Tuesday 22 November 2011

Παιδικό Ιστολόγιο: Μωρά Μαμάδες

'Οταν γίνεσαι μάνα.....

Όταν γίνεσαι μάνα ξεχνάς το εγώ, αφήνεις την γυναικεία ματαιοδοξία σου σε δεύτερη μοίρα.  
Όταν γίνεσαι μάνα ολόκληρο το 24ωρο σκέφτεσαι και αναπνέεις για το παιδί (ή τα παιδιά) σου.
'Οταν γίνεσαι μάνα όλος ο κόσμος σου είναι αυτό το πλασματάκι που σε κοιτάει στα μάτια και κρέμεται από τα χείλη σου.
'Οταν γίνεσαι μάνα δεν έχεις γενέθλια παρά μόνο περιμένεις τα γενέθλια του παιδιού σου γιατί αυτό πλέον είναι το ξεχωριστό και μεγάλο γεγονός στη ζωή σου για να γιορτάσεις .

Με αγάπη Χρυσαυγή
Το όνομά μου είναι Χρυσαυγή, οι φίλοι με φωνάζουν Χρύσα αλλά εμένα μου αρέσει περισσότερο το Χρυσαυγή! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη, σπούδασα στην Κομοτηνή και μένω στην Αθήνα!  Ήμουν έγκυος για πρώτη φορά και τα πάντα άλλαξαν μετά από αυτό, θα ήθελα λοιπόν, μέσα από αυτόν τον ιστοχώρο να μοιραστώ και να ανταλλάξω εμπειρίες, γνώσεις, απορίες, φόβους, άγχη αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας απασχολεί, με οποιονδήποτε έχει την διάθεση να το κάνει.  Καλές μας διαδρομές λοιπόν στην αναζήτηση και κατανόηση του θαύματος της μητρότητας!
Μωρά Μαμάδες

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο εκφοβισμός μέσω γραπτών μηνυμάτων

Όλο και μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στις ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό, κάποια έχουν δεχτεί απειλές ή υφίστανται διασπορά φημών εις βάρος τους, προκύπτει από μελέτη.

Text-message bullying becoming
more common

Από τους 1.500 μαθητές γυμνασίου που συμμετείχαν στην έρευνα το 2008, το 24% απάντησαν ότι είχαν «πέσει θύματα παρενόχλησης» μέσω γραπτών μηνυμάτων, σε σχέση με 14% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό για τους ίδιους μαθητές έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας που δημοσιεύεται αυτή την εβδομάδα στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics.
Με τον όρο «παρενόχληση» οι ερευνητές εννοούν ότι οι μαθητές είχαν διαδώσει φήμες για συμμαθητές τους, έκαναν «προσβλητικά ή αρνητικά σχόλια» σε βάρος τους ή τους απειλούσαν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μισέλ Ιμπάρα από την οργάνωση Internet Solutions for Kids στο Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνιας, τόνισαν πως τα συμπεράσματα δείχνουν ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στα μηνύματα που στέλνουν τα παιδιά από τα κινητά τους, αλλά οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβληθούν.
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού,... 

Σοκ και οργή για την άγρια δολοφονία 13χρονης
στην Γαλλία

Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία το τραγικό τέλος 13χρονης μαθήτριας που βιάστηκε 

και δολοφονήθηκε από 17χρονο ο οποίος είχε καταδικαστεί 

στο παρελθόν για βιασμό. 

Οργή για τους χειρισμούς της δικαιοσύνης και του σχολείου.

14:04 22/11

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki