Monday 4 October 2010

Ό,τι Αγαπώ...

Ο Άνεμος μας κάλεσε να του πούμε, μέσα από ένα παιγνίδι, γι' αυτά που αγαπάμε:
Αγαπώ το γλυκοχάραμα της κάθε μου μέρας.

  • Αγαπώ την ευωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, όταν αυτό με τα χέρια κόβεται και μοιράζεται.
  • Αγαπώ το καθάριο νερό που κυλάει μέσα από τα δάχτυλά μου.
  • Αγαπώ να παρατηρώ το μεγάλωμα των μικρών φυτών.
  • Αγαπώ τη στιγμή που ο ύπνος γαλήνια με παίρνει, έπειτα από μια δύσκολη αλλά παραγωγική μέρα.
  • Αγαπώ το γλυκόγελο των ανθρώπων, όταν οι κόποι τους ανταμείβονται.
  • Αγαπώ τα πρώτα λογάκια των παιδιών για την αλήθεια που κρύβουν.
  • Αγαπώ τα ατόφια συναισθήματα των ανθρώπων, όταν απλά εκφράζονται.
  • Αγαπώ όσα με κόπο κερδίζονται.
  • Αγαπώ το Θεό και ολόκληρη την Πλάση του.
  • Αγαπώ όλους αυτούς που για Επάνω έφυγαν και ζουν δίπλα και μέσα μου.
Καλώ, όσους αγαπάνε,
να το δείξουν με όποιο τρόπο μπορούν

και να το πούνε από όποιο βήμα θέλουν.

Με αγάπη
Το χαμομηλάκι

Ελπίδες από νέα μέθοδο εμφύτευσης εμβρύου

Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά.
Όπως τόνισε ο καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Μακρυγιαννάκης, οι επιστήμονες που ασχολούνται διεθνώς με το θέμα προσπαθούν να εντοπίσουν κυρίως ποια είναι τα αίτια της αποτυχίας εμφύτευσης. Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού από εξωσωματική, τα ποσοστά της εμφύτευσης παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.
"Ψάχνουμε να βρούμε -είπε ο καθηγητής- ποιος είναι ο λόγος, ενώ έχουμε πετύχει να έχουμε πολύ καλής ποιότητας έμβρυα, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά αυτά. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι γυναίκες οι οποίες κατά την εκτίμησή τους έχουν άριστες συνθήκες για να πετύχουν, δηλαδή έχουν και καλής ποιότητας έμβρυα και καλής ποιότητας ενδομήτριο, έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον τρεις φορές και δεν τα έχουν καταφέρει. Αυτές ονομάζονται γυναίκες με συνεχείς αποτυχίες εμφύτευσης".
Στις γυναίκες αυτές αναφέρεται κυρίως η μέθοδος που παρουσιάσθηκε στα Χανιά, που όπως εξήγησε ο κ. Μακρυγιαννάκης, δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να τροποποιήσουν λίγο το περιβάλλον στο εσωτερικό της μήτρας ώστε να είναι περισσότερο φιλικό με το έμβρυο.
"Αν θέλουμε να μιλήσουμε περισσότερο με νούμερα, ενώ το ποσοστό επιτυχίας των γυναικών εφόσον έχουν προσπαθήσει τρεις φορές είναι 7%, με τη νέα αυτή τεχνική ανεβαίνει περίπου στο 43%", ανέφερε ο καθηγητής.
Η τεχνική αυτή ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στο εργαστήριο και δεν επιβαρύνει τη γυναίκα, αφού γίνεται τοποθέτηση στο εσωτερικό της μήτρας της ομολόγων κυττάρων της ίδιας της γυναίκας, τα οποία έχουν επεξεργασθεί οι επιστήμονες.
Στην Κρήτη, ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που καταφεύγουν στην εξωσωματική είναι από τα 35 -41 έτη, ωστόσο σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπάρχουν γυναίκες και μεγαλύτερης και μικρότερης ηλικίας. 

Εκκληση για μυελό οστών.

Έκκληση κάνουν οι γονείς του εννιάχρονου Χρήστου Νούτση από την Πρέβεζα, ο οποίος πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαγδεμβούργου (Magdeburg) στη Γερμανία.
Οι γονείς κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης νωτιαίου μυελού.
Οι γιατροί στη Γερμανία πρότειναν στην οικογένεια να απευθυνθεί αρχικά και στους συγγενείς - καθώς μεταξύ αυτών υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθεί συμβατότητα - αλλά δευτερευόντως και στους συμπατριώτες τους, τους Έλληνες.
Οι γονείς εκλιπαρούν για την έμπρακτη βοήθεια σας καθώς η ιστοσυμβατότητα θα σώσει το παιδί τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πατέρα του παιδιού, τον κ. Κώστα Νούτση, στο κινητό τηλέφωνο 004915226522519- 004915226522519 ή επικοινωνήστε μαζί του μέσω Facebook (Kostas Noutsis).


Τα Εργαστήρια Ιστοσυμβατότητας στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε είναι τα εξής:
- Στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» 

τηλέφωνο: 2107711914 2107711914
- Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» 

τηλέφωνο 213204166
- Στο Νοσοκομείο «Ελ. Βενιζέλος» 

τηλέφωνο 2106453759 2106453759
- Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» 

τηλέφωνο 2107757401 2107757401
- Στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 

τηλέφωνο 2310892650 - 2310892607
- Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας 

τηλέφωνο 2413502579 - 2413502173
- Στο Νοσοκομείο «Uni Klinik Magdeburg» 

τηλέφωνο 00493916713732
omadahelp

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - Έχουν και τα ζωντανά του Θεού τα δικαιώματά τους - WORLD ANIMAL DAY 4 OCTOBER EVERY YEAR

H 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, λόγω του ότι συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο οποίος έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
WORLD ANIMAL DAY 4 OCTOBER EVERY YEAR
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Δείτε τα όσα ορίζει η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων 
των Ζώων (1978)
 στο Πράσινο χαμομηλάκι

«Συγγνώμη που σας κάναμε πειραματόζωα»
US sorry over deliberate sex infections in Guatemala

Με ένα συγγνώμη...καθάρισαν!!

Μετέδωσαν σύφιλη σε 696 φυλακισμένους 
και ψυχικά ασθενείς.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η υπουργός Υγείας Κάθλιν Σιμπέλιους χαρακτηρίζουν "ανήθικα" και "κατακριτέα" τα πειράματα που διεξήχθησαν τη διετία 1946-48.
"Μολονότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν πριν από 64 χρόνια, έχουμε σοκαριστεί που μια τέτοια κατακριτέα έρευνα έγινε υπό την καθοδήγηση του δημόσιου τομέα υγείας. Λυπούμαστε πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο και ζητούμε συγγνώμη από όλα τα άτομα που έπεσαν θύματα τέτοιων αποτροπιαστικών πρακτικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
Today finally sees two of the USA’s most prominent women in politics finally apologize for one of the most cruel and despicable experiments ever carried out on man to date. Mind you, it only took the USA seven decades to offer one. The experiment, carried out in the 1940′s, was the barbaric and deliberate act of inoculating prisoners, soldiers and mental patients with the killer disease syphilis, without their knowledge or permission. This was one of the most barbaric and cruel acts of human power ever recorded. more
Τα πειράματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όταν τον περασμένο Ιανουάριο η καθηγήτρια στο Κολέγιο Γουέλσλι της Μασαχουσέτης Σούζαν Ρέβερμπι ανήρτησε στην ιστοσελίδα της την έρευνα που είχε κάνει για το θέμα. 
Σύμφωνα με την έρευνα της, Αμερικανοί κυβερνητικοί γιατροί μόλυναν σκοπίμως άτομα με σύφιλη και βλεννόρροια.  

Οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ έκαναν τα πειράματα παραπλανώντας τα "ανθρώπινα πειραματόζωα" που πίστευαν ότι εμβολιάζονται κατά της σύφιλης. Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν αν η πενικιλίνη, που τότε είχε μόλις ανακαλυφθεί, μπορούσε να προλάβει τη σύφιλη εκτός από το να τη θεραπεύσει.
Περίπου 696 άτομα, άνδρες κρατούμενοι σε φυλακές και άνδρες και γυναίκες, τρόφιμοι του Εθνικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Γουατεμάλας υποβλήθηκαν στα ανήθικα πειράματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα "πειραματόζωα" των Αμερικανών έγιναν άρρωστες ιερόδουλες, προκειμένου να μεταδώσουν τις ασθένειες στους κρατούμενους άνδρες.
Γουατεμάλα: "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"
"Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" χαρακτήρισε τα πειράματα ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Άλβαρο Κολόμ. "Αυτό που έγινε εκείνη την εποχή είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να καταθέσει προσφυγή", τόνισε ο ίδιος. 
πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki