Sunday 7 November 2010

Οι παιδόφιλοι καραδοκούν στο facebook

Σε λάθος χέρια πέφτουν καθημερινά χιλιάδες ανάρμοστες φωτογραφίες που δημοσιεύουν όλο και περισσότεροι έφηβοι στο Facebook, σύμφωνα με έρευνα του κέντρου προστασίας για την διαδικτυακή εκμετάλλευση ανηλίκων (CEOP)

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα παιδιά δεν ξέρουν πως να προστατευτούν καθώς κανείς δεν τα έχει ενημερώσει για τους κινδύνους που ενδέχεται να παραμονεύουν στο διαδίκτυο.
"Τα παιδιά αγνοούν τον κίνδυνο που ελοχεύει. Ανεβάζουν προσωπικές φωτογραφίες για να εντυπωσιάσουν το φίλο ή τη φίλη τους, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Δεν σκέφτονται το ψηφιακό αποτύπωμα που αφήνουν το οποίο σε μερικά χρόνια μπορεί να πέσει στα χέρια ενός μελλοντικού εργοδότη ή οποιουδήποτε επιτήδειου" προειδοποιεί η Zoe Hilton, επικεφαλής του CEOP, σημειώνοντας πως το μήνυμα αυτό θα πρέπει να προβληματίσει κάθε έφηβο.

"Βλέπουμε καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο ανηλίκων με ανάρμοστο πολλές φορές περιεχόμενο να συλλέγεται από παιδόφιλους και επιτήδειους εμπόρους παιδικής πορνογραφίας", τονίζει ο Jim Gamble, υψηλόβαθμο στέλεχος του CEOP.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Απρίλιο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2010, το κέντρο CEOP έχει εντοπίσει περισσότερα από 6000 κρούσματα κακόβουλης χρήσης φωτογραφικού υλικού, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Το 25% των περιπτώσεων αφορά παρακίνηση για "online σεξουαλική πράξη" ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των περιπτώσεων (135 καταγεγραμμένα κρούσματα) όπου επιτήδειοι προσκαλούν ανηλίκους σε τετ α τετ συναντήσεις.

Το CEOP έχει οργανώσει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο Facebook η οποία θα είναι διάρκειας δύο εβδομάδων με στόχο να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους έφηβους για τους κινδύνους της ανάρτησης ανάρμοστων φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

πηγή

Προσπάθησε να πουλήσει τον εγγονό της για $30.000
Woman arrested for trying to sell her grandson for $30,000

Μια γυναίκα 45 ετών συνελήφθη στις ΗΠΑ και προφυλακίστηκε κατηγορούμενη για απόπειρα παράνομης πώλησης και παράδοσης βρέφους και απάτη διότι αποπειράθηκε μαζί με τον εραστή της να πουλήσει για 30.000 δολάρια τον εγγονό της, ηλικίας 12 εβδομάδων, σύμφωνα με την αστυνομία. 
The Florida Department of Law Enforcement arrested 45-year-old Patty Bigbee on Friday on charges that she allegedly tried to sell her 12-week-old grandson for $30K.
Η Πάτι Μπίγκμπι συνελήφθη επ' αυτοφώρω όταν αποπειράθηκε να πουλήσει το βρέφος σε χώρο στάθμευσης στην Ακτή Ντεϊτόνα στη Φλόριντα έναντι 30.000 δολαρίων.
Η 45χρονη είχε προσεγγίσει έναν επίδοξο αγοραστή στα τέλη Οκτωβρίου, ζητώντας 75.000 δολάρια.
Ο άνδρας ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία διαπραγματεύτηκε την τιμή ώσπου συμφώνησε να αγοράσει το βρέφος 30.000 δολάρια.
Ο 42χρονος εραστής της Λόρενς Γουόρκς κατηγορείται παράλληλα ως συνεργός.
Ορίστηκε εγγύηση 50.000 δολαρίων για την προσωρινή απελευθέρωσή του και 100.000 δολάρια για να αφεθεί ελέυθερη προσωρινά η Πάτι Μπίγκμπι.
Το βρέφος ανατέθηκε στη φροντίδα της Υπηρεσίας Παιδιών και Οικογενειών στη Φλόριδα, καθώς η μητέρα του βρίσκεται στη φυλακή για άλλη υπόθεση. 

«Είναι μάνα, γιε μου, ξέρεις τι θα πει μάνα;»

Καλό μου χαμομηλάκι γεια σου, η ιστοριούλα είναι αληθινή.
Το άκουσμα, «πως μια μάνα τύλιξε το μωρό της σε κουβέρτα και το πέταξε στα σκουπίδια», δεν ήθελα να το πιστέψω. Αλλά η εικόνα; 
Πως διαψεύδεται η εικόνα; Με λυγίζει, νοιώθω τόσο αδύναμος να κάνω κάτι, τι όμως; Πως; Που; Πότε; Με ποιους; 
Οι άλλοι είναι τόοοοοοοσο μακριά κι ας είναι δίπλα σου.
Είναι μάνα, γιε μου, ξέρεις τι θα πει μάνα;

Ο Κλεισθένης γράφει στην  "Ιδεοπηγή".

Είμαι στην αυλή σε ιεροτελεστία, πρωινός καφές, δύο απολαύσεις , η πρώτη ρουφηξιά με το καϊμάκι και η τελευταία πριν το κατακάθι.
«Γιε μου, σού ’χω πει όχι αποτσίγαρα στις γλάστρες». Την αγκαλιάζω, «Είναι λίπασμα μάνα». Με αποφεύγει, «Ο καρκίνος λίπασμα; Ωχ! Καημένε!»
Η κυρά-Βαγγελιώ, η μάνα μου, θες να γίνεις εχθρός της; Πείραξέ της τους βασιλικούς, αν τολμάς.
«Έλα να μου κάνεις μια δουλειά». «Εδώ σ’ αυτή την τρύπα έχει γεννήσει η κουνέλα, δεν ξέρω πως έφυγε απ’ την κλούβα, να μου βγάλεις τα κουνελάκια»
Εντολή της κυρά-Βαγγελιώς δεν μπορείς να αγνοήσεις.
Παίρνω την αξίνα και γκάπ και γκούπ ξεκινώ το σκάψιμο.
Να! Όμως, που κάποιος έχει αντίρρηση, η κουνέλα επιτίθεται στην αξίνα, τα δόντια της δαγκώνουν τ’ ατσάλι. Πετάω την αξίνα, την παίρνω αγκαλιά, την χαϊδεύω και τη δίνω στη μάνα μου. «Μάνα κράτησέ την, μου φαίνεται η κουνέλα έχει πιο πολύ μυαλό, με την αξίνα μπορεί να χτυπήσω τα κουνελάκια».
Παίρνω το μυστρί, χράπ-χρούπ προσπαθώ ν’ ανοίξω την τρύπα. Μ’ ένα τίναγμα του κορμιού ξεφεύγει και μ’ ένα σάλτο μού ’ρχεται πάλι κοντά, με τη μουσούδα της μου σπρώχνει τα χέρια.
Διαμαρτύρομαι, «κράτα καλά το ζωντανό μάνα, το λυπάμαι, να τελειώσω γρήγορα»
«Κρατιέται το ζωντανό»; «είναι μάνα, γιε μου, ξέρεις τι θα πει μάνα»;
Η τρύπα άνοιξε αρκετά, χώνω το χέρι μου βαθειά, πιάνω μια χνουδωτή ζεστή μπαλίτσα.
Ένα, δύο, ….. εφτά, οχτώ. Τα βάζω στη φωλιά. Δεύτερο σάλτο απ’ τη φωλιά η κουνέλα ξανά πάνω απ’ την τρύπα, γονατίζω. «Μάνα, θα ’χει κι άλλο κουνελάκι μέσα στη τρύπα».
Ξαναχώνω το χέρι, η κουνέλα δεν μ’ ενοχλεί, παρακολουθεί ανήσυχη. «Νάτο!» Φωνάζω ενθουσιασμένος, «εννιά είναι τελικά».
Η κουνέλα πάει στη φωλιά δίπλα στα μικρά της και όλα ηρεμούν. Σε λίγο κρυφοκοιτάζω, με μυρίζεται, ανασηκώνει το κεφάλι και το ένα αυτί, μ’ αναγνωρίζει και ηρεμεί. Ξαπλωμένη, ήρεμη, δείχνει ευχαριστημένη, ευτυχισμένη, θηλάζει τα μικρά της.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki