Thursday 22 September 2011

Προτάσεις δυναμωτικών μιλκ σέικ και κοκτέιλ για τα πιτσιρίκια - Easy Milkshake Recipes


Σήμερα, θα είμαστε μόνο μαμάδες που μας ενώνει η ανησυχία, η φροντίδα, η αγωνία για τα βλασταράκια μας. Έτσι, λοιπόν, θα σας προτείνω μερικές δοκιμασμένες με επιτυχία συνταγές χυμών, γάλακτος, σοκολάτας που θα ενθουσιάσουν τα μικρά μας.
Easy Milkshake Recipes

Βάλτε στο μπλέντερ ένα ποτήρι γάλα, μισή μπανάνα και μια κουταλιά μέλι και χτυπήστε το μέχρι να αφρατέψει. Εξαιρετική πηγή ενέργειας και βιταμινών είναι αν στο γάλα προσθέσετε μισό καρότο (πολύ ψιλό) τριμμένο, μια κουταλιά της σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη και μια κουταλιά μέλι, και τα χτυπήσετε επίσης στο σέικερ.

Η επόμενη πρόταση έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς -και τον έφηβο γιο μου- και είναι εξαιρετικό πρωινό. Αποβραδίς, λοιπόν, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα μισό φλιτζάνι νερό και σπάτε μέσα σε μικρά κομματάκια 150 γρ. μαύρη πικρή σοκολάτα.
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτετε δύο φλιτζάνια γάλα, λίγη κανέλα και λίγη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε όλη τη νύχτα στον πάγκο της κουζίνας.
Το πρωί το ζεσταίνετε στα μικροκύματα -ή παραδοσιακά στο μάτι- το σερβίρετε σε μεγάλο φλιτζάνι και το χτυπάτε λίγο με το αναδευτήρι του φραπέ. Εξαιρετικό πρωινό μαζί με ένα τοστ ή δύο φέτες ψωμί-βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα ή μέλι. Καλή σχολική χρονιά!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki