Tuesday 7 February 2012

Το γράμμα μιας αγανακτισμένης 16χρονης

«Αξιότιμοι» Πολιτικοί  Είμαι 16 ετών και με αφορμή τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα γράφω αυτό το γράμμα για να ακουστεί και η φωνή της δικιάς μου γενιάς.
 
106Αισθάνομαι βαθύτατη λύπη όταν εμείς οι νέοι φτάνουμε να αποκαλούμαστε πολιτικοποιημένοι, όχι επειδή το θέλουμε αλλά επειδή είμαστε αναγκασμένοι με τόσες καινούργιες λέξεις ή αρκτικόλεξα (πχ ΔΝΤ, Μνημόνιο). Θα προτιμούσα, λοιπόν, η χώρα μου να μην είχε προβλήματα και ας ήμουν αποστασιοποιημένη από την πολιτική ζωή, γιατί όσο την μαθαίνω τόσο την απεχθάνομαι... Εκεί καταντήσαμε!
 
Κάποτε αποκαλούσαμε τον Περικλή ιδρυτή της δημοκρατίας και τώρα εσείς αυτήν την αξία την έχετε καταπατήσει με το να γίνεστε «τσιράκια» των ΜΕΓΆΛΩΝ, που στις πλάτες της Ελλάδας στηρίζονται για να επωφεληθούν οικονομικά και πολιτικά.
 
Ωστόσο για να διαχωρίσω τη θέση μου, εκφράζω την απέχθειά μου για τα κόμματα. Αυτή την στιγμή δεν υποκινούμαι από κανέναν, πόσο μάλλον από βουλευτές και ιδεολογίες που θεωρούν τη Βουλή πεδίο μάχης και ανταλλαγής ανάρμοστων χαρακτηρισμών και όχι χώρο γόνιμου διαλόγου και συνεργασίας.
 
Μπορεί το ύφος μου να είναι απότομο και προκλητικό, αλλά όπως εσείς οδηγήσατε προκλητικά την χώρα στην ηθική, οικονομική, ψυχολογική καταστροφή και υποβάθμιση , έτσι και εγώ ως νέος ΑΠΑΙΤΏ και ΔΙΕΚΔΙΚΏ! Αρχικά θέλω να τονίσω ότι η γενιά μου δεν έχει πια όνειρα, γιατί , όσο συμπαγή και ουτοπικά ήταν ήρθατε εσείς και ρίξατε την τελευταία κλωτσιά σε αυτό το ντόμινο και τα διαλύσατε όλα.
 
Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για όνειρα, όταν σε κάθε σπιτικό επικρατούν οικονομικά προβλήματα και εντάσεις. Όταν δεν υπάρχουν λεφτά για φροντιστήρια , πως μπορώ να ονειρευτώ τον εαυτό μου να σπουδάζει;  Και πείτε θεωρητικά ότι περνάω στο πανεπιστήμιο. Θα έχουν μετά οι γονείς μου την οικονομική δυνατότητα να με συντηρήσουν και να με ενισχύσουν οικονομικά στις μεταπτυχιακές μου σπουδές ;
 
Βλέπετε το Harvard είναι προπωλημένο πιθανότατα σε μελλοντικούς πρωθυπουργούς, σε παιδιά που δεν διαφέρουν από εμάς πνευματικά αλλά οικονομικά . Ίσως για αυτό το λόγο οι πολιτικοί δεν ασχολούνται με μας, τα παιδιά του δημοσίου…
 
Η απάντηση σας σε όλα τα παραπάνω είναι ότι φταίει το σύστημα. Πρώτα φταίει ο λαός ,για την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά εσείς που θεωρείται ότι η νεολαία είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Τα τελευταία 5 χρόνια μάλιστα οι Υπουργοί Παιδείας είχαν το θράσος να ζητήσουν από τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου να γράψουν έκθεση για την δημοκρατία. Ποια δημοκρατία;  Δεν βιώνουμε δημοκρατία, βιώνουμε αδικία!
 
Αυτούς που λυπάμαι είναι τους γονείς μου, οι οποίοι όπως κάθε γονιός , θέλουν το παιδί τους να έχει το καλύτερο. Όταν αύριο δεν έχει χρήματα τι θα μου πει κύριοι βουλευτές;  Αυτά τα έχετε σκεφτεί; 

Έχετε αναλογιστεί τις ευθύνες σας; Δεν απευθύνομαι μόνο στους βουλευτές της κυβέρνησης αλλά σε όλους τους βουλευτές. Αυτό που έχω να πώ είναι ότι ξοφλήσατε!
 
Ακόμα, πιστεύω κύριε Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης (Πάγκαλος) πως η φράση «Μαζί τα φάγαμε» χρειαζόταν την εξής διευκρίνιση «Εμείς τα φάγαμε και η νέα γενιά καλείται να πληρώσει τα σπασμένα τόσων γενεών.» Η αδιαφορία σας δε μας πτοεί! Εμείς θα συνεχίσουμε να φοράμε παρωπίδες και θα σας αγνοούμε όπως εσείς μας αγνοείται γιατί όπως είπε και ο Καζαντζάκης «Για να είμαι ελεύθερος, πρέπει κάθε μέρα να αγωνίζομαι για να γίνω ελεύθερος».
 
Και κάτι τελευταίο. Ο Πλάτωνας κάποτε είπε ότι την χώρα αυτή πρέπει να την διοικούν φιλόσοφοι. Δυστυχώς σήμερα τη διοικούν φίλοι του πλούτου και της δόξας!!! ΑΥΤΆ ΝΟΙΏΘΕΙ Η ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΑΙ ΓΥΡΝΆΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΚΆΘΕ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΊ ΠΛΈΟΝ ΧΟΡΤΆΣΑΜΕ ΑΠΌ ΨΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

Ευχαριστώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki