Saturday 28 January 2012

ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ 03/02/2012 Νεάπολη Λασιθίου

H 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου σας
προσκαλούν στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στη Νεάπολη Λασιθίου, στον κινηματογράφο «ΔΡΗΡΟΣ», την Παρασκευή, 3-2-2012, από τις 9:00 έως τις 15:00, με θέμα:
«ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ». Πρόκειται για μια ημερίδα χρήσιμη πραγματικά για όλους που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν μία από τις πλέον ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τα παιδιά των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, το παρόν και τις προοπτικές του μέλλοντός τους. Είναι χρήσιμη σε όλους εκείνους, οι οποίοι επιθυμούν να εστιάσουν στα προβλήματα και στους σοβαρούς κινδύνους της καθημερινότητάς των παιδιών και στη μέριμνα - παρέμβαση της πολιτείας στην αντιμετώπιση τους. Εκτενής αναφορά θα υπάρξει στον εθελοντισμό και στις καλές πρακτικές και συλλογικές ή μεμονωμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν καίρια στη βελτίωση της ζωής των προστατευομένων παιδιών.

Περισσότερα εδώ

Ανοίγει την Τετάρτη το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

ΑΠΟ Ι.Σ.Α. ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
Ανοίγει από την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αρχιεπισκοπή. Θα δέχεται τους ανασφάλιστους, ανέργους και φτωχούς Αθηναίους.

Θα στεγάζεται σε κτίριο του Συλλόγου, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, και χτες στις 7μ.μ εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Θα δέχεται τους ανασφάλιστους,
άνεργους και φτωχούς Αθηναίους
«Ένας στους τέσσερις είναι σήμερα ανασφάλιστος, ενώ 350.000 συμπολίτες μας χρωστούν στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν υγειονομική κάλυψη οι ίδιοι, ή συγγενείς τους. Επιπλέον, το φαινόμενο των νέο-αστέγων, δηλαδή πρώην επιχειρηματιών και εμπόρων που πτώχευσαν, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις», εξηγεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.
«Προσθέστε σε αυτούς και όλους τους άνεργους. Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους», ανέφερε.
Ειδικά για τους αστέγους, γιατροί του ΙΣΑ με οχήματα της Αποστολής θα μεταβαίνουν στους χώρους προσωρινής τους στέγασης για την παροχή βασικών ιατρικών υπηρεσιών.

«Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να μη μείνει
κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο»
Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα εργάζονται εθελοντές ιατροί διάφορων ειδικοτήτων, ενώ ο ΙΣΑ θα παραπέμπει στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ για περιπτώσεις ασθενών, που έχουν ανάγκη από μακροχρόνια νοσοκομειακή περίθαλψη.
Ο ΙΣΑ αναμένεται να ιδρύσει και κοινωνικό φαρμακείο, όπου οι ασθενείς θα προμηθεύονται φάρμακα δωρεάν, ενώ εθελόντριες γραμματείς από τοπικούς συλλόγους θα στελεχώσουν την γραμματεία.
Το ωράριο λειτουργίας του Ιατρείου είναι αρχικά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Αργότερα, θα δέχεται ασθενείς και τα απογεύματα μεταξύ 17:00 και 20:00.
Την αύξηση των αναγκών σε φαγητό, στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» που συνεργάζεται με τον ΙΣΑ για τη δημιουργία του Ιατρείου, Κωνσταντίνος Δήμτσας.
«Από 5.000 μερίδες, που ήταν αρχικά το συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής πριν από τρία χρόνια, φτάσαμε σήμερα σε περισσότερα από 12.000 συσσίτια. Επίσης, από τα 1.500 δέματα, που δίναμε στις άρχες του φθινοπώρου, φτάσαμε σήμερα στα 2.000 δέματα. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο», είπε.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki