Monday 19 September 2011

Προσοχή στα light γιαούρτια κατά την εγκυμοσύνη
Low-fat yogurt intake when pregnant may lead to child asthma and hay fever

Μελέτη μαρτυρεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άσθματος 
και αλλεργικής ρινίτιδας στο παιδί.


«τα λιπαρά του γιαουρτιού μάλλον δρουν
προστατευτικά ενάντια στις αλλεργίες».

Βοστόνη
Οι έγκυες γυναίκες που τρώνε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδί που θα αναπτύξει άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ειδικοί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Statens Serum στην Κοπεγχάγη, όπως αναμένεται να ανακοινώσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Αμστερνταμ.

Οι ειδικοί ανέλυσαν το μοτίβο διατροφής περισσότερων από 70.000 εγκύων στη Δανία ενώ παρακολούθησαν και τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο ως την ηλικία των επτά ετών.

Όπως είδαν οι γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά σε συνδυασμό με φρούτα άπαξ ημερησίως είχαν 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο παιδιά που εμφάνιζαν άσθμα ως την ηλικία των επτά ετών σε σύγκριση με τις εγκύους που δεν έτρωγαν light γιαούρτι.

Χαμηλά λιπαρά, υψηλός κίνδυνος ρινίτιδας

Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι τα παιδιά των γυναικών που στην εγκυμοσύνη προτιμούσαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αντιμετώπιζαν υψηλότερο κίνδυνο αλλεργικής ρινίτιδας.

Πάντως η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι η κατανάλωση γάλακτος κατά την εγκυμοσύνη δεν συνδεόταν με αυξημένο κίνδυνο άσθματος. Αντιθέτως το γάλα φάνηκε να μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθματικών συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των ερευνητών Εκατερίνα Μάσλοβα «η απουσία λιπαρών οξέων στο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά πιθανότατα αποτελεί το ‘κλειδί’ για τα νέα αποτελέσματα, αφού τα λιπαρά του γιαουρτιού μάλλον δρουν προστατευτικά ενάντια στις αλλεργίες».

Η ειδικός προσέθεσε ότι είναι επίσης πιθανό τα άτομα που προτιμούν light γιαούρτι να ακολουθούν γενικότερα διατροφή «φτωχή» σε θρεπτικά συστατικά. Όπως είπε ωστόσο «είναι απαραίτητο να αναπαραχθούν τα αποτελέσματά μας μέσω άλλων μελετών ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα».
το Βήμα

Οι δολοφόνοι με τα «κλικς»

Ο Κλεισθένης γράφει:

Αν ζητήσουμε από μερικούς ανθρώπους να μας περιγράψουν ένα αιμοδιψή δολοφόνο θα πάρουμε σχεδόν απ’ όλους την ακόλουθη περιγραφή.
Ξεμαλλιάρης, αξύριστος, ξεδοντιάρης, βρώμικος, κουρελής. Ότι άσχημο και απεχθές.

Κι όμως υπάρχουν δολοφόνοι με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά.
Είναι καλοκουρεμένοι, καλοχτενισμένοι, πεντακάθαροι, κουστουμαρισμένοι.
Διαθέτουν πανεπιστημιακές γνώσεις, με μάστερς και μεταπτυχιακά.
Μένουν σε πολυτελή διαμερίσματα και διαθέτουν ευρύχωρα γραφεία με μοντέρνο «ντιζάιν» και υπέροχη θέα.
Σκέπτονται και υπολογίζουν ολημερίς και με ένα κλικ στο πληκτρολόγιο του «λαπ-τοπ» τους μεταφέρουν τεράστια ποσά από λογαριασμό σε λογαριασμό εξασφαλίζοντας υπέρογκα κέρδη για τα αφεντικά τους τα οποία πιθανά δεν γνωρίζουν, δεν έχουν συναντήσει ποτέ τους. 
Η μόνη τους επαφή είναι ένα συγχαρητήριο mail μετά από κάθε επιτυχή διακίνηση των γιγάντιων κεφαλαίων και την ταυτόχρονη εξασφάλιση κερδών με πολλά-πολλά μηδενικά καθώς και το «τσεκ» με την πληρωμή τους μετά από κάθε «κλικ».

Η μετακίνηση αυτών των κεφαλαίων μπορεί να είναι ο ιδρώτας και το αίμα ενός λαού.
Η μεταφορά από κωδικό σε κωδικό μπορεί να σημαίνει φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Η επιδίωξη για όσο το δυνατό μεγαλύτερου κέρδους για τα αφεντικά τους μπορεί να σημαίνει ακόμη και τον θάνατο κάποιων συνανθρώπων μας πολύ μακριά φυσικά απ’ το πολυτελές γραφείο τους.

Αυτοί απλά αδιαφορούν και αν κάποιος τους ενημερώσει για την δυστυχία που προξενούν τα κλικ τους προβάλουν την δικαιολογία «αν δεν το κάνω εγώ θα το κάνει ο ανταγωνιστής μου», «έτσι είναι το σύστημα, τι να κάνουμε».
Φυσικά μετά το επιτυχημένο κλικ ακολουθεί το πανάκριβο ουίσκι και η απόλαυση του πορνίδιου πολυτελείας που περιμένει στον προθάλαμο του γραφείου.
Τα κέρδη των κλικς έχουν μεταφερθεί στους λογαριασμούς του αφεντικού και έτσι θα μπορεί να κάνει ένα πανάκριβο δώρο στο μοντέλο-μετρέσα του όχι από συναισθηματισμό αλλά για να μαθευτεί, για να ανέβει το «κασέ» του στον κύκλο του, να επιβεβαιώσει την πρωτεύουσα θέση του στο επιχειρηματικό στερέωμα.

Μ’ αυτούς τους δολοφόνους πότε θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη;
Μ’ αυτούς τους χαζοχαρούμενους τύπους με το ηλίθιο χαμόγελο πότε θα ασχοληθεί η κοινωνία;
Μέχρι πότε θα θεωρούνται επιτυχημένα άτομα της κοινωνίας και πρότυπα προς μίμηση;

============================================================

Αγαπημένο μου χαμομηλάκι γεια σου. Όταν η απληστία γιγαντώνεται και η απόκτηση μιας αλαβάστρινης πισίνας πληρώνεται με φτώχεια και θάνατο, τότε τα τουλάχιστον 5000 χρόνια της ιστορικής μας ύπαρξης δεν μας καλυτέρεψαν σε τίποτε.

============================================================

 

Πέντε λόγοι να του πείτε ένα παραμύθι

«Disappearance of Childhood», απουσία της παιδικής ηλικίας στα ελληνικά, είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για τα σημερινά, πιο έξυπνα, πιο «σκεπτόμενα» παιδιά, τα οποία όμως εγκαταλείπουν πρόωρα την αθωότητα της ηλικίας τους.
Γιατί να του λέτε παραμύθια;
Είναι χαρακτηριστικό αλλά και μάλλον δυσοίωνο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά τείνουν να συμπεριφέρονται ως ενήλικες. Ακολουθούν και αυτά τα ερεθίσματα της εποχής μας, όπου προωθείται η καταναγκαστική ωριμότητα και οι λιλιπούτειοι καλούνται ν' ασχοληθούν με ένα σωρό πράγματα για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ευτυχώς, στον αντίποδα υπάρχουν ακόμα τα παραμύθια, τα οποία μας παραπέμπουν σε παλαιότερες, πιο «αγνές» εποχές, και αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στο σωστό μεγάλωμα παιδιών. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν...
 
Γιατί να του λέτε παραμύθια;

1. Εξάπτει την παιδική φαντασία
Ένας τεράστιος κόσμος ανοίγεται μπροστά του. Σ' αυτόν μπορούν να χωρέσουν νέες γνώσεις, ποικίλα ερεθίσματα, αλλά και τα περίπλοκα συναισθήματά του.
2. Αντιπαραθέτει το «καλό» με το «κακό»
Η μάχη του πρίγκιπα με το δράκο ή του προβάτου με το λύκο προετοιμάζει το παιδί για τους αγώνες που θα κληθεί να δώσει όταν «χάσει» την ασφάλεια που απλόχερα του παρέχουν οι γονείς. Επίσης, παραδίδει ένα «μάθημα ηθικής». Στο τέλος του παραμυθιού χάνει πάντα ο «κακός». Στο παιδικό μυαλό, το καλό και το σωστό συνδέονται με την ευτυχία και τη δικαίωση.
3. Περνάει το μήνυμα της αλληλεγγύης
Στα περισσότερα παραμύθια κάποιος συνεργάζεται με τον ήρωα ή την ηρωίδα. Οι «πρωταγωνιστές» δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να φτάσουν το στόχο τους ή να ολοκληρώσουν τον «άθλο» που έχουν να φέρουν σε πέρας χωρίς τη μεσολάβηση ή τη συμβουλή κάποιου, όσο έξυπνοι, πλούσιοι, σπουδαίοι ή δυνατοί κι αν είναι. Μέσα, λοιπόν, από τα παραμύθια, τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς τη σημασία της συνεργασίας, της παροχής βοήθειας και συμπαράστασης προς και από τον πλησίον.
4. Είναι η φωνή της ελπίδας
Μιλά στο παιδί για τα προβλήματα που έχει ν' αντιμετωπίσει -το φόβο, την τιμωρία, την έλλειψη αγάπης, την εγκατάλειψη, το θάνατο, τη μοναξιά- εστιάζοντας, όμως, στο ότι μέσα απ' όλα αυτά μπορεί να βγει νικητής. Μπορεί να... κινήσει βουνά ή να περάσει μέσα από ένα σκοτεινό δάσος (σύμβολα των καθημερινών δοκιμασιών, αλλά και της δυσκολίας του αποχωρισμού από την εστία της οικογένειας), να αναμετρηθεί με τέρατα (τα οποία δίνουν «σάρκα και οστά» στο άγνωστο και τις παροδικές αξίες), να ξεγελάσει πανούργες μάγισσες (που συμβολίζουν τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια), να κατατροπώσει μια άσπλαχνη μητριά (που αντικατοπτρίζει τη σκοτεινή φύση μας) και να «τα βάλει» με πονηρά ξωτικά (που συγκεντρώνουν όλα τα παιδικά ελαττώματα).
5. Προσφέρει συμβολισμούς, ανοίγει έναν καινούριο, «μαγικό» κόσμο
Τα ζώα, τα φυτά -ακόμα και τ' αντικείμενα- έχουν ζωή, δυνατότητα απόφασης και επιλογής. Ακολουθούν τις αξίες των λαών από τις απαρχές του ανθρώπινου είδους, αλλά και όλα όσα έχει ανάγκη να πιστεύει καθένας από εμάς στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

...και ένας ακόμη: είναι ο πιο τρυφερός του σύμμαχος.

(Από το περιοδικό prevention)

Απολυμένη μητέρα δικαιώθηκε από τον Αρειο Πάγο

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της είχε παραμείνει κλινήρης λόγω επιπλοκών.

Απόφαση προστασίας της μητρότητας εξέδωσε ο Άρειος Πάγος κρίνοντας ότι είναι άκυρη και καταχρηστική η απόλυση νεαρής εργαζόμενης, λίγο καιρό μετά την απόκτηση του πρώτου παιδιού της, επειδή λόγω της ηλικίας της θα μπορούσε να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».
Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου, τον Νοέμβριο του 2004 έμεινε έγκυος και λόγω επιπλοκής της εγκυμοσύνης της όλο το διάστημα της κυήσεώς της παρέμεινε κλινήρης.
το Βήμα 

Τρίχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του πέφτοντας
σε δεξαμενή νερού

Τα παιδιά και τα μάτια μας!!

Το παιδάκι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του, ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε μέσα στη δεξαμενή.


Ένα 3χρονο αγοράκι, αλβανικής καταγωγής, έχασε τη ζωή του στο χωριό Σάσαλος Κισσάμου, όταν έπεσε σε δεξαμενή που το ύψος του νερού έφτανε το μισό μέτρο.
Όταν οι οικείοι του αντιλήφθηκαν το περιστατικό, έτρεξαν προς το σημείο, ανέσυραν το μικρό παιδί και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Απλά μια καλημέρα!

Ξύπνησα πολύ πρωί! Έτσι! Χωρίς να χτυπήσει ξυπνητήρι!
Άνοιξα τα παράθυρα και βγήκα στο μπαλκόνι! Μόλις χάραζε!
Έβαλα σε μία κούπα καφέ! Πήρα το mp3 player μου και κάθισα έξω.

Απλά μια καλημέρα!

Η ησυχία της πόλης Κυριακή πρωί διακόπτεται στιγμιαία από έναν βιαστικό οδηγό αυτοκινήτου (τί βιάζεται πρωινό Κυριακής;).
Aπολαμβάνω την μυρωδιά του καφέ και το “With or Without You” των U2 γίνεται το soundtrack της στιγμής.
Είναι η ώρα που σκέφτομαι την εβδομάδα που πέρασε. Την εβδομάδα που έρχεται!
Την ζωή μας στο σπίτι που αλλάζει συνέχεια με γρήγορους ρυθμούς. Ο καιρός περνάει και δεν το καταλαβαίνουμε.
Τρέχεις, τρέχεις και κάποια στιγμή που στέκεσαι στον χρόνο, όπως αυτό το πρωί, βλέπεις ότι ο χρόνος περνάει.
Ήσουν παιδί, έγινες μαμά ενός μωρού, το μωρό έγινε παιδί και μεγαλώνει.
Βλέπεις έναν σπόρο να γίνεται λουλούδι, να ανοίγει, να βγάζει άλλες μυρωδιές κάθε φορά κι εσύ..τρέχεις, τρέχεις!
Γιατί τρέχεις συνέχεια; Στάσου μία στιγμή στον χρόνο. Δες πού βρίσκεσαι. Δες πού πας. Δες ότι ζεις!
Είναι ωραία να ζεις! Κι ας είναι δύσκολα! Κι ας ακούς δυσοίωνα νέα!
Είσαι όρθια και απολαμβάνεις αυτό το πρωινό. Τα χρώματα, τα αρώματα, τα όνειρά σου και χαμογελάς…


Καλημέρα! :)
kidscloud

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki