Friday 13 January 2012

Γερμανία: Χωρίς ίχνος μετανοίας, καθολικός παπάς ομολόγησε ότι διέπραξε 280 πράξεις
σεξουαλικής κακοποίησης

Χωρίς ίχνος μετανοίας, ο καθολικός ιερέας Αντρέας Λ. ομολόγησε ενώπιον δικαστών στην Γερμανία, ότι διέπραξε 280 πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα 3 αγόρια.

«Δεν αντελήφθην ποτέ ότι τα παιδιά
δεν συναινούσαν»!!!

German Catholic Priest Confesses to 280 Counts of Sexual Abuse

Ο 49χρονος παπάς, από την μικρή κοινότητα του Σάλτζγκιτερ στην Κάτω Σαξονία, εμφανίστηκε λίαν προκλητικός, επαναλαμβάνοντας καθόλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας: «Δεν αντελήφθην ποτέ ότι τα παιδιά δεν συναινούσαν».
Όπως αναφέρει ο ειδικός απεσταλμένος της Figaro, o ιερέας ξεκίνησε να κακοποιεί παιδιά το 2004, ικανοποιώντας τις ορέξεις του με ένα αγόρι 9 ετών το οποίο προσκαλούσε να κοιμάται στο κρεβάτι του, προχωρώντας σε φιλιά, χάδια και άλλες πράξεις.
Ως αντάλλαγμα σιωπής, ο παπάς προσέφερε πανάκριβα δώρα στο αγόρι, όπως φωτογραφικές μηχανές, κινητά, υπολογιστές, ακόμη και διακοπές στην Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού, χωρίς κάτι να γίνει αντιληπτό από τους γονείς.
Ο εφιάλτης του αγοριού διήρκεσε δυο χρόνια, μέχρι που η μητέρα του μικρού διέκοψε τις σχέσεις με τον παπά, καθώς ο τελευταίος επενέβαινε στην εκπαίδευση του παιδιού της.
Η δράση του παπά ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια ανακάλυψε το δεύτερο θύμα του, έναν 9χρονο και έπειτα στράφηκε και προς τον 13χρονο αδερφό του. Όταν τα δυο αδέρφια αντέδρασαν και ένα εξ αυτών πήρε την απόφαση να τα πει όλα στη μητέρα του, ο ιερέας συνελήφθη.
Περίπου 2800 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου βρέθηκαν στον υπολογιστή του, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε ποτέ να προσεγγίσει σεξουαλικά τα παιδιά.
Η υπόθεση εντάσσεται στα πλαίσια της απόπειρας των γερμανικών αρχών να διευλευκανθούν τα σκάνδαλα παιδοφιλίας στα καθολικά ιδρύματα της χώρας, που ήρθαν στο φως το 2009.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να διαθέσει κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να υποβληθούν σε θεραπεία τα θύματα. Πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής μιλήσει στην Γερμανία για τις τραυματικές τους εμπειρίες.
έθνος 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki