Saturday 4 February 2012

Για ένα σακί πατάτες ...

Απίστευτες στιγμές, αντίστοιχες με αυτές που διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα πριν από λίγες ημέρες, εκτυλίχθηκαν το πρωί στην πλατεία Σιντριβανίου στη Θεσσαλονίκη, όταν χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα για να... εξαφανιστούν 2.000 σακιά πατάτες που διέθεσαν δωρεάν πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας.

χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα
για να... εξαφανιστούν 2.000 σακιά πατάτες
Ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες ακόμη και νεαρά παιδιά σχημάτισαν ουρές και περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν και να μεταφέρουν στο σπίτι τους ένα σακί πατάτες των 6 κιλών, αξίας περίπου 5 ευρώ, στο οποίο πολλοί είδαν το γεύμα δύο ή τριών ημερών για την οικογένειά τους.
Οι παραγωγοί του Νευροκοπίου προχώρησαν σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους, αλλά και για τη δράση των μεσαζόντων που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη.
Όπως υποστηρίζουν, ενώ το κόστος παραγωγής φτάνει τα 20 λεπτά το κιλό, οι έμποροι τις αγοράζουν από αυτούς 10 λεπτά και φτάνουν στους καταναλωτές ως και 70 λεπτά το κιλό.
Επιπλέον, οι παραγωγοί του Νευροκοπίου κατήγγειλαν ότι παρότι το 70% της παραγωγής τους είναι αδιάθετο, η χώρα μας εισάγει πατάτες από την Αίγυπτο.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν έξω απο τη Διεθνή Έκθεση για να αρπάξουν ένα σακί με πατάτες. Παραγωγοί απο τη Δράμα μοίρασαν... 12 τόνους πατάτες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων τους και έκαναν ένα μεγάλο δώρο σε ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα. Δείτε το βίντεο: 

Το βραβείο του Εργαστηρίου

Η versatile blogger  mm_skg μας τίμησε με το παρακάτω βραβείο:
 

Επιτρέψτε μου να σας παραδώσω ένα μικρο βραβείο, για το πολύ χρήσιμο blog σας.  Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε από αυτή την λαίλαπα!

Σας ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο, και τα καλά σας λόγια :)
Να έχετε δύναμη και να είστε πάντα καλά !

Σας παρουσιάζουμε τον ενδιαφέρον Ιστολόγιο της:

Laboratorio, δηλαδή εργαστήριο. 
Γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός;
Μάλλον η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με ένα εργαστήριο και με τη χημεία. Νομίζω ότι πάντα στη ζωή μου διάλεγα την εφαρμοσμένη χημεία, άρα και το εργαστήριο που την συνοδεύει, άσχετα αν γύρω μου είχα κατσαρόλες η δοκιμαστικούς σωλήνες... 
Ξεκινώντας από τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, που ασχολήθηκα από πολύ μικρη, επηρεασμενη απο τη φοβερη γιαγια Ανδρομαχη, που σαν γνησια πολιτισσα... 

δεν έχω λόγια, καρδιά μου...

ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφʹ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων
τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 25:40

Μας το έστειλε η Συγκλητική μας

Μην κλείνετε τα μάτια στη θέα των νεοάστεγων των Αθηνών

Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στους νεοάστεγους, μια ομάδα ανθρώπων που εξαπλώνεται επικίνδυνα στην Αθήνα αυτές τις κρύες ειδικά μέρες του άγριου Χειμώνα. 

Οι περισσότεροι από κείνους που ξεσπιτώθηκαν
και πλέον βρίσκουν προσωρινή «στέγη» σε 52 σημεία
της Αθήνας είναι οφειλέτες της εφορίας.
Σοκαριστικά στοιχεία για τις διαστάσεις που προσλαμβάνει το φαινόμενο των «νεοαστέγων» στην Αθήνα κατέθεσαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.).

Κουμουνδούρου, Γκάζι και κάτω από τις γέφυρες 
Από τις εκθέσεις αποκαλύπτεται ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βγήκαν στο δρόμο άνθρωποι που ζούσαν εύπορα πριν το ξέσπασμά της, στους «νεοάστεγους» πια περιλαμβάνονται και ολόκληρες οικογένειες ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που καταλύουν με χαρτόνια και κουβέρτες στο Ζάππειο, την Κουμουνδούρου, τη Σανταρόζα, το Γκάζι, στα παγκάκια, κάτω από γέφυρες, έξω από κλειστά καταστήματα, είναι αδιευκρίνιστος. Οι περισσότεροι από κείνους που ξεσπιτώθηκαν και πλέον βρίσκουν προσωρινή «στέγη» σε 52 σημεία της Αθήνας είναι οφειλέτες της εφορίας. Άλλοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, να αποκλείονται έτσι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ως εκ τούτου να ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης. 

Ο αλλοδαπός άστεγος της πόλης του Ηρακλείου

Περιφέρεται και κοιμάται στους δρόμους...
Η παρουσία ενός άστεγου, ο οποίος κοιμόταν ξυπόλυτος στο περβάζι του ιερού Ναού της Παναγίτσας Μασταμπά, κινητοποίησε χθες το απόγευμα τους περίοικους και μέλη της εθελοντικής ομάδας Give που έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αστέγων.
Αν και πλησίασαν τον άστεγο προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια, έστω μία κουβέρτα για να προστατευθεί στοιχειωδώς από την παγωνιά, εμφανίστηκε αρνητικός σε οποιοδήποτε κάλεσμα που του απεύθυναν. Κάποια στιγμή μάλιστα σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο.
Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και οδηγοί ταξί ανέφεραν στην «Π» ότι πρόκειται για γνωστή πλέον φυσιογνωμία αφού περιφέρεται εδώ και χρόνια στους δρόμους του Ηρακλείου. Μάλιστα λένε ότι η ζωή του άλλαξε δραματικά μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που του συνέβη όταν πριν από χρόνια είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη μαζί με την σύζυγο και το παιδί του.
«Από τότε ζει σαν αγρίμι. Ζει στον κόσμο του. Δεν επέστρεψε ποτέ πίσω στην χώρα του. Λένε ότι είναι Γάλλος» ανέφερε στην «Π» περίοικος.
Αν και κατά διαστήματα εθελοντές έχουν προσπαθήσει να τον περιθάλψουν, προσφέροντας του φαγητό και ρούχα, εκείνος επιμένει να ζει στους δρόμους.
Είναι πάντως παρήγορο ότι αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του, να κοιμάται δηλαδή στον περίβολο της εκκλησίας, κάποιοι άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους μόνο και μόνο για να τον προσεγγίσουν και να του προσφέρουν βοήθεια.
Το σχετικό μήνυμα εστάλη μέσω του facebook και η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από συγκινητική.

Πηγή: Πατρίς

Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ν. Ιωνίας

Το αυτονόητο αλλά και το πλέον ανατρεπτικό κάνει ο δήμος Νέας Ιωνίας στην εποχή της κρίσης ή της κατάρρευσης. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ίδρυσε το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο λειτουργεί, αντλώντας πόρους βασικά από τον προϋπολογισμό του δήμου. 
Σε διαφορά με άλλες ανάλογες δράσεις ο δήμος Ν. Ιωνίας δεν βασίζεται σε προσφορές επιχειρήσεων και μεμονωμένων ατόμων, δεν λειτουργεί βάσει κοινωφελών επιχειρήσεων, ούτε μέσω ΜΚΟ.  
Φροντίζει για τη σίτιση έως τώρα 600 δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υπολογίζει ότι μέσα στο 2012 θα μπορέσει να διαθέσει 160.000 ευρώ γι’ αυτόν το σκοπό.

 Πηγή: http://tvxs.gr/ 

Συνέχεια εδώ: ecoleft.wordpress.com

Γερμανία, η ντροπή της Ευρώπης

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ
... οι βάρβαροι άνθρωποι, οι οποίοι κατέβασαν την όμορφη Ευρώπη από την «πλάτη» του Διός και την έβγαλαν στην «βίζιτα».
... οι ανάξιοι Ευρωπαίοι, οι οποίοι το 1945 την «γκρέμισαν» από τον «Όλυμπο» και το 2012 την παρέδωσαν σαν «δουλικό» στους Φοίνικες τοκογλύφους.
Η ιστορία στη λειτουργία τής κατανόησής της μοιάζει πολύ με τη γεωγραφία. Η ευκολία στην αντίληψη της ουσίας τους εξαρτάται από την "απόσταση" που βλέπει κάποιος τα δεδομένα τους. Εξαιτίας αυτής της ιδιομορφίας προκύπτουν και τα διάφορα παράδοξα που τις αφορούν ...Τα κοινά παράδοξα. Μπορεί κάποιος με ελάχιστα δεδομένα να κατανοήσει τα πάντα και με άπειρα δεδομένα να μην μπορεί να κατανοήσει το παραμικρό. Αυτό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι κάτι που ισχύει. Μπορεί ένας απλός άνθρωπος με ελάχιστη γνώση να κατανοεί πλήρως την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας και ένας ιστορικός επιστήμων με άπειρη γνώση να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Τούρκος πατέρας πούλησε την κόρη του έναντι 2.000 ευρώ

Υπέγραψε και ιδωτικό συμφωνητικό.
Ο 54χρονος αγοραστής κατηγορείται ότι βίαζε το κορίτσι

Father sells 12-year-old daughter in southern Turkey

Ο πατέρας της 12χρονης είχε υπογράψει συμβόλαιο
με τον 54χρονο στον οποίο την πούλησε
(File: turkey.jpg )
Αγκυρα, Τουρκία 
Ένας τούρκος πατέρας φέρεται να πούλησε πριν από έξι χρόνια την ανήλικη κόρη του σε συνομήλικό του, φροντίζοντας να υπογράψει μαζί του μέχρι και ιδιωτικό συμφωνητικό!
Ο Οσμάν Γ. από την Αττάλεια πούλησε τη 12χρονη κόρη του (το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, για ευνόητους λόγους) στον Γιουσούφ Α., έναντι 5.000 τούρκικων λιρών (2.172 ευρώ).
Ο 54χρονος Γιουσούφ, εργοδότης του μεγαλύτερου γιου του Οσμάν, πήρε στην «κατοχή» του τη 18χρονη σήμερα κοπέλα το 2006, υπογράφοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2006, το οποίο διέρρευσε σήμερα σε πολλές τουρκικές εφημερίδες.
«Πούλησα την κόρη μου για 5.000 λίρες. Στις 12 Φεβρουάριου 2006 την παρέδωσα στον Γιουσούφ Α. Μου έδωσε χρήματα σε ρευστό. Η κόρη μου θα είναι υπό τον έλεγχο του Γιουσούφ Α. από την ανωτέρω ημερομηνία. Δίνω τη συγκατάθεσή μου γι' αυτό ως πατέρας της. Το συμβόλαιο έχει υπογραφεί. Η κόρη μου έχει δώσει επίσης τη συγκατάθεσή της και υπέγραψε το συμβόλαιο», γράφει το συμφωνητικό.
Ο 54χρονος, που είναι διαζευγμένος και έχει τέσσερα παιδιά, μόλις «απέκτησε» το έφηβο κορίτσι το πήγε σε ένα ξενοδοχείο στην Αττάλεια και το βίασε.
Η υπόθεση έμεινε για έξι χρόνια στο σκοτάδι, μέχρι που μια ημέρα η νεαρή κοπέλα έβαλε ξαφνικά τα κλάματα μέσα στη σχολική αίθουσα και κατόπιν αποχώρησε τρέχοντας, αναγκάζοντας τη δασκάλα της να ασχοληθεί με την περίπτωση της.
Η έφηβη της είπε ότι ο πατέρας της την ειχε πουλήσει σε έναν άλλον άντρα και η εκπαιδευτικός ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

Ο Γιουσούφ Α. περνάει από δίκη η οποία θα συνεχιστεί τον Μάρτιο, αν και έχει δηλώσει πως ουδέποτε είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη 18χρονη κοπέλα.
Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη, κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Αττάλειας ένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος πριν από μερικά χρόνια είχε φέρει μαζί του ένα μικρό κορίτσι.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki