Wednesday 6 October 2010

Tweety: Το Παλεύω Μέχρι Που Παλεύεται Και Όσο Μπορώ!!

Ονομάζεται Μαρία...

Παλεύει στη ζωή της και έχει ανάγκη τις ευχές σας και την αγάπη σας.

Επισκεφθείτε όλοι τα ιστολόγια της και καταθέστε την ευχή σας.
Το πρώτο της blog είναι το mariatweety.blogspot.com  .
Το άλλο της blog είναι το mariatweety85.blogspot.com και είναι πιο προσωπικό. 
Όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε καλύτερα την Μαρία, να της στείλετε e-mail μαζί με τις ευχές σας στη διεύθυνση  mariademetriou@ymail.com

Σας Παρακαλούμε πολύ να επισκεφθείτε όλοι το Μαράκι και να της ευχηθείτε με την καρδιά σας.

Τεράστια η Δύναμη της Ευχής σας


Δημοσιεύουμε ένα γράμμα της στην μητέρα της

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!! ....μαμά μου,

είδα το φως μέσα από τα δικά σου λαμπερά μάτια όταν με πρώτο είδες...
γνώρισα την στοργή, στην αγκαλιά σου.
πήρα την πρώτη τροφή από το σώμα σου η οποία ήταν η πιο ισχυρή τροφή που μπορούσες να μου δώσεις ..
ένοιωσα το τρυφερό χάδι των χεριών σου!
με κράτησες σφιχτά για να νιώσω σιγουριά έτσι ώστε να μπορέσω να κάνω τα πρώτα μου βήματα.

πως να σε ευχαριστήσω μαμά μου? 
δεν θέλω τα πράγματα να πηγαίνουν άσχημα, θέλω να σε βγάλω ασπροπρόσωπη, θα τα καταφέρω άραγε?? αν όχι, σου ζητώ συγνώμη μαμά μου!!
εσύ φυσικά είσαι ικανοποιημένη από εμένα..
πάντα μου έλεγες λόγια τρυφερά... με έκανες να νιώθω πως ζούσα σε ένα κόσμο φανταστικό, όπου υπάρχουν μόνο νεράιδες...
κρυβόμουν πάνω σου όταν φοβόμουν, κάτι τέτοιο που κάνω κάθε φορά που θα μείνουμε στο νοσοκομείο και θα υποβληθώ είτε σε εγχείρηση, είτε σε μια δύσκολη εξέταση, είτε θα μείνω μέσα γιατί δεν είμαι καλά..
μου έδωσες τα σωστά πολεμοφόδια για να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου!!
μου κράταγες το χέρι όταν έγραφα τα πρώτα μου γράμματα.. αν και δεν δυσκολεύτηκες πολύ να με μάθεις, όπως μου είπες..
έκλαιγες κι εσύ μαζί μου όταν πονούσα, το ίδιο κάνεις και τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα!!
έπαιζες μαζί μου τις άδειες ώρες μου…
πως να σ' ευχαριστήσω μαμά μου?
στο προσκεφάλι μου ξαγρυπνούσες όταν αρρώσταινα, όπως κάνεις και τώρα.. μου λες πάντα λέξεις εμπλουτισμένες με βιταμίνες... για να με κάνεις να αισθανθώ καλύτερα..
φάρμακο ήταν/είναι τα δάκρυα σου, δεν μπορώ όμως να σε βλέπω να δακρύζεις, πονάω περισσότερο!!
λιοντάρι γινόσουνα/γίνεσαι όταν με αδικούσαν… και όταν κάποιος προσπαθεί να με εκμεταλλευτεί..
πως να σ' ευχαριστήσω μαμά μου?

μαζί μου αγωνιάς για τον κάθε δύσκολο αγώνα που καλούμε να δώσω.. μαζί για μια ακόμη κερδισμένη μάχη, έστω και αν αυτή η μάχη είναι μικρή και προσωρινή...
φωτίστηκε από χαρά το πρόσωπο σου όταν πήρα το πτυχίο μου… όταν πήρα το βραβείο μου... που μέσα σε όλα τα κατάφερα για άλλη μια φορά!!
σε ευχαριστώ μαμά μου για όλα!!

Ανάκληση της μαλακής πιπίλας Chicco Physio!

Με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ, ειδοποίησε σήμερα τους γονείς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πιπίλα από καουτσούκ CHICCO Physio Soft 0+ με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009.
Επειδή πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες πιπίλες στην Ελλάδα, ελέγξτε προσεκτικά τον αριθμό παρτίδας της πιπίλας Physio που ίσως έχετε.
Διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω πιπίλα περιέχει περισσότερες νιτροζώσιμες ουσίες από το επιτρεπόμενο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ (διαβάστε σχετικά εδώ). Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
 

Ανακλήθηκε από την αγορά μας πιπίλα καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία "CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)", με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση "Artsana SpA" με απόφαση του ΕΦΕΤ. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες, σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) και απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας «Β και Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε.» (Ανδ. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά). Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.
πηγή 

Άρθρα σχετικά με "Συμβουλές για εγκύους που δουλεύουν και για έγκυες νοικοκυρές."

  • Εργασιακά δικαιώματα των εγκύων γυναικών (Άδεια τοκετού και μητρότητας)
  •  Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται άδεια μητρότητας συνολικής διάρκειας δεκαεφτά εβδομάδων. Οι οχτώ πρώτες εβδομάδες χορηγούνται πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού και οι υπόλοιπες εννέα, μετά τον τοκετό.
  • Κάποιοι λόγοι για να συνεχίζει να εργάζεται μία έγκυος γυναίκα
  •  Οι πιο πολλές έγκυες γυναίκες εργάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Όταν η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και η έγκυος εργάζεται αυτό έχει πολλές θετικές συνέπειες.
  • Μέλλουσα μαμά στο γραφείο
  • Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό κι εσείς θέλετε να συνεχίσετε να δουλεύετε; Αρχικά πρέπει να σας το επιτρέψει ο γυναικολόγος σας. Για να συνδυάσετε άψογα την εγκυμοσύνη σας με την εργασία σας είναι καλό να προσέξετε τα εξής:
  • Συμβουλές για τη σωστή διατροφή της εγκύου
  •  Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μία ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Έρευνες δείχνουν πως οι διατροφικές συνήθειες μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, επηρεάζουν την υγεία του παιδιού αλλά και τη δική της. 
    Η σωστή διατροφή βοηθάει ώστε η εγκυμοσύνη να είναι υγιής και ο τοκετός ευκολότερος.
  • Σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (Επιτρέπεται το σεξ;)
  •  Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν ο γυναικολόγος σας έδωσε το ok τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορείτε να συνεχίσετε την σεξουαλική σας ζωή κανονικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή και σπάνια απαγορεύεται.

Πρώτα η μόδα, λένε οι έγκυες
Pregnant Women Put Fashion Before Foot Health

Οι γυναίκες επιμένουν να φοράνε ψηλά παπούτσια 
ακόμη και στην εγκυμοσύνη. Οι ειδικοί ωστόσο 
ενημερώνουν πώς η μόδα κρύβει κινδύνους 
για το σώμα της εγκύου.
από babyspace 

The Society of Chiropodists and Podiatrists in the U.K. says pregnant women are risking the health of their feet to keep up with celebrity trends. It says that could be a painful mistake. more... 
Η Βρετανική Ένωση Ποδιάτρων υποστηρίζει ότι οι γυναίκες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ποδιών τους όταν επιλέγουν τα παπούτσια που προτείνει η μόδα και οι νέες τάσεις της πασαρέλες.
Σχεδόν το 1/3 των εγκύων φορούν ψηλά τακούνια, ημίψηλες σαγιονάρες, μπαλαρίνες ή καουμπόικες μπότες που όμως δεν εξασφαλίζουν τη στήριξη του κορμού την οποία έχει ανάγκη το σώμα της εγκύου περισσότερο από ποτέ.
Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε:
-Το 70% των εγκύων υπέφεραν από κάποιο πρόβλημα στα πόδια
-Το 37% των εγκύων είχε πρήξιμο στους αστραγάλους
-Το 45% είχε πρησμένα πόδια
-Το 16% υπέφερε από πόνους στην καμάρα

Οι ποδίατροι τονίζουν στις έγκυες γυναίκες ότι πρέπει να φοράνε υποστηρικτικά παπούτσια που δεν πιέζουν το πέλμα  και είναι άνετα. 
Και εξηγούν: η αύξηση βάρους και οι ορμονικές αλλαγές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα της εγκύου. Οι μυες και οι σύνδεσμοι μαλακώνουν και επιμηκύνονται. Έτσι, τα πόδια κουράζονται πολύ πιο εύκολα από ότι συνήθως και η έγκυος είναι επιρρεπής σε ατυχήματα.
Ευτυχώς, η μόδα έχει φροντίσει για όλα παρέχοντας πολλές επιλογές στις μέλλουσες μαμάδες με παπούτσια κατάλληλα για την εγκυμοσύνη.

Νιγηρία: Φονικός μόλυβδος δηλητηριάζει εκατοντάδες παιδιά
Lead poisoning kills 400 Nigerian kids

«Περισσότερα από 400 παιδιά» πέθαναν από δηλητηρίαση από μόλυβδο στη βορειοδυτική Νιγηρία στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) Ελ Σάφι Μουχάμαντ Άχμαντ.
An outbreak of lead poisoning in the northern Nigerian state of Zamfara has killed at least 400 children under the age of five over the past six months.
more...

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους από δηλητηρίαση από μόλυβδο, περισσότερα από 400 παιδιά έχουν πεθάνει τους τελευταίους έξι μήνες» στην πολιτεία Ζαμφάρα, δήλωσε ο Άχμαντ, συντονιστής της MSF στην Άνκα, πόλη της πολιτείας αυτής.
«Όμως στην MSF πιστεύουμε ότι ο αριθμός (αυτών που έχουν χάσει τη ζωή τους) είναι πολύ πιο υψηλός από αυτόν», προσέθεσε, εξηγώντας ότι πολλές περιπτώσεις δηλητηρίασης δεν έχουν αναφερθεί καθώς δεν διαγνώσθηκαν ως τέτοιες από τις κοινότητες που έχουν πληγεί.
Επίσης 500 παιδιά νοσηλεύονται στις τέσσερις κλινικές της MSF στη χώρα, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών.
«Η κρίση με τη μόλυνση και τις δηλητηριάσεις από μόλυβδο στην πολιτεία Ζαμφάρα απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της», σημείωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) Ελίζαμπεθ Μπιρς.
Οι μαζικές αυτές δηλητηριάσεις αποκαλύφθηκαν πριν από μερικούς μήνες, όταν χωρικοί που αναζητούσαν χρυσό σε ορυχείο έφεραν στα χωριά τους πέτρες για τις οποίες δεν γνώριζαν ότι ήταν μολυσμένες με μόλυβδο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, περίπου 18.000 χωρικοί μπορεί να έχουν πληγεί.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki