Friday 15 July 2011

Ταξίδι με παιδάκια στο αυτοκίνητο
Car Travel Games for Kids

Θυμάσαι πως ήταν να ταξιδεύεις ως παιδί;
Ήσουν ενθουσιασμένος και είχες τέτοια αγωνία να φτάσεις στον προορισμό ώστε η διαδρομή έμοιαζε με αιωνιότητα, κάτι που σίγουρα νιώθουν και τα σημερινά παιδιά. 

Παιχνίδια στο ταξίδι για μεγάλους και μικρούς

CarTravel Games for Kids

Το μακρινό ταξίδι, που σου αφήνει χρόνο να σκεφτείς και να νιώσεις σαν εξερευνητής, είναι απίθανα βαρετό για τα παιδάκια.
Γίνε λίγο πιο δημιουργικός και σκέψου τρόπους για να είναι η εμπειρία αυτή όσο το δυνατόν ευχάριστη. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς; 

Διάβασε παρακάτω.
Οι συμβουλές πάντα χρήσιμες είναι.


1. Σχεδίασε μερικές στάσεις

Τα παιδιά θα ξεσκάσουν τρέχοντας και όχι πάνω σου και εσύ θα είσαι πιο ξεκούραστος για την οδήγηση.

2.
Πες τους πόσο θα κρατήσει το ταξίδι
Απάντησε στην ερώτηση «φτάσαμε;» με λεπτομέρειες. Αντί συνεχώς να λες φτάνουμε, προκαλώντας ανησυχία στα παιδιά, γίνε σαφείς και πες: «Όταν δείτε πολλά κτίρια και αυτοκίνητα θα έχουμε φτάσει».

3. Δώσε στα παιδιά ένα χάρτη

Σημείωσε την εκκίνηση και τον προορισμό και άφησε τα παιδιά να γίνουν οι πλοηγοί σου και να συμμετέχουν στο ταξίδι. Μιλήστε για τα τοπωνύμια, τα βουνά και τις λίμνες και πες τους να σε ενημερώνουν για το επόμενο χωριό από αυτό που μόλις περάσατε.

4. Πάρε μαζί σου ασφαλή παιχνίδια

Αν τα παιδιά είναι μικρά, πάρε μαζί μερικά μαλακά και όχι μυτερά παιχνίδια. Η αγαπημένη τους κουβέρτα ή το κασετόφωνο με τα αγαπημένα τους τραγούδια νανουρίσματος μπορεί να είναι ό,τι χρειάζονται.

5. Παίξε με τα παιδιά σου
Δεν χρειάζεται καν να αποσπάσαι από το δρόμο. Ζήτα τους να σου λένε τα μοντέλα των αυτοκινήτων που περνάτε ή να σου διαβάζουν τις ταμπέλες των διαφόρων χωριών. Όρισε και ένα βραβείο για το τέλος του ταξιδιού.


6. Άνεση για τα παιδιά

Τα παιδιά δυσανασχετούν όταν δεν είναι άνετα. Μήπως στο πίσω κάθισμα έχει πολύ ζέστη ή κρύο; Μήπως τα χτυπάει ο ήλιος;

7. Το αναπόφευκτο

Μερικά παιδιά υποφέρουν από ναυτίες άσχετα αν δεν κάνουν εμετό. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν πάντα να εκφράσουν αυτό που νιώθουν. Τα κλάματα ή ο εκνευρισμός μπορεί να είναι η απόδειξη.

8. Τα βασικά της ασφάλειας

Κάθε χρόνο πολλά παιδιά τραυματίζονται ή και σκοτώνονται επειδή δεν κάθονταν σωστά στο αυτοκίνητο. Αρκετοί γονείς, ενώ έχουν παιδικό κάθισμα δεν γνωρίζουν πώς να το δέσουν και πώς να τοποθετήσουν το παιδί τους σε αυτό. Είναι σημαντικό όταν αγοράζουμε το κάθισμα να ζητάμε να μας δείξουν πως τοποθετείται και να επαναλαμβάνουμε τη σωστή διαδικασία τοποθέτησής του κάθε φορά. 

menslounge

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki