Sunday 5 February 2012

70 παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά
χάρις στον πατέρα Γεώργιο

Στη Θεσσαλονίκη του 2012, 
εικόνες που παραπέμπουν πολλές δεκαετίες πίσω.

... με το γάλα και το κολατσιό που παίρνουν
καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο.
Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έχασαν ξαφνικά τις δουλειές τους  στέκονται στην ουρά κάθε Παρασκευή προκειμένου να παραλάβουν τη σακούλα τους με το γάλα και το κολατσιό που παίρνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο.
Ο Πατέρας Γεώργιος Εφημέριος Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο αντιλήφθηκε εγκαίρως την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες νοικοκυριά και οργάνωσε ένα εβδομαδιαίο συσσίτιο προκειμένου να μην υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.
Η θλιβερή πραγματικότητα κατέγραψε έρευνα του δήμου Θεσσαλονίκης. Από τους 33000 μαθητές, οι 500 εμφανίζουν συμπτώματα υποσιτισμού. Ένας ένας οι δήμοι της χώρας μελετούν σχέδια παροχής συσσιτίου σε παιδιά που ζουν σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε για το γάλα τους.
.....................................
Συντάχθηκε από την Seleo.gr 

4 comments:

  1. ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι!!

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα.Είμαι νηπιαγωγός και στην τάξη μου προέκυψε να ασχοληθούμε με το μεγάλο πρόβλημα των αστέγων .Το θέμα είναι ευαίσθητο και δεν υπάρχει υλικό πάνω σε αυτό για μικρούς μαθητές.Προσπαθώ να δημιουργήσω υλικό μόνη μου αφού δεν βρήκα κάτι χρήσιμο ούτε σε Αμερικάνικα sites παρόλο που μαστίζεται απο μεγάλη ανεργία και έχει πολλούς αστέγους.Το θέμα θεωρείται ταμπού...αλλά σιγά σιγά θα το βιώνουμε εντονότερα.Γνωρίζετε κάποιον παιδοψυχολόγο που θα μπορούσε να με βοηθήσει ...;;; Ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περήφανη Νηπιαγωγέ,

      δυστυχώς δεν βρήκαμε κάποιο παιδοψυχολόγο εξειδικευμένο σε τέτοια θέματα.
      Ένα κείμενο βρήκαμε μόνο και το αναρτήσαμε στο Χαμομηλάκι

      Καλή δύναμη ...

      Delete
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ!!!!!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki