Saturday 12 November 2011

Φλόγα: Πάνω από τις προσδοκίες το πρόγραμμα
«Κατ’ Οίκον Νοσηλεία»

Ακριβώς 312 παιδιά με νεοπλασματική νόσο έχουν ευεργετηθεί από το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» του συλλόγου «Φλόγα», από την έναρξη του προγράμματος το 2009 μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» για παιδιά με νεοπλασίες υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια από το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline. 

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.100 επισκέψεις από εξειδικευμένους νοσηλευτές σε όλη την Αττική, εξυπηρετώντας όλα τα παιδιά με νεοπλασίες που πληρούν τα κριτήρια για νοσηλεία στο σπίτι. Συνολικά έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει εξυπηρετήσει 312 παιδιά βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους.
Παράλληλα, το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά την κίνηση στα νοσοκομεία και κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών εκείνων που την έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της GlaxoSmithKline, οι εργαζόμενοι ξενάγησαν περισσότερα από 100 παιδιά της Φλόγας στο πάρκο και ζωγράφισαν μαζί τους, δίνοντάς τους δύναμη στον καθημερινό αγώνα που καλούνται να δώσουν.
«Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.& Α. Κυριακού και των δύο ογκολογικών τμημάτων του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, που τώρα στεγάζονται στο κτίριο της  ΕΛΠΙΔΑΣ.  Χωρίς τη δική τους συνεργασία δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το πρόγραμμα.Τα παιδιά βρίσκονται σήμερα εδώ για να διασκεδάσουν στο πανέμορφο πάρκο αλλά και για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, στη διοίκηση και τους ανθρώπους της GlaxoSmithKline που βρίσκονται σήμερα εδώ», ανέφερε η Πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τρυφωνίδη.
«Σήμερα ήρθαμε ακόμα πιο κοντά στα παιδιά με νεοπλασίες δίνοντάς τους ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Τα οφέλη του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους είναι πλέον ορατά χάρη στον επαγγελματισμό και την αφοσίωση της Φλόγας και των ιατρών και νοσηλευτών. Είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε σε ένα τόσο αξιόλογο κοινωνικό έργο αφιερωμένο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της GlaxoSmithKline Ελλάδας, κυρία Λένα Λυμπεροπούλου.
πηγή

Έφηβοι χρησιμοποιούν ταμπόν εμποτισμένα σε βότκα
για να μεθύσουν

Η πρακτική αυτή ακολουθείται προφανώς εδώ και χρόνια, και παρόλο που πολύς κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι μόνο ένας αστικός μύθος, η αστυνομία λέει το ότι το κόλλημα ταμπόν εμποτισμένου με βότκα σε ... "σκοτεινά μέρη" του σώματος είναι πολύ δημοφιλές στους εφήβους. Και όχι, δεν πρόκειται μόνο για γυναικεία υπόθεση...

Κάνοντας μια μικρή έρευνα on-line μπορεί κανείς να βρει ότι... η τακτική αυτή υπάρχει από αρκετά έτη πριν, και είναι πολύ δημοφιλής με τους εφήβους που θέλουν να μεθύσουν πολύ γρήγορα και χωρίς κανείς να μυρίζει την αναπνοή τους. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που μόνο τα κορίτσια μπορούν να χρησιμοποιήσουν, αφού μιλάμε για ταμπόν, υπάρχουν νέοι που έχουν υπολογίσει ότι μπορούν να τα σπρώξουν και αυτοί επίσης εκεί... που μπορείτε να υποθέσετε. Αυτό ονομάζεται 
ονομάζεται "butt chugging" ή "butt bong".
Κάνοντας μια μικρή έρευνα on-line μπορεί κανείς να βρεί ότι... η τακτική αυτή υπάρχει από αρκετά έτη πριν, και είναι πολύ δημοφιλής με τους εφήβους που θέλουν να μεθύσουν πολύ γρήγορα και χωρίς κανείς να μυρίζει την αναπνοή τους. Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που μόνο τα κορίτσια μπορούν να χρησιμοποιήσουν, αφού μιλάμε για ταμπόν, υπάρχουν νέοι που έχουν υπολογίσει ότι μπορούν να τα σπρώξουν και αυτοί επίσης εκεί... που μπορείτε να υποθέσετε. Αυτό ονομάζεται ονομάζεται "butt chugging" ή "butt bong".
Τα ταμπόν εμποτισμένα με βότκα θεωρούνται αστικός μύθος σύμφωνα με το Snopes.com, αλλά σύμφωνα με ορισμένους αξιωματικούς της αστυνομίας έχουν υπάρξει καταγεγραμμένες περιπτώσεις εφήβων που ήταν ζαλισμένοι από τη χρήση αυτού του αηδιαστικού τρόπου. 
Όταν το αλκοόλ πίνεται με τον καθιερωμένο τρόπο, το στομαχικό οξύ και άλλα φυσικά εμπόδια εμποδίζουν το σύνολο της αλκοόλης από το να απορροφάται, αλλά όταν τα τοποθετήσει κάποιος σε αγγειακές περιοχές όπως του κόλπου ή του πρωκτού, απορροφάται άμεσα στο αίμα. Αυτό «βοηθά» κάποιον να μεθύσει πιο γρήγορα και να κάνει την κατάσταση πιο έντονη.  
Μερικά παιδιά, ακόμη πιστεύουν ότι κάνει την ελαφρά μέθη να διαρκεί περισσότερο. Όπως και να χει η τακτική είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη και αηδιαστική και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις πιθανούς κινδύνους που κρύβει πριν αποφανθεί επίσημα γι' αυτήν η επιστημονική κοινότητα.
exonea

Εικαστική έκθεση για τους άστεγους της Αθήνας

«Έκπληξη 3!» τιτλοφορείται η εικαστική έκθεση που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο διαδικτυακός τόπος προβολής και προώθησης της ελληνικής τέχνης artAZ, σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν
για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας
Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία των αντίστοιχων διοργανώσεων του 2009 και του 2010, η εκδήλωση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας επαναλαμβάνεται πιο επίκαιρη από ποτέ και με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς. Τριακόσιοι καλλιτέχνες, καλύπτοντας όλη την γκάμα της εικαστικής έκφρασης, δημιούργησαν και προσφέρουν αφιλοκερδώς ειδικά για την έκθεση από ένα έργο τέχνης (σε ενιαία διάσταση (18x24εκ.), που θα διατεθεί σε ενιαία συμβολική τιμή (€50). 
Κάθε πίνακας είναι υπογεγραμμένος στην πίσω του πλευρά και η ταυτότητα του καλλιτέχνη παραμένει μυστική και αποκαλύπτεται μόνο μετά την αγορά του έργου! Το εκλεκτικό μείγμα που αποτελείται από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών συναντιέται με πρόθεση να εκπλήξει το κοινό …παρασύροντας το να συμμετάσχει στην ξεχωριστή αυτή φιλανθρωπική διοργάνωση.
Η έκθεση ήδη πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του artAZ (www.artaz.gr) και θα διαρκέσει έως και τις 17 Νοεμβρίου. Στο διάστημα αυτό θα προστίθενται νέα έργα σε καθημερινή βάση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σημειώνοντας τους κωδικούς των έργων που θα ήθελαν να αποκτήσουν.
Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα μετακομίσει στην «Τεχνόπολις» όπου τα έργα θα παρουσιαστούν στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί η πώλησή τους την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑΣ.
Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στην αίθουσα θα φιλοξενηθεί και η έκθεση iDream, μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα, λειτουργώντας σαν συμπυκνωμένο οπτικό πανόραμα. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων (θα προσδιοριστεί μεμονωμένα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες) θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της Εκπληξης.
Πληροφορίες για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ της ΚΛΙΜΑΚΑΣ: 
Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός, σημαντικό μέρος των δράσεών του οποίου αφορά τη στήριξη συμπολιτών μας οι οποίοι διαβιούν στο δρόμο ή σε ανεπαρκείς ή ακατάλληλες συνθήκες στέγασης. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ΚΛΙΜΑΚΑ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έρευνα, πρόληψη, ευαισθητοποίηση, αγωγή κοινότητας, εκπαίδευση, street work, κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης και υπηρεσίες για την εργασιακή αποκατάσταση και επανένταξη των αστέγων στον κοινωνικό ιστό. 
Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «ΚΛΙΜΑΚΑ» λειτουργεί με πρωτοβουλία του φορέα και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε χορηγίες καθώς και σε εθελοντική εργασία στελεχών του φορέα και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Πληροφορίες για το artAZ: Το artAZ είναι η πιο επιδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Ο βασικός σκοπός του είναι να αναδεικνύει και να προωθεί το δημιουργικό ταλέντο, να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις, να ανακαλύπτει και να παρουσιάζει ό,τι είναι νέο και ενδιαφέρον στον κόσμο της τέχνης, λειτουργώντας παράλληλα σαν σύνδεσμος μεταξύ της Ελληνικής και της Διεθνούς εικαστικής πραγματικότητας. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε ελληνική και αγγλική έκδοση.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki