Saturday 4 December 2010

Παιδιά απροστάτευτα στην κρίση

 «...για να προσφέρεις στο παιδί σου τη χαρά μιας παιδικής παράστασης, πρέπει, θέλεις δεν θέλεις, μπορείς δεν μπορείς, να γίνεις μέρος μιας ανάλγητης εμπορικότητας, μιας πραγματικής βιομηχανίας εκμετάλλευσης αθώων παιδικών ψυχών, η οποία μάλιστα, σου επιβάλλεται πλαγίως;»

Ο καταναλωτισμός είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τάση της εξίσωσης της προσωπικής ευτυχίας με την απόκτηση υλικών αγαθών και την  κατανάλωση.
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Ας μου επιτραπεί ο ενικός, αλλά δίνουν και οι προσωπικές εμπειρίες ερεθίσματα για σκέψεις. 
Πήγα, λοιπόν, την περασμένη Κυριακή με την τετράχρονη κόρη μου να δούμε μια πολυδιαφημισμένη -και αδιανόητα ακριβή- παιδική παράσταση. 

Ήμουν χαρούμενη όχι μόνο για τη χαρά της κόρης μου, αλλά γιατί όπως και να το κάνεις, τέτοιες μέρες σαν αυτές που περνάμε, οι ενήλικοι έχουν ίσως και μεγαλύτερη ανάγκη από τα παιδιά τους για ένα παιχνιδιάρικο διάλειμμα από τη μαυρίλα της εποχής.
Η πρώτη ψυχρολουσία ήρθε με την άφιξή μας στην είσοδο του αθλητικού χώρου που φιλοξενούσε το θέαμα. Τεράστιοι πάγκοι γεμάτοι παιχνίδια σχετικά με την παράσταση, αλλά και λιχουδιές που ξελογιάζουν παιδιά και μεγάλους. Γύρω γύρω, δίχρονα, τρίχρονα, τετράχρονα, να τραβούν τους γονείς από τα παντελόνια, εντυπωσιασμένα από την προσφορά και αμέριμνα για τις παγίδες που στήνονται δίπλα τους. 
Σφιγμένοι και με ενοχή (γιατί άραγε;) οι περισσότεροι, προσπαθούσαν μάταια να εξηγήσουν τα ανεξήγητα στα μικρά... Όπως το περίμενα, στον πειρασμό δεν αντιστάθηκε κανένας τους. Ούτε η δική μου κόρη. 
Πλησιάσαμε λοιπόν κοντά, για να διαπιστώσω έκπληκτη ότι το φτηνότερο μπιχλιμπίδι του πάγκου ήταν το γλειφιτζούρι των τεσσάρων ευρώ! Το αμέσως επόμενο, το τσίγκινο τενεκεδάκι με τα ποπ-κορν, αξίας δέκα ευρώ! 
Εφοδιαστήκαμε με το πολύτιμο καλαμπόκι και ξεκινήσαμε για τις θέσεις μας. Τουλάχιστον, είχαμε απομακρυνθεί από τους πειρασμούς... 
Αμ, δε! Δυστυχώς, είχαμε φτάσει μισή ώρα πριν την παράσταση και χρειάστηκε τουλάχιστον δέκα φορές να εξηγήσω στη μικρή γιατί δεν χρειάζεται να πάρουμε και μαλλί της γριάς (χρυσό, μάλλον), ή καπέλο με αφτιά, ή μπλουζάκι μακό (14 ευρώ), διότι ανά πέντε λεπτά περνούσαν από μπροστά μας άνθρωποι κυριολεκτικά ζωσμένοι με τα διάφορα «καλούδια».
Η μεγάλη ώρα έφτασε, τα φώτα έσβησαν και το σώμα χαλάρωσε... Ο κλόουν βγήκε στη σκηνή, χαιρέτησε τα παιδάκια και ξεκίνησε: «Τώρα θα πάω στο ρολόι για να αρχίσει η παράσταση. Ποια είναι η μαγική λέξη, για να ξεκινήσει το ρολόι;». Για δευτερόλεπτα προσπαθούσα να σκεφτώ ποια είναι η σωστή απάντηση, για να την πω και στην κόρη μου που με κοιτούσε με απορία. Δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ. Σύσσωμη η αίθουσα άρχισε να φωνάζει ρυθμικά τη μαγική λέξη: «Τζάμπο! Τζάμπο! Τζάμπο...!». Μπαμπάδες, μαμάδες, γιαγιάδες, παιδιά, όλοι φώναζαν ρυθμικά «Τζάμπο» για ν’ αρχίσει το ρολόι να γυρίζει και το παραμύθι να αρχίσει. Τρελάθηκα! Έστρεψα το κεφάλι γύρω μου και προς μεγάλη μου ανακούφιση συνάντησα και άλλα έκπληκτα ενήλικα βλέμματα. Αυτό είναι η κρίση, σκέφτηκα. Είχαν δίκιο κάποιοι παλιοί που μου 'λεγαν ότι όταν σκάσει η κρίση, θα τη δεις μπροστά σου.
Δηλαδή, δεν μας φτάνει που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ από τους υπολογισμούς και τις αριθμητικές πράξεις, πρέπει να μην μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα ούτε στην παιδική παράσταση;  
Δηλαδή, για να προσφέρεις στο παιδί σου τη χαρά μιας παιδικής παράστασης, πρέπει, θέλεις δεν θέλεις, μπορείς δεν μπορείς, να γίνεις μέρος μιας ανάλγητης εμπορικότητας, μιας πραγματικής βιομηχανίας εκμετάλλευσης αθώων παιδικών ψυχών, η οποία μάλιστα, σου επιβάλλεται πλαγίως;
Σάστισα και προβληματίστηκα. Υποτίθεται ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση και ότι, είτε καταλαβαίνουμε γιατί φτάσαμε ώς εδώ είτε συμμεριζόμαστε τη ρήση Παγκάλου ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», είτε όχι, είτε αποδεχόμαστε, είτε όχι, ότι είμαστε μέρος της κρίσης, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνουμε ανεπηρέαστοι. 
Άρα, θα πρέπει όλοι να αναπροσαρμόσουμε τη ζωή μας στα νέα δεδομένα. Προς ποια κατεύθυνση, όμως; 
Υποτίθεται, πάλι, ότι σε περίοδο κρίσεων μάς δίνεται η δυνατότητα να δούμε και την άλλη όψη της ζωής. Να συνειδητοποιήσουμε, για παράδειγμα, ότι ο καταναλωτισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον πόθο μας για ζωή, ελευθερία και ευτυχία.  
Ότι ήταν μια διαβρωτική «αρρώστια», από την οποία τώρα μπορεί και να γιατρευτούμε. Και πως θα περάσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης στα παιδιά μας, όταν δεν μπορούμε να τα προστατεύσουμε από αυτού του τύπου τις επιθέσεις; 
Πώς θα τους δώσουμε να καταλάβουν ποια είναι τα περιττά και ποια τα ουσιαστικά; Ειλικρινά, δεν ξέρω...

Σκέψεις ενός νέου 23 ετών….

Καθώς πηγαίνω στη δουλειά μου, βλέπω πολύ κόσμο, κόσμο μουτρωμένο , πιεσμένο έτοιμο να λογομαχήσει, η ακόμη και να πιαστεί στα χέρια με την πρώτη πρόκληση που θα συναντήσει. Κανείς πλέον δεν έχει καλό λόγο για κανέναν, ο καθ’ ένας κοιτάει την πάρτη του, τι και αν καίγεται το σπίτι του γείτονα, δεν σκέφτεται να τον βοηθήσει, παρά μόνο όταν δει πως η φωτιά εξαπλώνεται και στο δικό του σπίτι, μόνο που τότε είναι πολύ αργά και για τα δύο σπιτικά…

>Επίσης βλέπω παιδάκια του δημοτικού να τρέχουν ανέμελα, δίχως να ξέρουν το μαύρο μέλλον που τα περιμένει-Αυτό το συναίσθημα που νιώθω είναι τόσο βαρύ , που με γεμίζει ένα τεράστιο χρέος σε μένα και στην γενιά μου, που πρέπει να αλλάξουμε την ιστορία για εμάς και για τις γενιές που έρχονται πίσω μας…

>Επίσης βλέπω παιδιά στην ηλικία μου 2 κατηγοριών, στην πρώτη ανήκω και εγώ, όπου νέα παιδιά κάνοντας 2 ακόμη και 3 δουλειές είναι τόσο αγχωμένοι για το μέλλον που φοβούνται να ρισκάρουν, φοβούνται να ζήσουν, σκέφτονται πως δεν μπορούν ούτε σπίτι να νοικιάσουν κάνοντας 2 δουλειές, έχοντας απίστευτα λίγο χρόνο ελεύθερο, τους κλέβουν τα όνειρα τους και την ίδια τους της ΖΩΗ!

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει μια θλιβερή για εμένα εικόνα, οι φοιτητές στα πανεπιστήμια οι οποίοι υποστηρίζουν παρατάξεις επειδή μάλλον έτσι τους έμαθε η οικογένειά τους, εθελοτυφλώντας για τους κλέφτες των ίδιων των ονείρων τους… Πιστεύοντας σε ιδανικά και πρόσωπα άλλης εποχής.

>Επίσης βλέπω ηλικιωμένους να μη τους φτάνει η σύνταξη να πάρουν ψωμί ή φάρμακα αλλά στις εκλογές θα ψηφίσουν πάλι το κατεστημένο ένα από τα κόμματα της βουλής μικρό ή μεγάλο ,έναν από τους 300 κλέφτες με το περίφημο σκεπτικό, ότι ξέρουν αυτοί… Αλλά δεν ξέρουν πως με αυτή τους την ψήφο αποφασίζουν για το μέλλον της δικής μου γενιάς κ όλων των πιτσιρικιών... Εξάλλου γιατί να το κάνουν αυτοί έζησαν πλούσιες και ωραίες στιγμές έτρωγαν τα λεφτά που τους έδιναν ο Τσοβόλας και οι υπόλοιποι , αγνοώντας από πού είναι βρε αδερφέ αυτά τα λεφτά, αφού δηλαδή παράγαμε κάτι-Τρώγε και μη ρωτάς θα ήταν το «μοτο» της εποχής τους!!!

Ξέρετε κάτι και εγώ μπορώ να το κάνω αυτό να αδιαφορήσω για την Ελλάδα μου,για το μέλλον των μικρών που έρχονται πίσω μου και να ζήσω ατάραχος την δική μου ζωή (εγώ θα σώσω τον κόσμο?)…..

Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ , ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΩ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΩ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ!!!!


Διαβάστε περισσότερα: to tefteri

Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Κατείχε και είχε διακινήσει στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας
Στη σύλληψη ενός 29χρονου προχώρησε το Σάββατο η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση στα Ιωάννινα, με την κατηγορία της «πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συνήθεια». 
Από  ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε   στη περιοχή των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του προαναφερόμενου, σε διακίνηση και κατοχή  υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ.
Μετά από ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά του ίχνη, ο κατηγορούμενος βρέθηκε να κατέχει και παράλληλα να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας.

Κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  μετέβη στην πόλη των Ιωαννίνων  και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, διενήργησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος .

Τα κατασχεθέντα  ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το Σάββατο στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Ιωαννίνων. 

Πάτρα: Κακοποίηση βρέφους μέχρι θανάτου

 Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας 
η είδηση της κακοποίησης μέχρι θανάτου 
ενός βρέφους 18 μηνών.
 
Ούτε η ιατροδικαστής μπορούσε να συνέλθει από τον φρικιαστικό θάνατο  του βρέφους που έφερε στο σώμα του παλιά αλλά και νέα καψίματα από τσιγάρα, ενώ και κάποιες από τις κακώσεις δεν ήταν πρόσφατες. 
Είναι προφανές ότι το μωράκι δέχονταν φριχτά βασανιστήρια αλλά δεν άντεξε και ξεψύχησε το απόγευμα της Πέμπτης. 
madata
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ένα αγόρι που διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, την Παρασκευή το απόγευμα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. 
Έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χτυπήματα σε όλο του το σώμα και η αστυνομία συνέλαβε τους δύο γονείς.
Προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργεί η ασφάλεια Πάτρας. 
Οι γονείς αρνούνται ότι κακοποίησαν το παιδί, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αποδεικνύει πως το παιδάκι κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου.

Παιδική ζωγραφική στο Βοτανικό Κήπο

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σακια μην ξεχαστούμε...
την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί


ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ...
«Αν τα δέντρα μιλούσαν…».
με αφορμή τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής
που διοργανώνουν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Οίκαδε, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου για σχολική χρονιά 2010 -2011 με θέμα:
«Αν τα δέντρα μιλούσαν…».

Θα ζωγραφίσουμε τα αγαπημένα μας δέντρα, έχοντας την ευκαιρία να τα βλέπουμε από κοντά ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
Επειδή τα παιδιά θα επιλέξουν μόνα τους τι θέλουν να ζωγραφίσουν, η έκταση που θα καταλάβουμε μπορεί να είναι μεγάλη. 
Γι' αυτό, για διευκόλυνση των παιδιών, καλό θα ήταν το καθένα να έχει μαζί του τα χρώματα και τα μολύβια που θα χρησιμοποιήσει (μολύβια, γόμα, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ ή ότι άλλο αυτό θέλει).
Τα χαρτιά που θα ζωγραφίσουμε θα τα παρέχει ο σύλλογος (ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές συμμετοχής στο διαγωνισμό).
Γι' αυτό παιδιά ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 
μην ξεχάσετε τις ΜΠΟΓΙΕΣ σας.

Τα έργα θα συλλεχθούν από τους υπεύθυνους του συλλόγου και θα αποσταλούν στην επιτροπή του διαγωνισμού, όπου τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί με τα έργα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα έχουμε σε νεότερη ανάρτηση.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6977479749 begin_of_the_skype_highlighting            6977479749      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            6977479749      end_of_the_skype_highlighting και 6932269532 begin_of_the_skype_highlighting            6932269532      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            6932269532      end_of_the_skype_highlighting

ΠΕΑΝΔ: Χριστουγεννιάτικο ΒΑΖΖΑR με παιδικά ρούχα

Επιτέλους το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΖΑR της ΒΕΝΕΤΤΟΝ θα πραγματοποιηθεί από τον σύλλογο μας, Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη!!!




Έχετε παιδάκια, ανιψάκια, βαφτιστήρια, φίλους με παιδάκια;;;
Ελάτε λοιπόν να ανανεώσετε τις ντουλάπες των μικρών σας ή να κάνετε ένα ωραίο και οικονομικό δωράκι με ρουχαλάκια από την ΒΕΝΕΤΤΟΝ σε πολύ χαμηλές τιμές!
Εκτός από ρούχα με έκπτωση 50% έως 70% , θα βρείτε και πολλά χριστουγεννιάτικα δωράκια.

Πού;     
στην αποθήκη του συλλόγου της ΠΕΑΝΔ, στην συμβολή των οδών Μπουσίου 20 και Κούπα 33 στην Αθήνα. (Πλησίον μετρό Κατεχάκη
Διασχίζετε την Κατεχάκη με κατεύθυνση προς Αθήνα και στρίβετε στο 3ο στενό δεξιά. ΦΤΑΣΑΤΕ!).
Πότε;   
Από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00 - 17.00



** Τα έσοδα θα διατεθούν σε άπορα παιδιά με διαβήτη που θα συμμετάσχουν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση του 2011.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια αποτελώντας σημαντική βοήθεια και εξοικείωση του παιδιού με τη νόσο. 15 μέρες υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων ιατρών και στελεχών, τα παιδιά με διαβήτη συμβιώνουν αρμονικά με άλλα παιδιά χωρίς διαβήτη αποκτώντας τα απαραίτητα εφόδια για μια ομαλή ζωή.
Σας περιμένουμε!
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210-7796660 begin_of_the_skype_highlighting            210-7796660      end_of_the_skype_highlighting κάθε Δευτέρα- Τετάρτη 7-9μμ.

Στις 5/12 το BAZAAR για τα παιδιά των φυλακών

ήρθε η ώρα για το 3ο Χριστουγεννιάτικο bazaar του ξεblogαρίσματος
για τα παιδιά κάτω των τριών ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και για τις άπορες των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας

την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ας μην λείψουμε από αυτή την προσπάθεια
όπως μας πληροφόρησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί των φυλακών η κρίση έχει χτυπήσει και τις φυλακές. όλο και λιγότερη φτάνει εκεί η βοήθεια...
είναι σημαντική λοιπόν η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας
ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει... οι ανάγκες είναι πολλές πχ.:
- Μπορείτε να φέρετε στον χώρο του bazaar, βιβλία, ρούχα, αντικείμενα διακόσμησης ή ότι άλλο πιστεύεται ότι είναι άξιο προς πώληση...

- Μπορείτε να μαζέψετε ζεστά και άνετα ρούχα, σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες για τις φυλακισμένες γυναίκες καθώς και ρούχα και παιχνίδια για τα μωρά παιδιά έως 3 ετών που ζουν στις φυλακές.

- Μπορείτε να αγοράσετε και να προσφέρετε πάνες, είδη καθαριότητας για παιδιά, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, σερβιέτες, τηλεκάρτες για τις άπορες γυναίκες...

- Μπορείτε να έρθετε να γνωρίσετε την παρέα του ξεblogαρίσματος και να βοηθήσετε την ημέρα του bazaar...

επικοινωνήστε μαζί μας στο xeblogarisma@gmail.com για πληροφορίες σχετικά ή γίνεται μέλη του γκρουπ για να ενημερώνεστε για τις ανάγκες...

...........................
Ελάτε λοιπόν, την Κυριακή 5/12 στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30 στο Μεταξουργείο από τις 11.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ.

Είδη δώρων, χειροποίητα αντικείμενα τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία, cd και δίσκοι, παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα και πολλά άλλα, θα διατίθενται προς πώληση σε συμβολικές τιμές.
............................
και κάποια πράγματα για την ιστορία...
η προσπάθεια είναι συλλογική και ξεκίνησε από την ευαισθητοποίηση κάποιων blogger για τον εγκλεισμό μικρών παιδιών στις τότε γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους συναντήθηκαν και αποφάσισαν να βοηθήσουν
να φύγουν από τα pc τους και να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους σε αυτά τα μωρά παιδιά.
έτσι οργανώθηκε η 1η αποστολή/εκστρατεία βοήθειας...
για τις ανάγκες ενημέρωσης του κόσμου φτιάχτηκε ένα ομαδικό blog που όλοι μαζί αποφασίσαμε να το ονομάσουμε xeblogarisma ακριβώς για να τονίσουμε την ανάγκη δράσης μακρυά από τις οθόνες του υπολογιστή και τα blogs μας...



πολύς κόσμος βοήθησε με κάθε τρόπο... με πολύ ευαισθησία αλλά και πολύ κέφι !


Ακολούθησαν κι άλλες αποστολές/εκστρατείες, συναντήσεις, νέοι φίλοι ήρθαν και ενώθηκαν μαζί μας -bloggers και μη- ... άλλοι έφυγαν... νέες ανάγκες από τις φυλακές μας χτύπησαν την πόρτα πχ. η ανάγκη συλλογής βιβλίων για την βιβλιοθήκη των φυλακών που τώρα μεταστεγάστηκαν στον Ελαιώνα της Θήβας και οι ανάγκες των άπορων φυλακισμένων γυναικών...



Για την οικονομική υποστήριξη οργανώθηκε το επόμενο bazaar/party αυτή την φορά Χριστουγεννιάτικο και στην αγορά της Κυψέλης, όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, μέσα σε μια Αθήνα που καιγόταν μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου



μετά ήρθαν οι απόκριες

και ξανά ... (μετά από διαρκείς αποστολές ειδών 1ης ανάγκης ακόμα και σε περιόδους που όλοι ξεχνάμε αυτούς που έχουν ανάγκη πχ. καλοκαίρι).... αυτή την φορά στο Cabaret Voltaire μαζί με μια σειρά εκδηλώσεων.....



το Πασχαλινό μας bazaar........



το πάρτυ για να ξεφύγουμε από την μίζερη καθημερινότητα και να έρθουν κοντά μας και νέοι φίλοι, άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν ........



και συνεχίζουμε με πολύ χαρά και αισιοδοξία μέσα στους απαισιόδοξους καιρούς μας
να βάζουμε ένα λιθαράκι (όσο το κράτος αδιαφορεί) ώστε να αποκτήσουν οι φυλακισμένες
γυναίκες αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και τα μωρά παιδιά ένα πιο άνετο και "ζεστό" περιβάλλον... με την ευχή να βρεθεί λύση και να σταματήσει ο εγκλεισμός τους στις φυλακές.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki