Thursday 2 June 2011

Πως να ανακουφίσεις το κλάμα του μωρού σου - How To Calm a Crying Baby

How To Calm Your Crying Baby
Why Do Babies Cry?


Για όλα τα μωράκια, το κλάμα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εκφράσουν τις ανάγκες τους. Ωστόσο, το κλάμα που δεν σταματάει μπορεί να σε γεμίσει με άγχος και αγωνία.
Κατ’ αρχήν, έλα να δούμε μαζί τι θέλει να μας πει ένα μωράκι που κλαίει επίμονα. Το κλάμα, λοιπόν, σημαίνει ότι το μωρό σου μπορεί να:
- πεινάει
- νυστάζει
- ζεσταίνεται ή να κρυώνει
- θέλει μια αγκαλίτσα
- έχει πυρετό
- θέλει καθαρή πάνα
- θέλει να ρευτεί
- πονάει γιατί βγάζει δοντάκια
- είναι κουρασμένο από τα έντονα ερεθίσματα του περιβάλλοντος (έντονοι θόρυβοι, φώτα)
Μην ανησυχείς, όμως. Δοκίμασε τους παρακάτω δοκιμασμένους τρόπους για να το ανακουφίσεις:
• Μάσηση: Δώσε του να μασουλίσει ένα λαστιχένιο παιχνιδάκι για τα δόντια, την πιπίλα ή να πιπιλίσει το δάχτυλό σου. Το μασούλημα στα μωρά σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και χαλαρώνει το μωρό.
• Αγκαλίτσα: Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος ανακούφισης. Ξέχνα τις θεωρίες που λένε ότι η αγκαλιά κακομαθαίνει, τύλιξε το μωράκι σου σε μια κουβέρτα καλύπτοντας και το κεφαλάκι του και πάρε το μια γενναιόδωρη αγκαλιά. Μίλα του ήρεμα και χάιδευε ταυτόχρονα την πλατούλα του. Ποιο μωρό θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια προσφορά από τη μαμά;
• Τραγούδι: Μην αγχώνεσαι αν ποτέ δεν είχες καταφέρει να είσαι μέλος της σχολικής χορωδίας! Τώρα ήρθε η ώρα να δείξεις το ταλέντο σου. Χαλάρωσε το μωρό σου τραγουδώντας του το αγαπημένο σου τραγούδι σε ύφος νανουρίσματος και να ξέρεις ότι θα έχεις ένα σίγουρο θαυμαστή!
• Μασάζ: Τα μωρά λατρεύουν τα χάδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δώσεις αργά, απαλά και ρυθμικά χάδια στη πλάτη και τα ποδαράκια του.
Σε κάθε περίπτωση όταν το κλάμα του μωρού σας είναι παρατεταμένο, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για να σας βοηθήσει.

πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki