Friday 15 July 2011

Λαγανάς Ζακύνθου: Sex, drugs and free drinks!

Σοκάρει η εικόνα 15χρονων, 16χρονων, αγοριών και κοριτσιών να κυκλοφορούν με αδαμιαία περιβολή καταναλώνοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ άπειρες ποσότητες αλκοόλ.
Οι ανήλικοι τουρίστες με το που πατούν το πόδι τους
στο Λαγανά επιδίδονται σε ένα σωρό αλλόκοτες πράξεις.

Στο Λαγανά Ζακύνθου τη δεκαετία του 80 οι ντόπιοι στη προσπάθεια τους να προσελκύσουν τους τουρίστες αρκούνταν στο να φωνάξουν τρεις «μαγικές» λέξεις: Tzatziki, sirtaki, ouzo!

Εν έτη 2008 (και 2011) στην ίδια πάντα περιοχή οι τρεις αυτές «μαγικές» λέξεις εγκαταστάθηκαν με άλλες τρεις, εξίσου…μαγικές, κυρίως για την απελευθερωμένη- made in England- νεολαία. Sex, drugs and free drinks! 

Απίστευτα και όμως αληθινά τα όσα αντικρίζει ο επισκέπτης στο παραθαλάσσιο αυτό τουριστικό θέρετρο της Ελλάδας που τείνει να ανακηρυχτεί τα τελευταία χρόνια σε … Βρετανική αποικία. Σοκάρει η εικόνα 15χρονων, 16χρονων, αγοριών και κοριτσιών να κυκλοφορούν με αδαμιαία περιβολή καταναλώνοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ άπειρες ποσότητες αλκοόλ.
 
Στη καλύτερη περίπτωση, πρόκειται για οινοπνευματώδη ποτά ΄β ποιότητας, ενώ είθισται σε μερικά μπαρ να σερβίρονται και ποτά… κανονικές «μπόμπες» φτιαγμένες από βιομηχανικό ξυλόπνευμα αναμειγμένο με γρεναδίνη και μπλου κορακάο ώστε να δείχνει … σαν κοκτέιλ. Το παραδέχεται άλλωστε και ο δήμαρχος Λαγανά, κ. Διονύσης Κορφιάτης, ο οποίος χωρίς δισταγμό δήλωσε στο ΘΕΜΑ ότι, «από τη στιγμή που οι καταστηματάρχες προσφέρουν απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ έναντι 10 ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση να προσφέρουν αλκοόλ πρώτης ποιότητας. Ούτε καν δεύτερης ποιότητας». Την περασμένη βδομάδα έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος, ο θάνατος του οποίου προήλθε από πνευμονικό οίδημα το οποίο προκάλεσε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Την ίδια στιγμή, η Ασφάλεια Αττικής  είχε βάλει μπρος την επιχείρηση «Αρετή» ψάχνοντας για ναρκωτικά, εκδιδόμενες γυναίκες και τυχερά παιχνίδια. 
Ως αποτέλεσμα ήταν να συλλάβει εννέα χορεύτριες που λικνίζονταν αισθησιακά … ερεθίζοντας τους πελάτες! Προτίμησε να κλείσει τα μάτια μπροστά στο πραγματικό έγκλημα που συντελείται με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ από χιλιάδες ανήλικους και να ασχοληθεί με τα στριπτιζάδικα! 
Και αυτό συγκαταλέγεται στα απίστευτα και ελληνικά φαινόμενα που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολής.
Και δεν είναι μόνο αυτές οι μόνες εικόνες που σοκάρουν. Οι ανήλικοι τουρίστες με το που πατούν το πόδι τους στο Λαγανά επιδίδονται σε ένα σωρό αλλόκοτες πράξεις.
Λες και τους είχαν δεμένους στη χώρα τους, έρχονται στο Λαγανά για να βγάλουν το άχτι τους. Επιδίδονται σε σεξουαλικά όργια δίχως καμία αναστολή. Εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια τα οποία οι ίδιοι φροντίζουν να προκαλέσουν καθώς βρίσκονται συνεχώς υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
«Φροντίζουν για αυτό οι εταιρίες που τους φέρνουν» αναφέρει στο ΘΕΜΑ ON LINE o εκπρόσωπος του κλαμπ διασκέδασης του Λαγανά, κ. Σάββας Τσουράκης. 
Για να προσθέσει: «Πως είναι δυνατόν να μην γίνονται τα παιδιά λιώμα από το μεθύσι από τη στιγμή που τα ποτίζουν από το πρωί? Το ίδιο ερώτημα έκανα και στον Άγγλο πρόξενο αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. Ας ελέγξουν λοιπόν πρώτα τις εταιρίες που τα φέρνουν εδώ και τα ποτίζουν νυχθημερόν και μετά ας έρθουν να ελέγξουν και τα μπαρ» 

madata 31 Ιουλίου 2008
TO ΘΕΜΑ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki