές επεμβάσεις.


Ο Χαντρ κατηγορείται ότι έριξε μία χειροβομβίδα που σκότωσε έναν Αμερικανό στρατιώτη τον Ιούλιο του 2002 στο Κοστ του Αφγανιστάν. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Εξάλλου μία αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι η δίκη του Χαντρ μπορεί να δημιουργήσει άσχημο προηγούμενο για τα παιδιά στρατιώτες σε όλο τον κόσμο.


Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τα παιδιά σε ένοπλες συγκρούσεις Ράντικα Κουμαρασουάμι αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η δίκη που ξεκίνησε σήμερα είναι αμφίβολης νομιμότητας, ενώ έκανε έκκληση στις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν με τη δίκη.

"Το ψήφισμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ξεκαθαρίζει ότι κανείς κάτω των 18 ετών δεν θα δικάζεται για εγκλήματα πολέμου και οι εισαγγελείς σε άλλα διεθνή δικαστήρια το χρησιμοποίησαν για να μην διώξουν ποινικά παιδιά", δήλωσε.


"Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κανένα παιδί δεν έχει διωχθεί ποινικά για εγκλήματα πολέμου", υπογράμμισε η Κουμαρασουάμι. "Τα παιδιά στρατιώτες πρέπει να αντιμετωπίζονται πρωτίστως ως θύματα και πρέπει να βρίσκονται εναλλακτικοί τρόποι για την επανένταξή τους και την απόδοση δικαιοσύνης".

"Η περίπτωση του Ομάρ Χαντρ θα δημιουργήσει προηγούμενο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα παιδιά στρατιώτες σε όλο τον κόσμο", προειδοποίησε η Κουμαρασουάμι


Νεκταρία Ντούκα
thebest.gr

Εγκατάλειψη βρέφους στο νοσοκομείο Λάρισας

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της μια 32χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία γέννησε πρόωρα το περασμένο Σάββατο.
Η 32χρονη μεταφέρθηκε από τη Λαμία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γέννησε με καισαρική και αφού συνήλθε εξαφανίστηκε.
Οι άνδρες της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα να εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.
Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η 32χρονη δεν συνοδεύονταν από κανένα δικό της αλλά ούτε και δέχθηκε επισκέψεις, παρά μόνο συνεννοούνταν από το κινητό της τηλέφωνο.
enet

Τι σόι μανάδες είναι αυτές;;
Τι είδους γονείς είναι αυτοί;;

Εγκατέλειψε τον 6χρονο γιο του στην ερημιά

Δώδεκα παιδάκια ζητούν γονείς ...

SΟS για 42 παιδιά εγκαταλελειμμένα!!
κ. Ξενογιαννακοπούλου ακούς;;;

Στο Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα» 7 βρέφη που εγκαταλείφθηκαν
Baby abandonment

Ο πατέρας στη φυλακή, η μάνα ανύπαρκτη...,
τα παιδάκια στους δρόμους...

Ένας σύγχρονος Τομ Σόγιερ
Ένα οχτάχρονο αγόρι από την Αλβανία σε μία απίστευτη περιπλάνηση.

15χρονη αυτοκτόνησε λόγω ερωτικής απογοήτευσης!


Η 15χρονη, πέθανε από πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.

Η Robyn Nixon έβγαινε με το αγόρι της για επτά μήνες. Πριν από δύο μέρες, εκείνος αποφάσισε να τη χωρίσει με ένα μήνυμα στο κινητό. Στο μήνυμα, της έγραφε, θέλω να χωρίσουμε γιατί έχω βρει κάποια άλλη.

Η Robyn έπαθε σοκ. Πήρε την επόμενη μέρα τον πρώην-σύντροφό της τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θα αυτοκτονήσει και συγχρόνως ανέβαινε στην ταράτσα του τριώροφου parking.

tileorasi-hellas

Δύο μαθητές από τη Ρόδο κέρδισαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής
Robot made in Greece

Πρωτιά και στην Ολυμπιάδα παιδιά!!

Δύο μαθητές από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου είναι οι νέοι (πολλά υποσχόμενοι) Έλληνες εφευρέτες οι οποίοι μετά την πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής έχουν βάλει πλώρη για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ολυμπιάδα

Πρόκειται για τους Κώστα Νικολαΐδη και Βασίλη Χατζημάρκο, οι οποίοι με τη βοήθεια του καθηγητή-προπονητή τους κ. Δημήτρη Κλαδογένη κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Και όχι αδίκως, μια και η κατασκευή του ρομπότ των δύο μικρών εφευρετών είναι κάθε άλλο παρά... απλή υπόθεση! 

Μέσα σε 22 λεπτά κατάφεραν να συναρμολογήσουν τα 270 κομμάτια του ρομπότ τους και έπειτα να προγραμματίσουν την κεντρική μονάδα προκειμένου να κάνει τη διαδρομή που τους ζητήθηκε. Το ρομπότ κατάφερε να εκπληρώσει άριστα την αποστολή του, δηλαδή να αναρριχηθεί σε στύλους και να συλλέξει από την κορυφή τους μπαλάκια του πινγκ πονγκ! Επίσης μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να κάνει αυτή την κίνηση επανειλημμένως σε όσους στύλους του ζητηθεί ενώ ακολουθεί και συγκεκριμένη γραμμή.
Παρ΄ ότι τα απρόοπτα δεν έλειψαν στον διαγωνισμό, αφού ένα μικρό λάθος με τους αισθητήρες του ρομπότ παραλίγο να τους στοιχίσει την πρώτη θέση, οι δύο μαθητές λυκείου δεν το έβαλαν κάτω, καταφέρνοντας μάλιστα τη συναρμολόγησή του σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διαγωνίστηκαν.  

«Το μυστικό στην επίτευξη του στόχου μας είναι η καλή συνεργασία μεταξύ μας. Κατανέμουμε τις εργασίες και ταυτόχρονα κατασκευάζουμε ο ένας το ένα μέρος του ρομπότ και ο δεύτερος το άλλο. Στο τέλος συναρμολογούμε τα τμήματα και τα ρυθμίζουμε σε χρόνο ρεκόρ» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο Βασίλης Χατζημάρκος.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι
για την πρωτιά μας, αλλά ο στόχος είναι η παγκόσμια διάκριση και είμαστε αποφασισμένοι να το προσπαθήσουμε, γι΄ αυτό άλλωστε προπονούμαστε πολλές ώρες καθημερινά και με πολύ πείσμα» σχολιάζει ο Κώστας Νικολαΐδης, αναφερόμενος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που οργανώνεται στη Μανίλα των Φιλιππινών τον Νοέμβριο. Οι προπονήσεις τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς γίνονταν συνήθως απογευματινές ώρες αφού στο πρόγραμμα του σχολείου δεν μπορούσε να ενταχθεί κάποιο εργαστήριο προκειμένου να εξασκούνται, γεγονός όμως που δεν τους έκανε να χάσουν το κουράγιο τους.
Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους για τη συναρμολόγηση και τον προγραμματισμό του ρομπότ είναι δυόμισι ώρες, ενώ ο ρόλος του καθηγητή-προπονητή είναι πολύ περιορισμένος την ημέρα του διαγωνισμού. Στην Ολυμπιάδα του Νοεμβρίου θα τεθεί στα παιδιά ένας ακόμη, άγνωστος ως εκείνη την ημέρα, κανόνας. Και φυσικά για να μπορέσουν να κατακτήσουν τον τίτλο θα πρέπει να διεκπεραιώσουν και αυτό το στάδιο.
 

Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κλαδογένης, ο οποίος προπονεί αφιλοκερδώς τους μαθητές, δείχνει να απολαμβάνει την όλη διαδικασία σχολιάζοντας: «Με εξιτάρει η ρομποτική,από μικρός ασχολούμαι με κατασκευές. Μπορώ να περάσω ολόκληρο το βράδυ προκειμένου να βρω μια λύση σε ένα πρόβλημα. Είναι μεράκι!». Φαίνεται ότι έχει εμπιστοσύνη στους μαθητές του, κάτι που απέδειξε τη στιγμή που τους ξεχώρισε ανάμεσα σε τόσους άλλους προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Γνωρίζοντας άλλωστε ότι χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και οι Φιλιππίνες έχουν χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ρομποτικής, ο Κώστας και o Βασίλης μαζί με τον καθηγητή τους είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πρωτιά.  
Άλλωστε σε αυτήν πίστεψαν και στον πανελλήνιο διαγωνισμό αφού, όπως είπαν χαρακτηριστικά, η κατασκευή τους είναι σταθερή και αξιόπιστη.

Πολύτεκνος βρήκε 13.000 λέβα και τα παρέδωσε
στην αστυνομία

Πολύτεκνος δικαστικός υπάλληλος βρήκε 13.000 λέβα, περίπου 6.500 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία. 
Τα χρήματα τα βρήκε πεταμένα μέσα στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και ο ιδιοκτήτης τους παραμένει άφαντος

Ο υπάλληλος, που είναι πατέρας έξι παιδιών, παρέδωσε τα χρήματα σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα και δηλώνει ότι δε μετάνιωσε για την πράξη του, αφού τα χρήματα ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Βιασμός Ψυχής και Σώματος 4χρονου αγοριού

Τα παιδάκια των άστεγων μεταναστών, που δεν έχουν χαρτιά, είναι έρμαια στις ορέξεις ανώμαλων παιδεραστών.


Για ακόμη μια φορά γίναμε κοινωνοί του δράματος ενός παιδιού-θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, που έλαβε χώρα σε πάρκο επί της οδού Καλαμά, στην περιοχή Σεπόλια Αττικής. 

Συγκλονισμένοι οι γονείς του παιδιού και περίοικοι, άκουσαν τις αθώες κραυγές του ανήλικου, ενώ όλο το σώμα του ήταν έντονα χτυπημένο, με μώλωπες και οιδήματα. Σε αυτό το πάρκο, είχαν βρει καταφύγιο λιγοστοί Αφγανοί, και σε αυτό το πάρκο, νιώθοντας το «σπίτι» του, το αγόρι βίωσε έντονη τραυματική εμπειρία, από τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα. 

Το μικρό Αφγανόπουλο, 4 ετών, ήρθε στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο από το Αφγανιστάν με την πενταμελή οικογένεια του, για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Η οικονομική ανέχεια, όμως, τους οδήγησε να διαμένουν σε πάρκο ως άστεγοι, όπως και χιλιάδες άλλες οικογένειες Αφγανών που καταφεύγουν στην Ελλάδα, δίνοντας μάχη για την καθημερινή τους επιβίωση.  
Ενημερωθήκαμε , άμεσα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αφγανών κύριο Μοχαμαντί Ιονούς, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια μας, καθότι η οικογένεια βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων, η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένο και ειδικό προσωπικό, και επιλήφθηκαν της υπόθεσης. Ο μικρός νοσηλεύτηκε σε Γενικό Νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη ενώ παράλληλα καθ΄όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του άνθρωποι του συλλόγου φρόντισαν την οικογένεια, παρέχοντας τους υλική και ψυχολογική υποστήριξη.
Δεδομένου ότι η οικογένεια βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, και κρινόταν απαραίτητη η κατάθεση του πατέρα, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές επιδιώκοντας την αφύπνιση και την επιείκεια των ανθρώπων – επαγγελματιών , για μην προβούν στην επικείμενη σύλληψη του πατέρα. 
Ο πατέρας, όμως αψηφώντας τον κίνδυνο, και προς αποφυγή ενδεχόμενων υπονοιών, εμφανίστηκε ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών με σκοπό να μην παραμείνει ατιμώρητος ο δράστης μιας τόσο βάναυσης ενέργειας.
Σκέψη που δε φόβισε το συγκεκριμένο γονιό, λόγος όμως που τρομοκρατεί αρκετούς ανθρώπους του περήφανου αλλά και ευάλωτου αυτού λαού του Αφγανιστάν, που ζουν παράνομα στην Ελλάδα και δεν τους δίνεται το δικαίωμα να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά βίας, και άθελα τους σιωπούν, παραμένοντας απροστάτευτα θύματα.
πηγή

Αγοράκι 4,5 ετών πνίγηκε στα Λουτρά Κάστρου Κυλλήνης

Πυκνό μυστήριο καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του άτυχου αγοριού ηλικίας 4 ετών και 6 μηνών που βρέθηκε νεκρό το ζεστό πρωινό της Τετάρτης, στην παραλία των εγκαταστάσεων πολυτελούς ξενοδοχείου, στην κοσμοπολίτικη περιοχή των Λουτρών Κάστρου Κυλλήνης.

Το παιδί βρήκαν Γερμανίδες τουρίστριες που παραθέριζαν στο ξενοδοχείο. Ο πατέρας του θύματος - γνωστός ωτορυνολαρυγγολόγος της Αθήνας - μετά από μήνυση για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου που υπέβαλε εναντίον του η σύζυγός του, με την οποία κατά πληροφορίες βρίσκονται σε διάσταση τον τελευταίο καιρό, κρατείται στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ή να αφεθεί ελεύθερος, εάν δεν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.
Από το σημείο αυτό αρχίζει το θρίλερ γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου αγοριού και εάν πράγματι ο γιατρός ευθύνεται στο ελάχιστο για τον θάνατο του παιδιού του, οι οποίες εξετάζονται κατά την προανάκριση που διεξάγεται.

Μέχρι τώρα ασφαλείς πηγές, θεωρούν ως πραγματικά γεγονότα τα εξής:
- Μετά την ανεύρεση του πτώματος, ο γιατρός του ξενοδοχείου διέγνωσε ότι το παιδάκι πνίγηκε την νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και τουλάχιστον 6 ώρες πριν βρουν το άψυχο κορμάκι του οι τουρίστριες στην παραλία, στις 7 το ξημέρωμα.
- Ο πατέρας και το παιδί του, δεν κοιμήθηκαν στο ξενοδοχείο το μοιραίο βράδυ. 
Που ήταν ο πατέρας και που το παιδί του; Ήταν μαζί; Εάν ναι, πως διέλαθε της προσοχής του γνωστού μεγαλογιατρού ο γιος του και πως έπεσε στην θάλασσα; Εάν βέβαια πνίγηκε στην θάλασσα. Εάν δεν ήταν μαζί πατέρας και ανήλικος γιος, ποιος πρόσεχε το παιδί και που ήταν ο πατέρας;
- Έψαχνε το παιδί ο πατέρας όλη τη νύχτα και δεν το έβρισκε; 
Και εάν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν πήγε στις τοπικές αρχές να καταγγείλει ότι το παιδί του αγνοείται;
Πάντως όπως πληροφορηθήκαμε στην Κυλλήνη βρίσκεται από το μεσημέρι η μητέρα του νεκρού 4χρονου η οποία είναι διατεθειμένη να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, με την βοήθεια βέβαια του συζύγου της ο οποίος τις πρώτες ώρες μετά την ανεύρεση του γιου του δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να καταθέσει "γιατί ήταν πολύ ταραγμένος".
Φως επίσης στις τραγικές συνθήκες του χαμού του άτυχου ανήλικου αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή που θα γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki