Friday 24 June 2011

Aν θα Οδηγήστε, ΜΗΝ ΠΙΕΙΤΕ
IF YOU DRIVE DON'T DRINK

Αν νοιαζόσασταν, ίσως ο Γιάννης να μπορούσε να βλέπει ακόμα το μέλλον του! Ίσως και να με χαιρετούσε στο δρόμο ακόμα και να τον καμάρωνα! 
Πιθανόν να μην υπάρχει πιο ιδανικός "ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ"
από εκείνον που πίνει και μετά οδηγεί...
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ;;
Τον λέγαν Γιάννη.  
Ζούσε τη ζωή του όπως όλα τα παιδιά. Μέσα στις παρέες, αλλά και στα μαθήματα από τους πρώτους. Ξένες γλώσσες, υπολογιστή, άθληση, αλλά και βραδιές με φίλους, με φίλες, με την έτσι. 
Σοβαρό παιδί, αλλά και στην παρέα τέλειος! Ήξερε να βάζει όρια σε όλα. 
Δεν κάπνιζε, δεν έπινε. 
Πάντα με χαιρετούσε ευγενικά στο δρόμο και μου έκανε εντύπωση το παρουσιαστικό του! Τα μάτια του κοιτούσαν το μέλλον, αλλά και δεν έχανε στιγμή από το παρόν! 
Οδηγούσε μηχανάκι. Ένα βράδυ γυρνώντας στο σπίτι, κάποιος τον χτύπησε.  


Ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε πιει. Δεν σκέφτηκε ότι θα βρει τον Γιάννη στο δρόμο του. Ούτε σκέφτηκε ότι αυτό το παιδί κρατούσε τη ζωή στα χέρια του. Ούτε σκέφτηκε ότι καλά πίνουμε, αλλά μετά θα οδηγήσουμε! 
Ο Γιάννης δεν έχει πια μέλλον. Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα πρεπε να μην έχει μέλλον από καιρό! 

Και ο οδηγός που στέρησε το μέλλον στην εννιάχρονη φίλη της κόρης μου οδηγώντας τύφλα στις 8 το απόγευμα, δεν θα πρεπε να έχει μέλλον από καιρό! 
Γιατί δεν υπάρχει ένας αστυνομικός έξω από κάθε κέντρο και μια σειρά από ταξί πληρωμένα από το κράτος να παίρνουν κατευθείαν όσους δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν; Δωρεάν! Η περιπολικά, μπας και πάθουν κάνα σοκ και συνέλθουν! 
Γιατί πρέπει πρώτα αυτοί που πίνουν να πάρουν το τιμόνι και μετά να τους πούμε ότι δεν έπρεπε να οδηγούν; Γιατί δεν τους παίρνουν και το αυτοκίνητο, αφού οι περισσότεροι οδηγούν πάλι πιωμένοι από πίσω δρόμους που δεν έχουν μπλόκα; Γιατί σήμερα ο Γιάννης να μην μπορεί να με χαιρετήσει; Τι φταίει αυτός αν μας νοιάζουν τα λεφτά από το πρόστιμο κι όχι η ζωή του; 
Αν νοιαζόσασταν, ίσως ο Γιάννης να μπορούσε να βλέπει ακόμα το μέλλον του! Ίσως και να με χαιρετούσε στο δρόμο ακόμα και να τον καμάρωνα! 
silvestro

1 comment:

  1. Πολυ επικαιρο και λογω καλοκαιριου...
    που ειμαστε "ανεμελοι" - "χαλαροι".

    καλο σαβ/κο :)

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki