Thursday 2 June 2011

Η Κοκκινοσκουφίτσα... στο σκαμνί, σε μια παράσταση από παιδιά με νοητική στέρηση

Τα παιδιά ηλικίας 14 έως 28 ετών, με μέτρια ως βαριά νοητική υστέρηση, στο πλαίσιο της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στη χώρα των Θαυμάτων» θα γίνουν λουλούδια, δέντρα αστυνόμοι, κλητήρες για να δικάσουν την Ντίνα την Κοκκινοσκουφίτσα που μπήκε στην χώρα των θαυμάτων και έκοψε τα λουλούδια.
Το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά εμπλουτισμένο με οικολογικό μήνυμα, θα παρουσιάσουν παιδιά με νοητική στέρηση στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.  
Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου (ώρα 18.00), στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (ΙΑΑ).

Οι Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης έχουν σκοπό την προβολή του έργου και των υπηρεσιών που παρέχονται, στο Ινστιτούτο, στα παιδιά με νοητική υστέρηση, τα οποία μετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3-5 Ιουνίου με την συμβολή καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, πολιτιστικών φορέων και ερασιτεχνικών σχημάτων, που θα εγγυηθούν ένα ξεχωριστό τριήμερο για τα παιδιά, τους γονείς και τους επισκέπτες.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά ηλικίας 14 έως 28 ετών, με μέτρια ως βαριά νοητική υστέρηση, στο πλαίσιο της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στη χώρα των Θαυμάτων» θα γίνουν λουλούδια, δέντρα αστυνόμοι, κλητήρες για να δικάσουν την Ντίνα την Κοκκινοσκουφίτσα που μπήκε στην χώρα των θαυμάτων και έκοψε τα λουλούδια.
«Με την παράσταση αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα οικολογικό μήνυμα, να μην καταστρέφουμε τα φυτά. Τα παιδιά, λόγω της κατάστασής τους δεν μπορούν να μιλήσουν καλά, γι' αυτό και ο ρόλος των περισσότερων δεν έχει λόγο. Λίγα λόγια λένε μόνο όσα μπορούν να μιλήσουν καλύτερα. Γι' αυτό, τους ρόλους που έχουν λόγια, τους έχουν αναλάβει ο δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και εθελοντές. Τα παιδιά μετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια εκδήλωση και βλέποντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους σκεφτόμαστε να το συνεχίσουμε», αναφέρει η υπεύθυνη του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης και του Προγράμματος Ανάπτυξης Εθελοντών του ΙΑΑ, Διαλεχτή Βουζίνα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, κουκλοθέατρο, αγώνες ταχύτητας, σκυταλοδρομίας και τσουβαλοδρομίας, παιχνίδια γνωριμίας με εθελοντές και εγκαίνια παιδικής χαράς. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί έκθεση χειροποίητων κατασκευών, που δημιούργησαν εκπαιδευόμενοι στα επαγγελματικά εργαστήρια του Ινστιτούτου. 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Κωνσταντινουπόλεως 22, Πεύκα Θεσσαλονίκης, λεωφορείο 64 Σ. Σταθμός - Φίλυρο, τηλ. 2310 673777, 2310 673700) στις 3/6 (18.00-19.30), στις 4/6 (10.00-12.00 και 18.00-21.30) και στις 5/6 (10.00-11.00 και 17.00-21.00).
 
πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki