Monday 15 August 2011

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Παναγία Σουμελά

Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια,
που γιορτάζουν σήμερα :).
Να 'χουν ζωή τα χρόνια σας και χρόνια η ζωή σας :)
Χιλιάδες πιστοί θα βρεθούν και εφέτος στην ιστορική Εκκλησία για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του 15αύγουστου.
Τραπεζούντα, Τουρκία 
Χ ιλιάδες πιστοί, κυρίως ποντιακής καταγωγής, συρρέουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Στην Τραπεζούντα η ελληνική παρουσία είναι έντονη παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση περιόρισε τον αριθμό των επισκεπτών.
Π όντιοι από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Ρωσία ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συρρεύσει ήδη για να συμμετάσχουν στην πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος .
Η φετινή συγκυρία έχει μία επιπλέον ιδιαιτερότητα για την περιοχή του Πόντου, καθώς η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Σουμελά γιορτάζεται κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού των μουσουλμάνων.
Ε ίναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που θα πραγματοποιηθεί λειτουργία στην Παναγία Σουμελά. Πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο, έπειτα από 88 χρόνια, τελέστηκε η πρώτη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή  λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα από το Πατριαρχείο Ρωσίας και του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου από την Εκκλησία της Ελλάδος. Ο τελευταίος είναι ο μόνος ποντιακής καταγωγής ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.
H πατριαρχική θεία λειτουργία, στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά, θα μεταδοθεί από τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT 2, ο οποίος προσφέρει δωρεάν τη διαστημική χωρητικότητα στις ώρες που απαιτείται. Η λειτουργία θα μεταδοθεί μέσα από τις συχνότητες της ΕΤ3 και θα πραγματοποιηθεί από την κεραία του δορυφόρου S2.


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki