Tuesday 8 November 2011

Σεξουαλική παρενόχληση - Τρόποι προφύλαξης των παιδιών

Με τον όρο σεξουαλική παρενόχληση αναφερόμαστε στη με οποιονδήποτε τρόπο (λεκτική, οπτική και σωματική) προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του παιδιού ή του ατόμου γενικότερα, που του προκαλεί φόβο, ντροπή, πόνο, αποστροφή. Το φαινόμενο συναντάται συχνά, αλλά δημοσιοποιείται σπάνια γιατί δημιουργεί ενοχή στο θύμα και γι' αυτό αποσιωπάται. 

5 Things Our Children Need to Know
about Sexual Harassment

Τα άτομα που έχουν αυτή την εγκληματική συμπεριφορά είναι άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα και σεξουαλικές αποκλίσεις. Πολλές φορές έχουν σχέση εξουσίας με το παιδί (συγγενείς, δάσκαλοι, προπονητές) και τη χρησιμοποιούν για να το εκμεταλλευτούν και να εξασφαλίσουν τη σιωπή του. 
Τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή και απλώς παρενοχληθεί σεξουαλικά σε μικρή ηλικία, μπορεί να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα στη ψυχική τους υγεία και στη φυσιολογική εξέλιξη της σεξουαλικής τους ζωής ως ενήλικες. Για παράδειγμα, μπορεί να διαμορφώσουν κακή σχέση με το άλλο φύλο, φτωχή σεξουαλική ζωή, πιθανή σεξουαλική ψυχρότητα, αίσθημα ενοχής.
 
Τρόποι προφύλαξης των παιδιών
  • Ο καλύτερος τρόπος είναι η ενημέρωσή τους σχετικά με το σώμα τους και τις λειτουργίες του, η αποενοχοποίηση της σεξουαλικότητάς τους μέσα από τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και η ανοιχτή επικοινωνία παιδιού-γονιών και παιδιού-δασκάλων, που δομείται με εμπιστοσύνη και ειλικρινή διάλογο.
  • Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι «το σώμα τους και το μυαλό τους, τους ανήκει, είναι δικό τους και πρέπει οι άλλοι να το σέβονται».
  • Η ενημέρωση ασφαλώς δίνει δύναμη, αλλά δε χρειάζεται να τρομάζουμε υπερβολικά τα παιδιά και να τα κάνουμε να χάσουν παντελώς την εμπιστοσύνη τους στον κόσμο των ενηλίκων.
  • Μάθετε στα παιδιά να λένε «όχι» όταν κάποιος τους ζητήσει κάτι που δεν τους αρέσει ή που τους έχετε μάθει να αποφεύγουν.
  • Τέλος, υπάρχουν βιβλία σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία που διανύουν, τα οποία μπορεί να δώσουν υλικό για συζήτηση και ενημέρωση.
πηγή

ΗΠΑ: Ένας στους δύο μαθητές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης!

Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές (48%) του γυμνασίου και του λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, άμεσα ή μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μέρος
της καθημερινής πραγματικότητας στα γυμνάσια
και στα λύκεια»
Σύμφωνα με την μελέτη, τα κορίτσια γίνονται πιο συχνά στόχος με το 56% να έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το ίδιο δηλώνει το 40% των αγοριών.
Η λεκτική παρενόχληση (αστεία, σχόλια) αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των περιπτώσεων, με το ένα τρίτο να γίνεται μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονικά μηνύματα, Facebook) ή μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS).
«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας στα γυμνάσια και στα λύκεια», καταλήγει η έρευνα που διενεργήθηκε σε 1.965 μαθητές από την Οργάνωση Πανεπιστημιακών Αμερικανίδων Γυναικών (AAUW).
Μόνο το 9% των περιστατικών ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητές ή από μέλη του προσωπικού του σχολείου, σημειώνει η έρευνα, ενώ η παρενόχληση αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από το 87% των ερωτηθέντων.
Η μελέτη αναλύει επίσης τα κίνητρα των νέων που παρενοχλούν.
Για το 44% επειδή αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής σε ένα σχολείο, για το 39% επειδή "ήταν αστείο", ενώ το 23% ενήργησε από εκδίκηση.

http://www.protothema.gr/

Λευκός Οίκος: επίσημη ανακοίνωση για τους εξωγήινους(!!!)

Τι κρίμα... 
Εάν βεβαίωνε ο λευκός οίκος την ύπαρξη τους, θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τα απίστευτα που συμβαίνουν στην υφήλιο. Θα είχαμε να ρίξουμε σε κάποιους το φταίξιμο για τα παγκόσμια χάλια μας.
Πάει και η τελευταία μας ελπίδα !!


«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη
ζωής εκτός του πλανήτη μας» αναφέρει επίσημη ανακοίνωση
του Λευκού Οίκου για τους εξωγήινους
Δεν αποκλείει την ύπαρξή τους, αλλά διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει συμβάν
Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει καμία απόδειξη πως εξωγήινοι έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν όντα σε έναν πολύ απομακρυσμένο γαλαξία.
Αυτή η άκρως ασυνήθιστη ανακοίνωση από την πλευρά του Λευκού Οίκου δόθηκε στη δημοσιότητα από σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, ως απάντηση... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki