Wednesday 21 December 2011

Κυπριακά Χριστούγεννα για παιδιά από τη Φουκουσίμα

Είκοσι πέντε παιδιά με έξι συνοδούς τους, από την περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, η οποία είχε πληγεί από το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό των 8.9 Ρίχτερ στις 11/3/2011, θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 
 A group of children from the tsunami and earthquake
stricken
Fukushima area of Japan will be in Cyprus
over Christmas and the New Year. more...
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος της Οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί - Κύπρου», δρ Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι η φιλοξενία των παιδιών πραγματοποιείται σε συνεργασία της Οργάνωσης με το υπουργείο Εξωτερικών και την οργάνωση «Women Federation for world peace».
Τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 ετών, θα φτάσουν στην Κύπρο την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων, μέσω Άμπου Ντάμπι.
Τα παιδιά θα μείνουν στο Μοναστήρι του Κύκκου μέχρι τις 27/12.
Τις υπόλοιπες ημέρες της παραμονής τους στην Κύπρο, θα διαμένουν στην Λευκωσία και θα πραγματοποιήσουν διάφορες εκδρομές και επισκέψεις στο νησί.
Ο δρ Γεωργίου ανέφερε ότι με την ευκαιρία της παραμονής των παιδιών στην Κύπρο, στις 29 Δεκεμβρίου η Οργάνωση σε συνεργασία και με την πρεσβεία της Ιαπωνίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία, με πρόγραμμα που θα αφορά την κουλτούρα των δύο χωρών.
Τα παιδιά από την Ιαπωνία και οι συνοδοί τους θα αναχωρήσουν από την Κύπρο ανήμερα των Φώτων.

1 comment:

  1. http://grbloggers.blogspot.com/2011/12/blog-post_1571.html

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki