Wednesday 9 November 2011

Καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν οι μαθητές
που διαβάζουν με τους γονείς

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας της PISA.
Τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι γονείς στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους αναδεικνύουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που επεξεργάστηκαν οι ειδικοί του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών του οργανισμού (PISA).

«... δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεταπτυχιακό
ή απεριόριστο χρόνο για να βοηθήσει τα παιδιά του
στη μαθητική τους ζωή. Αυτό που χρειάζεται
είναι γνήσιο ενδιαφέρον»
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι 15χρονοι μαθητές που διάβαζαν με τους γονείς τους στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου, εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους μαθητές που ξεκίνησαν τη μαθητική τους ζωή με λίγη ή καθόλου βοήθεια από τους δικούς τους γονείς. Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, στη σχετική έκθεση οι καλές επιδόσεις των μαθητών που έχουν βοήθεια από τους γονείς τους, δεν σχετίζονται με το οικονομικό επίπεδο ή το κοινωνικό υπόβαθρο της οικογένειας.
Ειδικότερα, οι 15χρονοι μαθητές των οποίων οι γονείς δήλωσαν ότι διάβαζαν με τα παιδιά τους «κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα» -ή «μια ή δυο φορές την εβδομάδα»- εμφάνισαν πολύ καλύτερες επιδόσεις στα αξιολογικά τεστ του προγράμματος PISA σε σχέση με τους μαθητές οι γονείς των οποίων διάβαζαν σχολικά ή και εξωσχολικά βιβλία με τα παιδιά τους «ποτέ ή σχεδόν ποτέ» ή μόνο «μία ή δύο φορές την εβδομάδα».
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, διαπιστώθηκε ότι πολλοί γονείς δηλώνουν πώς δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα πρώτα βήματα της μαθητικής ζωής των παιδιών τους εξαιτίας των επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων, ενώ υπάρχει κι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό γονέων που θεωρούν ότι δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο γνώσεων για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
Οι επιφυλάξεις αυτές στερούνται πραγματικής βάσης, σύμφωνα με τους ερευνητές του προγράμματος PISA. «Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεταπτυχιακό ή απεριόριστο χρόνο για να βοηθήσει τα παιδιά του στη μαθητική τους ζωή», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης. «Αυτό που χρειάζεται είναι γνήσιο ενδιαφέρον», προσθέτουν.
Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα για τους γονείς είναι ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Για παράδειγμα, οι 15χρονοι μαθητές που συζητούν με τους γονείς τους πολιτικά ή κοινωνικά θέματα τακτικά εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις από τους συνομηλίκους τους που δεν έχουν την ίδια τύχη.
Με τις καλές επιδόσεις των μαθητών συνδέονται, επίσης, οι συζητήσεις με τους γονείς τους για βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες ή ακόμη και για τηλεοπτικά προγράμματα, οι συζητήσεις με περιεχόμενο «πώς τα πάνε στο σχολείο», ακόμη και η συγκέντρωση της οικογένειας γύρω από το τραπέζι την ώρα του φαγητού.

www.kathimerini.gr 
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φονικός «κροκόδειλος» από τη Ρωσία εκτοπίζει την ηρωίνη

Οι εικόνες που βρήκαμε στο διαδίκτυο από χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι απίστευτα φρικτές, και ως εκ τούτου δεν είναι δημοσιεύσιμες.
.
.
Αυτή είναι η λιγότερο σοκαριστική
ΝΕΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ
Το νέο όνομα του θανάτου στις πιάτσες ναρκωτικών της Ρωσίας είναι ο "κροκόδειλος" και η διάδοσή του είναι τόσο μεγάλη ώστε πλέον ανταγωνίζεται σε χρήστες και θύματα την ηρωίνη.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ναρκωτικών της Ρωσίας έχει καταγράψει πάνω από 250.000 χρήστες, αριθμός αντίστοιχος των ηρωινομανών στη χώρα.

Argentina: Crocodile (Cocodrilo), the new drug for the poor

Το video περιέχει φρίκη :((


Όπως γράφει το Russia Today πρόκειται για προϊόν που παρασκευάζεται σχετικά εύκολα σε εργαστήριο και έχει σαν κύριο συστατικό την κωδεΐνη, που αφαιρείται από νόμιμα κωδεϊνούχα σκευάσματα που μπορεί κανείς να βρει στα φαρμακεία. Για το λόγο αυτό ήδη έχει ψηφιστεί νόμος που να απαγορεύει την πώληση κωδεϊνούχων σκευασμάτων χωρίς συνταγή.
Ωστόσο οι έμποροι "απάντησαν" με μαζικές αγορές τέτοιων φαρμάκων από γειτονικές περιοχές.
Η τοξικότητά του είναι τέτοια ώστε το δέρμα του χρήστη ουσιαστικά βγάζει "λέπια" καθώς αφυδατώνεται και ξεραίνεται, σύμπτωμα στο οποίο οφείλει και το όνομά του. Στα σημεία όπου οι χρήστες κάνουν ενέσεις η σάρκα ουσιαστικά σαπίζει μέσα σε μήνες.
Οι εικόνες που βρήκαμε στο διαδίκτυο από χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τόσο φρικτές, ώστε να μην είναι δημοσιεύσιμες. Η μεγάλη τους πλειοψηφία δεν ζει για πάνω από τρία χρόνια.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki