Saturday 24 September 2011

Βάζουν παιδιά να παλεύουν μέσα σε κλουβί! [video]
'Cage Fighting Kids' As young as eight has created a storm
of controversy.

Ανήλικα αγόρια, 8 και 9 χρόνων, συμμετείχαν σε αγώνα πάλης μέσα σε κλουβί στη Βρετανία, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από την κοινή γνώμη όσο και από οργανώσεις προστασίας ανηλίκων.

Πόσο άρρωστοι μπορεί να είναι;;;
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, στον sold-out αγώνα που διοργανώθηκε στο Greenlands Labour Club στο Πρέστον της Αγγλίας, τα δύο παιδιά συμμετείχαν με τη συγκατάβαση των γονιών τους. (!!!!!)


Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το ένα από τα δύο αγόρια, κανένα εκ των οποίων δεν φοράει προστατευτικά, κάποια στιγμή βάζει τα κλάματα από τον πόνο, την ώρα που το πλήθος ζητωκραυγάζει.
Οι διοργανωτές της βραδιάς υποστηρίζουν ότι το άθλημα είναι απολύτως ασφαλές για τα παιδιά, ωστόσο εκπρόσωπος του βρετανικού ιατρικού συλλόγου τόνισε ότι το συγκεκριμένο άθλημα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες στα ανήλικα αγόρια.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι επί του θέματος η αστυνομία δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει δράση, καθώς δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο αφού τα παιδιά συμμετέχουν οικειοθελώς. Πάντως, ακόμα και ο Βρετανικός Σύλλογος Πάλης σε Κλουβί ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά σίγουρα είναι ανήθικο».

iefimerida

Βυθίζεται στη φτώχεια η Νέα Υόρκη
Poverty in the United States

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ:
* ΣΤΙΣ ΗΠΑ, άποροι 46,2 εκατομμύρια κάτοικοι!
* Τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να γλιτώσουν από την οικονομική ύφεση και έτσι η φτώχεια φτάνει πλέον σε ποσοστό 30% για τα παιδιά κάτω των 18 ετών.
Ένας στους πέντε κατοίκους της πρωτεύουσας του καπιταλισμού ζει με κουπόνια φαγητού. Το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού έχει πέσει στα επίπεδα του 1980, ενώ όλο και περισσότεροι δεν έχουν ασφάλεια υγείας

Poverty in the United States

Σε φτώχεια και κουπόνια φαγητού μεταφράζεται ο όρος "οικονομική ύφεση" για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Νέας Υόρκης, αφού σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας στην πόλη που χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ένας στους πέντε ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της έκθεσης, η φτώχεια στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε εθνικό επίπεδο, όμως η Νέα Υόρκη είναι η πολιτεία που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση από κάθε άλλη, αφού στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ από το 2009 μέχρι το 2010 τουλάχιστον 75.000 κάτοικοι πέρασαν κάτω από το όριο της φτώχειας, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πενήτων Νεοϋορκέζων σε 1,6 εκατομμύρια και εκτινάσσοντας έτσι... 

Μια Σουηδέζα στην Ελλάδα

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.  
Πώς θα νιώθαμε, αν όλα, όσα μας ανήκαν,
πουλιόνταν, για να ξεπληρώσουμε δάνεια
από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος;
Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. 
Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.
Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα...

Αυτοπυρπολήθηκε 13χρονο κοριτσάκι :(((

Το μυαλό μας πήγε αμέσως στην κακοποίηση.
Ελπίζουμε το θέμα να διερευνηθεί :((
**********************************
ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ
Σε σοβαρή κατάσταση στον νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" νοσηλεύεται 13χρονη από την Αλβανία, η οποία αυτοπυρπολήθηκε σήμερα, για άγνωστους λόγους, στα Καμίνια.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα και αρχικά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίστηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".
Όπως έγινε γνωστό η κατάσταση της ανήλικης κρίνεται από τους γιατρούς βαρύτατη και νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, το κοριτσάκι φέρει εκτεταμένο έγκαυμα (80% της επιφάνειας σώματος, ολικού πάχους), που προκλήθηκε από εύφλεκτο υγρό.
Ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις από πλαστικό χειρουργό του νοσοκομείου.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki