Friday 3 June 2011

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» στην Αμοργό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ 
ΚΑΙ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»
Μεσογείων 24- Αθήνα 115 27
Τηλ. 210.77.26.814-15/ Fax 210.77.99.646
.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2  Ιουνίου   2011
Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές
 της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» στην Αμοργό
 
Την 6η εκστρατεία προληπτικής ιατρικής για το 2011 πραγματοποιεί η Οργάνωση των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», στην Αμοργό, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.
Με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», κλιμάκιο Εθελοντών γιατρών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων (παιδιατρικής, παιδοχειρουργικής, ορθοπεδικής, οφθαλμιατρικής γυναικολογίας, παιδοοδοντιατρικής, ωτορινολαρυγγολογίας και ψυχολογίας)  καθώς και νοσηλευτών,  επισκέπτονται το νησί των Κυκλάδων παρέχοντας στους κατοίκους όλων των ηλικιών, υπηρεσίες ιατρικής πρόληψης, αιματολογικές εξετάσεις, εμβολιασμούς στον παιδικό πληθυσμό και ψυχολογικής στήριξης και ενημέρωσης, σε όσους το έχουν ανάγκη.
Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, οι «υπηρεσίες» της Οργάνωσης παρέχονται δωρεάν και  αγκαλιάζουν με αγάπη όλες τις πληθυσμιακές ομάδες .

Παράλληλα, με ειδικά σεμινάρια-συζητήσεις, ο γυναικείος πληθυσμός της Αμοργού θα ενημερωθεί από ειδικούς για την πρόληψη όσον αφορά στον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ η παιδοψυχολόγος της ομάδας των εθελοντών γιατρών, θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των γονιών για συμβουλές σε θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς, της ψυχικής υγείας, και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές και έφηβοι.
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί με ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα  «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki