Monday 31 October 2011

Γερμανός επιχειρηματίας, πατέρας έξι παιδιών,
στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
US soldier arrested in Greek child pornography sweep

Λύσσαξαν οι διεστραμμένοι :(

Ούτε οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν άντεξαν στην θέα των αποκρουστικών εικόνων, που απολάμβαναν οι αρρωστημένοι παιδόφιλοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε κύκλωμα πορνογραφίας.


Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα
και σχηματίστηκε δικογραφία για άλλους τέσσερις.
Εικόνες φρίκης, που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους, περιλαμβάνονται, στο μεγαλύτερο σε όγκο αρχείο των 11.000 GB: Κακοποίηση παιδιών, συνευρέσεις  μωρών μόλις επτά και οκτώ μηνών με ζώα είναι λίγα μόνο από τα αηδιαστικά στιγμιότυπα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί του προγράμματος «Angels» και έμειναν με ανοιχτό το στόμα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι ήταν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, όπως ένας Αμερικανός λοχαγός του Αμερικανικού Στρατού, αλλά και ένας Γερμανός επιχειρηματίας - πατέρας έξι παιδιών.
Τον Γερμανό παιδόφιλο εντόπισαν online οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια επίσκεψης του Έλληνα  πρωθυπουργού στην ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι άντρες της Δίωξης είδαν εκείνη την ώρα τις κινήσεις του και στην συνέχεια εντόπισαν τα ίχνη του. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος παιδόφιλος είναι ο ένας από τους δύο με το πιο σκληρό υλικό στην κατοχή του. Ο άλλος είναι ένας Έλληνας από την Σαλαμίνα.
Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για άλλους τέσσερις. Πρόκειται όπως αναφέραμε και παραπάνω για έναν Λοχαγό του Αμερικανικού Στρατού στην Κρήτη, για έναν Αυστριακό εφοπλιστή που μένει στην Λευκάδα, έναν Ουκρανό ιδιωτικό υπάλληλο, έναν άνεργο από την Σαλαμίνα, έναν ακόμα άνεργο και έναν ακόμα ιδιωτικό υπάλληλο.
Εντόπισαν το μεγαλύτερο σε όγκο υλικό όλων των εποχών
Η αστυνομία κατά την διάρκεια της έρευνας στα σπίτια τους εντόπισε 118 ηλεκτρονικά ίχνη, ενώ οι διεστραμμένοι είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη! Μάλιστα, τα παιδάκια που απεικονίζονται είναι πιθανότατα από ευρωπαϊκές χώρες, καθώς το δερματάκι τους είναι άσπρο.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κατασχέθηκαν:
• Είκοσι οχτώ (28) σκληροί δίσκοι Η/Υ
• Εννέα (9) φορητοί Η/Υ
• Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB.

Έφερε το πιάνο σε 40 εκατομμύρια παιδιά
Tom & Jerry - The Cat Concerto

Έμεινε χωρίς φαγητό και νερό. Πήρε εντολή να πηδήξει από τον ενδέκατο όροφο επειδή δεν πειθαρχούσε. Όμως ο Λανγκ Λανγκ κατάφερε να γίνει ο πιο περιζήτητος πιανίστας στον πλανήτη.
Ζήλεψε σε ηλικία δύο ετών τον Τομ, τον γάτο που προσπαθεί να φάει τον ποντικό Τζέρι, που έπαιζε πιάνο. 
Είκοσι επτά χρόνια αργότερα είναι ο πιο διάσημος πιανίστας της γενιάς του. Βρίσκεται στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Και έχει «παρασύρει» περισσότερα από 40 εκατομμύρια παιδιά στην πατρίδα του, την Κίνα, να εγκαταλείψουν το βιολί που μάθαιναν για να αφιερωθούν στο πιάνο.
Είναι ο Λανγκ Λανγκ. Το όνομά του μπορεί στη Δύση να ακούγεται σαν να επαναλαμβάνονται δυο συλλαβές. Για τους Κινέζους όμως το όνομα σημαίνει «ευτυχία και λιακάδα», ενώ το επίθετο «μορφωμένος». 
Και φαίνεται πως είχαν προσδιορίσει το μέλλον του νεαρού που σήμερα είναι... 

Αναπτύσσεται το παιδί μου σωστά;

Η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ήταν από τις πρώτες χώρες όπου αναπτύχθηκε η εξειδίκευση εκείνη της παιδιατρικής που ασχολείται με τα ψυχοκινητικά προβλήματα του παιδιού, πάντα μέσα στην οικογένεια και το περιβάλλον (κοινωνικοικονομικό, πολιτιστικό και οικολογικό) στο οποίο ζει και λέγεται Aναπτυξιακή Παιδιατρική.

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαγράφει τη δική του πορεία,
με αποτέλεσμα συχνά οι ικανότητες των παιδιών
να μην συμβαδίζουν με όσα γράφουν τα ιατρικά συγγράμματα.
Σήμερα, η ειδικότητα του Αναπτυξιακού Παιδίατρου θεωρείται απαραίτητη σε όλα αναπτυγμένα κράτη της γης, καθώς οι παιδίατροι αλλά και οι γονείς των παιδιών είναι πλέον αρκετά ενημερωμένοι για την ύπαρξη σημαντικού αριθμού παιδιών με διαταραχές της ανάπτυξης, αλλά και τη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση και καθοδήγηση για την προαγωγή της υγείας των παιδιών και άρα για το μέλλον της κοινωνίας μας.
Έχουν διαμορφωθεί έτσι οι ηλικίες «κλειδιά» ή «σταθμοί» της ανάπτυξης, οι ηλικίες δηλαδή όπου αναμένεται να κατακτήσει κάποιες κινητικές, γνωστικές ή κοινωνικές δεξιότητες ένα παιδί «μέσου όρου». Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι τέτοιο παιδί δεν υπάρχει και ότι οι προαναφερθείσες δεξιότητες ανά ηλικία είναι κατά προσέγγιση και τα ηλικιακά όρια δεν ισχύουν απόλυτα για όλα τα παιδιά.
Κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαγράφει τη δική του πορεία, με αποτέλεσμα συχνά οι ικανότητες των παιδιών να μην συμβαδίζουν με όσα γράφουν τα ιατρικά συγγράμματα. Έτσι, άλλα παιδιά κάνουν μικρά βηματάκια καθημερινά, άλλα αργούν αρκετά και είναι διστακτικά, μόλις όμως νιώσουν σίγουρα κάνουν ένα μεγάλο άλμα και άλλα είναι πολύ ριψοκίνδυνα και παρορμητικά και πολλές φορές τολμούν και πράγματα πιο πέρα από την ηλικία τους, αλλά αργούν να αποκτήσουν ωριμότητα και αυτοπεποίθηση στις νέες δεξιότητες. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού παίζει και η σειρά γέννησης: οι περισσότεροι γονείς θα συμφωνήσουν ότι διαφορετικό ρυθμό έχει το πρωτότοκο από το δευτερότοκο παιδί, ενώ τα δίδυμα ακολουθούν πολλές φορές ένα δικό τους κώδικα εξέλιξης. Διαφορετικά αναπτύσσονται τα αγόρια από τα κορίτσια, κάτι που δεν είναι μόνο θέμα χρωμοσωμάτων, αλλά και κοινωνικών στερεοτύπων.
Παρακάτω ακολουθούν κάποια σημεία τα οποία θα πρέπει να προσέχει ο παιδίατρος και οι γονείς του παιδιού σε κάθε ηλικία, αλλά και απλές δραστηριότητες, που αν δεν τις βλέπετε πρέπει να προσέξετε
Για παράδειγμα, αν στις παρακάτω ηλικίες δεν κάνει πράματα που έπρεπε να κάνει, όπως:
3-5 μηνών

  • Δεν στηρίζει το κεφαλάκι του
  • Δεν χαμογελά όταν του χαμογελάσουμε
  • Δεν βγάζει φωνούλες διαφορετικών συχνοτήτων
  • Δεν κοιτάζει προς τον ήχο
  • Δεν μεταφέρει τη ματιά του από το ένα αντικείμενο στο άλλο
  • Δεν γραπώνει αντικείμενα
Κατάλληλες δραστηριότητες για αυτή την ηλικία είναι τα παιχνίδια με ζωντανά χρώματα και ήχους και πολλές βόλτες!
6-8 μηνών

  • Δεν γυρίζει προς καμία κατεύθυνση το σώμα του είτε είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα είτε ανάσκελα
  • Δεν μπορεί να καθίσει
  • Δεν κρατάει κουτάλι
  • Δεν ‘μπαμπαλίζει’
Κατάλληλα είναι παιχνίδια με διαφορετική σύνθεση και υφή (πάντα με προσοχή στην ασφάλειά του) και μουσικά παιχνίδια
9-11 μηνών

  • Δεν παίζει ‘κουκου-τσα’
  • Δεν κοιτά τις εικόνες του βιβλίου για λίγο
  • Δεν πιάνει με αντίχειρα και λοιπά δάκτυλα
Μπορείτε να φτιάξετε ασφαλείς «παιδότοπους» μέσα και έξω από το σπίτι, να παίξετε παιχνίδια αλληλεπίδρασης, όπως «κου-κου-τσα» ή να γεμίσετε ένα καλάθι , με αντικείμενα διαφορετικών υλικών για να το εξερευνήσει, πάντα με επίβλεψη.
Ενός έτους-15 μηνών...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki