Wednesday 26 October 2011

«ΟΥΤΕ ΜΙΑΝ ΠΕΤΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ»

Σ’ εὐχαριστῶ, Βεζύρη μου, διὰ τὴν ἀγάπην ὁπού ἔχεις εἰς ἐμένα, ἀλλὰ τὰ ὀκτακόσια πουγκιά, παρακαλῶ, μὴ μοῦ τὰ στείλης, ἐπειδὴ δὲν ἠξεύρω νὰ τὰ μετρήσω, καὶ ἂν ἤξευρα, πάλιν δὲν ἤμουν εὐχαριστημένος νὰ σοὶ δώσω οὔτε μίαν πέτραν τῆς πατρίδος μου δι’ ἀντιπληρωμήν, καὶ ὄχι πατρίδα, ὡς φαντάζεσαι· τὴν τιμὴν ὁπού μ’ ὑπόσχεσαι, μ’ εἶναι ἄχρηστος, πλοῦτος καὶ τιμὴ εἰς ἐμὲ εἶναι τὰ ἅρματά μου, μὲ τὰ ὁποῖα φυλάττω, καὶ τιμῶ τὴν πατρίδα μου, ἀθανατίζω καὶ τ’ ὄνομά μου.
 

Σούλι 4 Μαΐου 1801
Τζήμας Ζέρβας


ΠΗΓΗ: olympia.gr, Πατρίς, Siglitiki


«ΟΥΤΕ ΜΙΑΝ ΠΕΤΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ»
Αύριο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης και ειδικά με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.
  • Το πιθανότερο είναι να μη καταλήξουν πουθενά, διότι δεν τους περίσσεψε η υπευθυνότητα.
  • Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να αποφασίσουν με λογική και συναίσθημα αλληλεγγύης και να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.
  • Αλλά, αν καταλήξουν, το πιθανότερο είναι να "ρίξουν" πάλι την Ελλάδα. Να προσφέρουν δηλαδή μια βραχυπρόθεσμη ανάσα, αλλά με τόσο δυσβάστακτους όρους που μόνο αγανάκτηση θα προκαλέσει στους Έλληνες.
Εκεί στην σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών,  είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, έτοιμος να εισπράξει την "βοήθεια" που θα του προσφέρουν. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ κουρασμένος και φοβισμένος. Ψάχνει διέξοδο να γλυτώσει.
Στην σύνοδο είναι και ο αρχηγός της αξιωματικής μας αντιπολίτευσης. Χωριστά βέβαια από τον πρωθυπουργό, επειδή δεν μιλιούνται, μάλωσαν τα παιδιά. Αυτός βέβαια, παρακαλάει να μη σηκωθεί και φύγει ο πρώτος και δεν έχει με ποιον να θυμώνει μετά.
Αφού λοιπόν θα εισπράξουν τα αποτελέσματα της συνόδου, θα πρέπει να έρθουν πίσω στην πατρίδα μας και να τα πάνε στην Βουλή και εκεί θα αρχίσουν τα κόλπα για να κυρώσουν την απόφαση και να επιβάλλουν κι άλλα μέτρα στον λαό.

Αύριο και μεθαύριο, είναι παραμονή της επετείου του "ΟΧΙ" που είπε ο ελληνικός λαός στο ιταλικό ανδρείκελο των γερμανών πριν 71 χρόνια.
Είναι μια άριστη ευκαιρία για τους Έλληνες ηγέτες μας, να συνεργαστούν,να αφήσουν τα τσινίσματα και τους εγωισμούς τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Κι όταν οι Ευρωπαίοι «αρωγοί» μας, αποφασίσουν τι θα κάνουν με την Ελλάδα, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός, να διώξει την κούραση και τον φόβο του και να σταθεί όρθιος και να πει:

ΟΧΙ, αγαπητοί μας φίλοι Ευρωπαίοι.
—Να μας συγχωρείτε, αλλά δεν θα πάρουμε.
—Ο ελληνικός λαός, δεν αντέχει άλλο την βοήθεια σας.
—Δεν πειράζει, αφήστε μας μόνους μας.
—Αντέξαμε χιλιάδες χρόνια, και σε πολύ χειρότερες καταστάσεις, θα τα καταφέρουμε και τώρα.
—Καλύτερα να πεινάσουμε, παρά να εξευτελιστούμε.
—Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω με σκυμμένο το κεφάλι. Ξέρετε, έχουμε αυτό το κουσούρι από τότε με τις Θερμοπύλες.
ΟΧΙ, καλοί μας φίλοι δεν γίνεται δεκτή η βοήθειά σας.
.
Αυτά πρέπει να πει ο Έλληνας πρωθυπουργός με ψηλά το κεφάλι και αυτά πρέπει να στηρίξουν όλοι οι αρχηγοί μας.
Όπως ακριβώς τα είπε ο Σουλιώτης οπλαρχηγός Τζήμας Ζέρβας στον Αλί πασά το 1801.

«Σ’ εὐχαριστῶ, Βεζύρη μου, διὰ τὴν ἀγάπην ὁπού ἔχεις εἰς ἐμένα, ἀλλὰ τὰ ὀκτακόσια πουγκιά, παρακαλῶ, μὴ μοῦ τὰ στείλης, ἐπειδὴ δὲν ἠξεύρω νὰ τὰ μετρήσω, καὶ ἂν ἤξευρα, πάλιν δὲν ἤμουν εὐχαριστημένος νὰ σοὶ δώσω οὔτε μίαν πέτραν τῆς πατρίδος μου δι’ ἀντιπληρωμήν, ...»

Νεότερες οδηγίες - συμβουλές για το ύπνο των βρεφών
Reduce the Risk of SIDS

Από το 1992 τα περιστατικά αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS) έχουν μειωθεί σημαντικά με την εφαρμογή της οδηγίας όλα τα βρέφη να κοιμούνται ανάσκελα.  

I know it's best to put my baby to sleep on his back,
but what else can I do to reduce the risk of SIDS?

Reduce the Risk of SIDS

Δυστυχώς όμως τα περιστατικά παγίδευσης, ασφυξίας, και στραγγαλισμού του μωρού βρέφους παρέμεινα τα ίδια και σε μερικές χώρες αυξήθηκαν. Γι αυτό και η Αμερικανική Ακαδημία παιδιατρικής εξέδωσε καινούριες οδηγίες - συμβουλές στις 18 Οκτωβρίου 2011.


Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι οδηγίες- συμβουλές: 


• Τοποθετήστε το μωρό σας να κοιμάται στην πλάτη του κάθε φορά που κοιμάται. Τα μωρά μέχρι την ηλικία των 12 μηνών θα πρέπει πάντα να τοποθετούνται ανάσκελα για να κοιμηθούν είτε κατά τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας. Ωστόσο, εάν το μωρό σας γυρίσει από μόνο μπρούμυτα και κοιμάται στο στομάχι του, μπορεί να παραμείνει στη θέση αυτή. Αν το μωρό σας κοιμάται σε ένα κάθισμα ασφάλειας αυτοκινήτου, καροτσάκι ή οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο των βρεφών τότε θα πρέπει να μετακινηθεί σε μια επίπεδη επιφάνεια ύπνου το συντομότερο δυνατό.
• Τοποθετήστε το μωρό σας να κοιμάται πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια ύπνου. Το κρεβατάκι, η κούνια, το φορητό παιδικό κρεβατάκι και ο χώρος παιχνιδιού των βρεφών (πάρκο) θα πρέπει να πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν δεν έχει ανακληθεί. Μην χρησιμοποιείτε παιδικό κρεβατάκι που έχει... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki