Sunday 27 November 2011

Χριστουγεννιάτικο Χωριό «Λαγκαδάς: Αγγέλων Πόλις»

Άγγελοι που χαρμόσυνα αναγγέλλουν το μεγάλο γεγονός της Χριστιανοσύνης…
Φώτα, δώρα και παιχνίδια σ΄ ένα ονειρεμένο 


Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λουτρόπολη Λαγκαδά,
από 1 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου….
Περπατάς μέσα σε φωτισμένα μονοπάτια, ανάμεσα σε ξύλινα σπιτάκια «λουσμένα» στο χιόνι.
Ο αέρας μυρίζει πολύχρωμα ζαχαρωτά και ζεστή σοκολάτα. Λαμπερά αστέρια σου δείχνουν το δρόμο.
Το τζάκι στο σπίτι του Αϊ- Βασίλη περιμένει να σε ζεστάνει.
Το γλυκό του χαμόγελο και η παχουλή του αγκαλιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα όνειρα και τις επιθυμίες σου.
Μια βόλτα στο σπίτι του παραμυθά, θα σου χαρίζει για πάντα τις πιο γλυκές καληνύχτες…

Παιδικό Ιστολόγιο: Παιδικές αγγελίες
Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι!

Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι!
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Η αρχή ενός νέου blog "paidikes aggelies".
Ξεκινώντας τις παιδικές αγγελίες και με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων αρχίζουμε με ένα σύνθημα: Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι!
Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ζούμε δύσκολες μέρες. Ας προσπαθήσουμε αυτό να μην επηρεάσει τα παιδιά μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να είναι ευτυχισμένα.
Οι παιδικές αγγελίες αυτό ακριβώς θα κάνουν. Μέσω της ιστοσελίδας μας τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν ανταλλαγές παιχνιδιών,να χαρίσουν η να ζητήσουν. Σίγουρα ολοκληρώνοντας μια ανταλλαγή θα αισθανθούν τεράστια χαρά.
Εσείς οι γονείς θα παίξετε σημαντικό ρόλο! Βοηθήστε τα να συντάξουν την αγγελία τους και φυσικά επιβλέψτε κάθε κίνηση τους γιατί οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο είναι μεγάλοι.
 Ευελπιστούμε στην συμμετοχή σας για να γίνουν οι παιδικές αγγελίες ένα μέσο που θα δώσει χαμόγελο σε πολλά παιδιά.
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ... ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ
Για μια καλή αρχή και λόγω των εορτών που πλησιάζουν θα θέλαμε  οι προσφορές παιχνιδιών που χαρίζονται να είναι περισσότερες, έτσι ώστε να δώσουμε χαρά σε  οικογένειες που δυσκολεύονται περισσότερο.
Σίγουρα όλοι έχουμε περισσευούμενα παιχνίδια. Μην τα πετάτε. Αν είναι σε καλή κατάσταση δωρίστε τα.
Εμείς με την σειρά μας θα βάλουμε αρκετές προσφορές. Ότι μπορούμε. Από συγγενείς, από γνωστούς, φίλους..
Όποιες οικογένειες έχουν πραγματικά ανάγκη μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να πάρουν τα παιχνίδια τους όταν θα ξεκινήσουν οι προσφορές.
Εάν μαζευτούν αρκετές προσφορές θα κοιτάξουμε και το ενδεχόμενο να μοιράσουμε παιχνίδια  σε ορφανοτροφεία   και διάφορα ιδρύματα. Εξαρτάται την συμμετοχή.
Μακάρι να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αρκετά παιδιά. Δυστυχώς δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια να διαφημίσουμε τις παιδικές αγγελίες,όμως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να γίνουν γνωστές ώστε να υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.
Μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς να κάνουμε αυτή την καλή πράξη. Διαδώστε το!

Μπορείτε να στέλνετε τα email σας από τώρα.
Επίσημη έναρξη των παιδικών αγγελιών στις 3/12/2011

Θα χαρούμε να κάνετε το σχόλιό σας.

Tα παιδιά πληρώνουν την κρίση

Συγκλονιστικά στοιχεία για εγκατάλειψη παιδιών σε ορφανοτροφεία ή χωριά SOS, λόγω αδυναμίας των γονέων να τα συντηρήσουν δίνει στο φως της δημοσιότητας η Εισαγγελία.
Παράλληλα αυξάνονται δραματικά οι περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών σε σπίτια όπου επικρατεί απόλυτη φτώχεια.

Economic Crisis Puts Children at Risk

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι το 80% των ανθρώπων που δίνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα είναι Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι τα παραδίδουν στα παιδικά χωριά SOS προκειμένου να μην αναγκαστούν να τα δώσουν για υιοθεσία.
Η κ. Ρουμπίνη Τερζάκη, κοινωνιολόγος και μέλος της οργάνωσης «Φωλιά στήριξης μεσαίας τάξης» μιλώντας στη zougla.gr λέει ότι φαινόμενο οικογενειών που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους πρωτοέκανε την εμφάνισή του το 2000, σήμερα όμως, μεσούσης της κρίσης, έχει κορυφωθεί.   
Στον κατάλογο των οικογενειών που προσπαθεί να στηρίξει η οργάνωση, υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν επισιστιστικά προβλήματα.
 Ανατριχιαστικές είναι και οι καταγγελίες γιατρών από το Νοσοκομείο Παίδων που αναφέρουν αλματώδη αύξηση του αριθμού των παιδιών που πάσχουν από αβιταμίνωση λόγω κακής διατροφής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» είναι καθημερινό το φαινόμενο γονείς να καταφεύγουν στον εισαγγελέα παρακαλώντας ώστε τα παιδιά τους να μπουν σε κάποιο ορφανοτροφείο για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας.
«Από πέρυσι οι άνθρωποι που έρχονται για να παραδώσουν τα παιδιά τους έχουν αυξηθεί κατά 65% και από αυτούς οι 8 στους 10 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι μετανάστες», λέει στέλεχος των παιδικών χωριών SOS.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας άνεργης γυναίκας που της έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα και θέλησε να δώσει το παιδί της σε ορφανοτροφείο για να μην πεθάνει από το κρύο.
Σε αυτή την δραματική κατάσταση που προκαλεί η οικονομική κρίση η πολιτεία εμφανίζεται ουσιαστικά απούσα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, δείχνει να κωφεύει στο αίτημα της οργάνωσης να παραχωρηθεί ένα κτίριο που παραμένει άδειο, ώστε να στεγάσει τις δραστηριότητές της.

Η φτώχεια προκαλεί ενδοοικογενειακή βία
Επίσης τα στοιχεία που δίνει η εισαγγελία για κάθε είδους κακοποίηση παιδιών ειδικά σε οικογένειας που μαστίζονται από την φτώχεια προκαλούν δέος.
Περισσότερα από 700 παιδιά κακοποιήθηκαν σωματικά, σεξουαλικά ή συναισθηματικά τους τελευταίους 10 μήνες στην χώρα μας, λέει στέλεχος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού»,
Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε ποσοστό 92% δράστες είναι οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αγάπη των παιδιών και την εμπιστοσύνη που τα ίδια τους δείχνουν, για να εξασφαλίζουν την σιωπή τους.
Σε ό,τι αφορά την ηλικία των θυμάτων, το 72% ανήκει στην πιο τρυφερή και ευαίσθητη φάση της ζωής τους, καθώς είναι ηλικίας μέχρι και 12 χρόνων.
Σχετικά με το φύλο δεν προκύπτει ιδιαίτερη διαφοροποίηση: από τις 711 καταγγελίες που έγιναν, οι 301 αφορούσαν αγόρια, οι 306 κορίτσια ενώ σε 104 περιπτώσεις δεν προσδιορίστηκε το φύλο και η ηλικία. 
inout

1ο Babyfeat bazaar (Christmas) για το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας

Η ΜΚΟ “BABYFEAT” διοργανώνει το πρώτο babyfeat bazaar, με την φιλοξενία του χώρο δημιουργικών δράσεων “μικρές ιστορίες” στις 04 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΑΠ ( πρώην ΠΙΚΠΑ). 
Το πρόγραμμα της ημέρας.
- 11:00 – 15:00 Δημιουργική απασχόληση και ζωγραφική για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τους παιδαγωγούς της Πρότυπης Προσχολικής Εκπαίδευσης TENDER AGE.
- 12:00 – 13:00 Κουκλοθέατρο “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ”. Μια τρυφερή ιστορία, με ήρωες (κούκλες),το λαγό, το σκίουρο, την κουκουβάγια, το πουλάκι ,τον σκαντζόχοιρο, τη χελώνα και έναν  χιονάνθρωπο. 
Η παράσταση απευθύνεται ιδιαίτερα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. 
Κουκλοθέατρο παραστάσεις  Μπατζάκη  Αγγελική
- 15:00- 16:00 Θεατρική παράσταση “Μήλα, ζάχαρη, κανέλα!” από το Θέατρο Φούρνος, για παιδιά από 2,5 χρονών μέχρι 
Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες  και ενεργό συμμετοχή των παιδιών.
Από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 στο χώρο θα υπάρχει:
Έκθεση φωτογραφίας προς πώληση της Κλαίρη Μουσταφέλλου 

“Τα παιδιά του Κόσμου”.
Σας περιμένουμε μαζί με τα παιδάκια σας να παίξουμε να γελάσουμε στην πιό όμορφη χριστουγεννιάτικη γωνιά του κόσμου!
Δώρα έκπληξη για όοολα τα παιδάκια
μαζί με το ημερολόγιο του 2012 που ετοίμασε το babyfeat για εσάς!!!

και για τα μικρά και μεγάλα παιδιά του ΚΑΑΠΒ φέρετε εσείς από το σπίτι δωράκια, παιχνιδάκια, είδη υγειηνής και ρούχα, παπόυτσια σε καλή κατάσταση!

περισσότερες πληροφορίες στο babyfeat.gr

«... και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.»
Καλημέρα σας :)

Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,
τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,

τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους.

Τα θεριά ν' αγαπάς και τ' ανήμερα,
τα νησιά, τα ποτάμια, τ' αστέρια.
Κι αν ποτέ σε πληγώσουν κατάστηθα
φίλοι, αγρίμια, λευκά περιστέρια,


ν' αγαπάς, να ξεχνάς και να χαίρεσαι
τη δική σου γαλήνη και κείνα
που μ' αγάπη το νου μας φωτίζουνε,
και βλασταίνουν αμάραντα κρίνα.

Στίχοι: Νίκος Βελιώτης
Μουσική: Παντελής Θαλασσινός
Πρώτη εκτέλεση: Παντελής Θαλασσινός

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki