Friday 6 May 2011

Παιδικό Ιστολόγιο: Μάνα Γης



Το να είσαι πραγματικά παρών για το παιδί σου, σημαίνει να έρχεσαι σ' επαφή με την ουσία του, με την ύπαρξή του. Σημαίνει να βρίσκεσαι μαζί του τη συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς έγνοια για το παρόν ή το μέλλον και με το νου σου εντελώς απερίσπαστο.  
Αυτό σημαίνει ότι προσφέρεις στο παιδί σου την παρουσία σου απελευθερωμένος από προσδοκίες, από προκαταλήψεις και από τις σκέψεις για τα χιλιάδες άλλα πράγματα που "πρέπει" να κάνεις. Συγκεντρώνεσαι απόλυτα στις ανάγκες του. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το να δίνεις όλη σου την προσοχή είναι το πιο πολύτιμο δώρο για ένα παιδί και είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος επικοινωνίας.
Καθάρισε το μυαλό σου, αλάφρυνε το πρόγραμμα σου και φρόντισε να είσαι πραγματικά παρών για τα παιδιά σου. Αν είσαι πραγματικά παρών όταν είστε μαζί, τότε τα παιδιά σου σίγουρα θα νιώθουν την αγάπη σου να τα αγκαλιάζει ακόμη και όταν είσαστε χώρια.

yogaμάνα
 .

Όταν κράτησα το Νεπαλάκι στην αγκαλιά μου ήξερα οτι σύντομα η ζωή μου θα αλλάξει και ο ρόλος μου στη ζωή θα εμπλουτιστεί με πολύ σημαντικές αξίες. Λίγες εβδομάδες μετά έμεινα έγκυος... 


Η yogaμάνα είπε:
μπράβο χαμομηλάκι μου πολύ ωραία ιδέα. 
Δηλώνω κι εγώ το άλλο μου παιδάκι www.yogamamagr.blogspot.com.

Εδώ μιλάμε για τη φυσική γονεϊκότητα και τη σημασία του φυσικού τοκετού

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki