Saturday 22 October 2011

Παιδική Κακοποίηση - Child Abuse


Η Δημοσιογράφος ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ παρουσιάζει την εκπομπή ΑΝΘΡΩΠΟΙ με την αποψινή θεματολογία να αφορά στην κακοποίηση παιδιών. Η εκπομπή διεξάγει ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα γύρω από το θέμα της φυσικής, σωματικής, αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Σύμφωνα με την Επίκουρο Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ υπάρχουν πολλές διακριτές μορφές παιδικής κακοποίησης, συγκεκριμένα η σωματική, η σεξουαλική, η ψυχολογική και τέλος η λεκτική. 

Συχνά πυκνά υφίσταται επικάλυψη των διαφόρων μορφών. Η κυρία ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, Αστυνομική Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Ασφαλείας ΑΤΤΙΚΗΣ αναφέρεται στις στατιστικές του βάρβαρου αυτού κοινωνικού φαινομένου. Ο Υπεύθυνος Τύπου της UNICEF στην ΕΛΛΑΔΑ, κύριος ΗΛΙΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ αναφέρεται στο νεοεμφανιζόμενο ρεύμα σεξουαλικού τουρισμού, προερχόμενο κυρίως από την Βόρεια και Δυτική ΕΥΡΩΠΗ, προς ανεύρεση ανηλίκων συντρόφων επί χρήμασι στα αντίστοιχα σκλαβοπάζαρα ανηλίκων της ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Ο κύριος ΛΥΜΠΕΡΗΣ αναφέρεται στο ότι με μεγάλη συχνότητα τα παιδιά αυτά προς εκμετάλλευση είναι μικρότερα των δέκα ετών. 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εκπομπής ένα στα τρία ελληνόπουλα υφίσταται σωματική βία τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και ένα στα έξι καθημερινώς. Επίσης μόνο το τέσσερα τοις εκατό των ανηλίκων που έχουν πέσει θύματα βιασμού και αιμομιξίας φθάνει να γίνει ευρύτερα γνωστό, πόσο μάλλον να φτάσει στην δικαιοσύνη. Στις περιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης στα πλαίσια της αιμομιξίας παρατηρείται το φαινόμενο της συγκάλυψης, συνήθως από πλευράς της μητέρας, υπό ένα καθεστώς φόβου και έντονου άγχους. Άγχος, κατάθλιψη, φόβος, στρες, αϋπνία, αντικοινωνικότητα έως και η αυτοκτονία είναι τα πλέον συνήθη επακόλουθα συμπτώματα νέων ατόμων που έχουν πέσει θύματα των διαφόρων μορφών κακοποίησης. 
Για μια σειρά αλληλοεπικαλυπτόμενων λόγων, οικονομικών, πολιτισμικών, αλλά και πολιτικών η Υποσαχάρια ΑΦΡΙΚΗ βρίσκεται στην χειρότερη δυνατή θέση από πλευράς κακοποίησης παιδιών. Ακολουθούν λεπτομερειακές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν οι ίδιοι εμπλοκή σε αυτές τις ανατριχιαστικές υποθέσεις. Η εκπομπή στη συνέχεια καταπιάνεται με την καθημερινή επικοινωνία γονιών και παιδιών και πως μπορεί αυτή η τρυφερή σχέση να καταλήξει έστω και σε ήπια κακοποίηση, ψυχολογική ή και σωματική. Έπονται συνεντεύξεις γονέων και παιδιών, όπου καταθέτουν τις απόψεις τους γύρω από τα θέματα της γονικής επιβολής της βούλησης. Κατόπιν η εκπομπή φιλοξενείται και προβάλλει το σημαντικότατο έργο του Οργανισμού-Ιδρύματος ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Τέλος, προσεγγίζεται το θέμα της ελλιπούς κρατικής μέριμνας και της αναποτελεσματικότητας των υφισταμένων δομών που αφορούν στην πρόληψη των φαινομένων κακοποίησης.

Μας το παραχώρησε ο
------------------------------------------------------------------------------------------------


A video to raise awareness for child abuse.
song: concrete angel by Lora Merriman (and not by me!).
please help and join the fight againt child abuse.

Οι Ανώνυμοι εναντίον των Παιδόφιλων

Οι ANONYMOUS «έριξαν» 40 sites παιδικής πορνογραφίας
Anonymous FINALLY Joins The War On Pedophiles!

Οι Αnonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε περισσότερες από 40 παράνομες ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. 
Δημοσίευσαν επίσης περισσότερα από 1500 ονόματα, τα οποία ήταν μέλη μιας από τις παραπάνω παράνομες σελίδες.

Μιλάει ένας από τους Anonymous
Operation DarkNet: A Good Start, But There is More to Do


Anonymous FINALLY Joins
The War On Pedophiles!
H εκστρατεία αυτή ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου όταν μέλη των Anonymous εντόπισαν κρυφής μνήμης ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού κατά την περιήγηση τους σε μια μυστική ιστοσελίδα που ονομάζεται Hidden Wiki. 
To Hidden Wiki είναι ένας οδηγός για τις εκατοντάδες υπόγειες ιστοσελίδες,οι οποίες είναι αόρατες από τις μηχανές αναζήτησης και από τους συνηθισμένους χρήστες του Internet.
Οι χάκερς των Anonymous ξεχώρισαν το “Lolita City” μια file-sharing ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από παιδεραστές και δημοσίευσαν 1589 ονόματα ενεργών μελών της σελίδας.
Αρχικά, οι χάκερς, στα πλαίσια του Operation - Darknet, ρίχνανε συμβολικά τη σελίδα και επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες της ώστε να συμμορφωθούν . 
Οι ίδιοι απείλησαν τις ζωές των Anonymous, αναφέροντας πως πίσω από το όλο κύκλωμα κρύβεται η Ρώσικη Μαφία. 
Τελικά οι Αnonymous έριξαν ολόκληρο το σέρβερ που ήταν ανεβασμένη η σελίδα κι έχουν στην κατοχή τους τα ονόματα και τα link των χρηστών όπου αναμένετε σύντομα να αναρτηθούν.

από alexiptwto

Ανακατασκευή του Αγίου Νικολάου, της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Ο Άγιος Νικόλαος είναι το μικρό ορθόδοξο εκκλησάκι που βρισκόταν -όλως παραδόξως- στο σημείο μηδέν, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μέχρι που ισοπεδώθηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11 Σεπτέμβρη. 
Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ναός του Αγίου Νικολάου
στην οδό Σίνταρ, δίπλα στους Δίδυμους Πύργους,
προσέφερε από το 1922 έναν χώρο προσευχής
μέσα στον θόρυβο του εμπορικού κέντρου της Νέας Υόρκης.
Την 11η Σεπτεμβρίου 2001 καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από τότε δεν δόθηκε άδεια να ξαναχτιστεί. Έτσι, κοντά στο πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα ένα δεύτερο, μόνιμο χτύπημα συντελείται -ηθελημένα ή αθέλητα- ακόμα κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής. Η Αμερική έχει ποικιλία και πλούτο στην ιστορία της. Όπως καταδεικνύεται από τα ίδια τα μνημεία, η ιστορία των ταπεινών Ελλήνων μεταναστών και αυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι σημαντικές συνιστώσες της νέας γης. 
Μήπως με τη μη ανέγερση του μνημείου, υπάρχει ο κίνδυνος σημαντικής αλλοίωσης της μνήμης και της ταυτότητας, χάλκευσης της ιστορίας; Μπορεί στην πολυπολιτισμική Αμερική να μην υπάρχει χώρος για την ταπεινή έκφραση της Ορθόδοξης πίστης μας; 
Ενωθείτε με τον αγώνα της αρχιεπισκοπής Αμερικής και υποστηρίξτε αυτό το ζήτημα.
Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:
Rebuild St. Nicholas Greek Orthodox Church Destroyed on September 11, 2001

Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Λιμενική Αρχή
τα βρήκαν για τον Άγιο Νικόλαο 


Η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε την επίτευξη και υπογραφή συμφωνίας με την Λιμενική Αρχή Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης με αντικείμενο την ανοικοδόμηση του Ελληνορθοδόξου Ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και οι Ιεράρχες της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής συναντήθηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο στο γραφείο του στο Μανχάταν, κατόπιν προσκλήσεως του Κυβερνήτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η ηγεσία της ενορίας του Αγίου Νικολάου και του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίαζε την ίδια ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
Η συμφωνία υπεγράφη στο γραφείο του Κυβερνήτη από τον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Τζαχάρη, τον πρόεδρο της ενορίας του Αγ. Νικολάου Ιωάννη Κουλουκουνδή  και τον εκτελεστικό διευθυντή της Λιμενικής Αρχής Κρις Γουόρντ. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο Κυβερνήτης Κουόμο και ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Ελληνοαμερικανός Ντιν Σκέλος συνυπέγραψαν το έγγραφο ως επίσημοι μάρτυρες της συμφωνίας.
 
Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την ανοικοδόμηση του Ναού στην ανατολική άκρη της οδού Λίμπερτι στον αριθμό 130. Της συμφωνίας προηγήθηκε ανεξάρτητη τετράμηνη μελέτη ειδημόνων μηχανικών και η εκπόνησή της είχε από κοινού ανατεθεί από τη Λιμενική Αρχή και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι η ανοικοδόμηση του Ναού θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στον χώρο αυτό με μικρές μόνο προσαρμογές στο αρχικό σχέδιο και χωρίς να επηρεάσει το πρόγραμμα κατασκευής του Διεθνούς Εμπορικού Κέντρου, στο Ground Zero.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εκφράστηκε εγκωμιαστικά για τον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο: «Είμεθα ευγνώμονες προς τον αξιότιμο Κυβερνήτη και εκλεκτό φίλο Άντριου Κουόμο διότι βοήθησε στην πραγματοποίηση ενός ονείρου το οποίο τρέφουμε για μια ολόκληρη δεκαετία.
 
Με τη βοήθεια του Θεού η ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν, εκεί δηλαδή που είχε σημαντική πνευματική παρουσία και προσφορά 85 ετών, αποτελεί επιβεβαίωση του πόσο σημαντική είναι η εξάσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης και όλους τους Αμερικανούς. Η υπόσχεση θα γίνει πραγματικότητα. Θ’ ανάψουμε και πάλι πολλά κεριά στον νέο Ναό του Αγίου Νικολάου εις ανάμνηση εκείνων που έφυγαν από κοντά μας και εις ανάμνηση των ηρώων που θυσίασαν τις ζωές τους.
 
Η υπόσχεσή μας είναι υπόσχεση μαρτυρίας για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, ότι η ελευθερία της συνειδήσεως και το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής εκφράσεως είναι το φως που θα εκπέμπει ο αναστημένος ναός του Αγίου Νικολάου». Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την βαθιά του ευαρέσκεια για τους κ.κ. Εμμανουήλ Τζαχάρη και Ντένις Μιέλ και άλλα μέλη της κοινής επιτροπής που εργάστηκαν με πολλή επιμέλεια για την επίτευξη της ιστορικής αυτής συμφωνίας.
Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αναφερόμενος στη συμφωνία είπε: «Χάσαμε το ναό του Αγίου Νικολάου στην καταστροφή της 11ης  Σεπτεμβρίου και για ένα μεγάλο διάστημα το μέλλον του ναού ήταν αβέβαιο. Η ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, με τον πρόσθετο χώρο περισυλλογής, μνήμης και προσευχής (για τις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου), δεν είναι ευχάριστη είδηση μόνο για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα αλλά για και για όλους τους Νεοϋορκέζους. Με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε συλλογικά την πορεία επουλώσεως, αποκαταστάσεως και αναγεννήσεως. Επιτέλους επιστρέφουμε αυτόν τον πολύτιμο χώρο προσευχής εκεί που ανήκει».
 
Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ενημέρωσε με λεπτομέρειες το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής το οποίο συνεδρίαζε κατά την διάρκεια της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
Τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου δέχθηκαν με ενθουσιασμό την ευχάριστη είδηση και ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε το ιστορικό και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τόνισε την καθοριστική συμβολή του Κυβερνήτη Κουόμο.
Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ για την συνεχή και σταθερή υποστήριξή του, ομοίως δε και στον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης Τζόρτζ Πατάκι, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή είχε δεσμευθεί για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου.

Μια εικόνα που συγκλονίζει

Μια εικόνα που, δυστυχώς, έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας, μια εικόνα που, ενδεχομένως, πολλοί την προσπερνούν, χωρίς να την αφήνουν να συνειδητοποιηθεί μέσα τους, σαν να μην υπάρχει, είτε, γιατί δεν τους ενδιαφέρει, είτε, γιατί δεν αντέχουν να τη συλλάβουν σε όλη της την έκταση.

Δυο ζωντανές υπάρξεις αγκαλιασμένες.
Μόνες στον κόσμο.
Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός με σπαραξικάρδιες δηλώσεις περί θυσιών του παίζει με τη νοημοσύνη, αλλά και τα νεύρα των πολιτών, και τα... κολλητήρια του κόμματος και του πολιτικού συστήματος παίζουν καθημερινά την όπερα της πεντάρας, προσπαθώντας ο καθένας να κοροϊδέψει το λαό για τον εαυτό του, η Ελλάδα γεμίζει με τέτοιες εικόνες. 
Φευγαλέες εικόνες για τους περαστικούς, εικόνες που αν τις αφιερωθούν μερικές στιγμές όχι τόσο σκέψης, όσο συναισθήματος, συγκλονίζουν και σημαδεύουν.
Δύο ζωντανά πλάσματα, ένας άνθρωπος κι ένας σκύλος, αγκαλιασμένα στην απόγνωση και στη μοναξιά τους. Δύο υπάρξεις τόσο διαφορετικές με την ομοιότητα της απομόνωσης...

Σωματική Κακοποίηση του Παιδιού

Ορισμός - Πότε αναγνωρίστηκε ως πρόβλημα; 
Επιδημιολογία - Αιτιολογία
Οι Γονείς που Κακοποιούν - Ο Ρόλος της Οικογένειας 
Ο Ρόλος Έξω-οικογενειακών Παραγόντων - Το Παιδί που Κακοποιείται - Οι επιπτώσεις - Θεραπεία - Πρόληψη

Σωματική Κακοποίηση του Παιδιού
Κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός παιδιών, ακόμα και της πιο τρυφερής βρεφικής ηλικίας, παραπέμπονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία με ανεξήγητους σωματικούς τραυματισμούς που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία τους, αλλά ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. 

Ορισμός:
Ως παιδική σωματική κακοποίηση (ΠΣΚ) (σε διάκριση από την παραμέληση, τη σεξουαλική κακοποίηση και τη συναισθηματική κακοποίηση παιδιού) ορίζουμε την "χρησιμοποίηση βίας ή άλλων ηθελημένων, "όχι τυχαίων" πράξεων εις βάρος παιδιών (ατόμων έως 18 ετών) από γονείς ή άλλα πρόσωπα, η οποία προκαλεί πόνο, τραυματισμό ή μόνιμη βλάβη στη σωματική και κάθε άλλη λειτουργία και ανάπτυξη του παιδιού".
Το πρόβλημα της ΠΣΚ είναι δύσκολο να οριστεί με σαφήνεια λόγω των διαφορών που υπάρχουν στις συνήθειες και στις στάσεις των ανθρώπων όσον αφορά στην ανατροφή των παιδιών στις διάφορες χώρες. Η σωματική τιμωρία (το ξύλο) στα παιδιά, λόγου χάριν, αποτελεί συνηθισμένη και αποδεκτή πρακτική για την πειθαρχία των παιδιών σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ σε άλλες... 

Τα κατάλληλα παιχνίδια για κάθε ηλικία

Ο κατάλογος που ακολουθεί περιέχει τα παιχνίδια που προτείνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία για κάθε ηλικία. Έχετε κατά νου τις συστάσεις αυτές όταν αγοράζετε παιχνίδια, αλλά να θυμάστε ότι δεν είναι παρά μόνο γενικές οδηγίες. Όλα τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά ή όταν είναι σε κακή κατάσταση. Οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν να μην δίνουν στα παιδιά τους μη εγκεκριμένα παιχνίδια και να τα έχουν πάντα υπό την επίβλεψή τους.
Όλα τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα,
όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά
ή όταν είναι σε κακή κατάσταση.

Νεογέννητα έως βρέφη 1 έτους

Επιλέξτε ελαφρά παιχνίδια με ζωντανά χρώματα που έλκουν το βλέμμα, την ακοή και την αφή του παιδιού.
  1. Βιβλία με μεγάλες εικόνες, από ύφασμα, πλαστικό ή πεπιεσμένο χαρτί
  2. Μεγάλα ξύλινα ή πλαστικά κομμάτια
  3. Δοχεία και κύπελλα
  4. Κουδουνίστρες
  5. Μαλακά ζωάκια, κούκλες ή μπάλες, που να πλένονται
  6. Φωτεινά, κινούμενα αντικείμενα, τα οποία δεν φτάνει όμως το μωρό
  7. Πίνακες δραστηριοτήτων
  8. Παιχνίδια που επιπλέουν στο μπάνιο
  9. Παιχνίδια που όταν το μωρό τα πιέζει βγάζουν ήχο

Νήπια 1 έως 2 ετών

Τα παιχνίδια γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να είναι ασφαλή και ικανά να αντέξουν την περιέργεια του νηπίου χωρίς να διαλυθούν.
  1. Βιβλία με μεγάλες εικόνες, από ύφασμα, πλαστικό ή πεπιεσμένο χαρτί...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki