Wednesday 15 February 2012

Ποιος είναι ο κ.Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;

ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Παπούλιας: Ποιος είναι ο κ.Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;
«Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μονο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης.»

Την έντονη ενόχλησή του για τη στάση που τηρούν έναντι της Ελλάδας οι ευρωπαίοι εταίροι και συγκεκριμένα για τις πιέσεις που ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις επανειλημμένες πιέσεις των τελευταίων ημερών προς την Ελλάδα που ασκούνται από Ευρωπαίους αξιωματούχους και ειδικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει
την Ελλάδα;»
Ο κ. Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ενημέρωση που είχε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τα αμυντικά θέματα εκδήλωσε σε υψηλούς τόνους την ενόχλησή τους για το ύφος και τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε.

"Όλοι έχουμε χρέος να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε την κρίση. Δεν δέχομαι να λοιδορείται η πατρίδα μου από τον κ. Σόιμπλε, δεν το δέχομαι σαν Έλληνας.

"Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα; Ποιοι είναι οι Ολλανδοί; Ποιοι είναι οι Φιλανδοί; Εμείς πάντοτε είχαμε την υπερηφάνεια να υπερασπιστούμε όχι μονο τη δικιά μας ελευθερία, όχι μονάχα τη δικιά μας πατρίδα, αλλά την ελευθερία της Ευρώπης.

"Δεν θα επικαλεστώ τα κοινότυπα του Τσώρτσιλ για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν οι παππούδες μας, τα ξέρουν οι πατεράδες μας", συνέχισε ο κ. Παπούλιας. "Ο παππούς μου ήταν ο πρώτος υπαξιωματικός τραυματίας στη μάχη των Βουκολιών στην Κρήτη, όταν πήγαν για να απελευθερώσουν την Κρήτη".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, κάλεσε την πολιτική τάξη της χώρας "να φανεί αντάξια της αποστολής της", και να ακολουθήσει το παράδειγμα που δίνουν οι στρατιωτικοί, υπογραμμίζοτνας ότι "πάνω από όλα είναι η σωτηρία του τόπου μας, η Ιστορία της Ελλάδας.

Keep walking Greece

Keep walking Greece (vid)
Με σύνθημα «You never walk alone», δηλαδή «Δεν θα περπατάς ποτέ μόνος σου», η Ελλάδα αποτελεί τον κεντρικό άξονα της νέας διαφήμισης του Johnnie Walker. Το πρωτότυπο και ταυτόχρονα συγκινητικό βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 26 δευτερολέπτων, με εικόνες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε από τη διαφημιστική εταιρεία The newtones και θα προβληθεί αρχικά από την ελληνική τηλεόραση και το διαδίκτυο.   


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ελληνική ομάδα του Johnnie Walker αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ελπίδας, μέσα από μια αμιγώς ελληνική παραγωγή, το «Keep Walking Greece» που έρχεται να εμψυχώσει τους Ελληνες φέρνοντας στο προσκήνιο τα πρόσωπα που θα έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα.   
Βασισμένη στο διάσημο τραγούδι «You' ll never walk alone» που συμβολίζει την ελπίδα και μας παροτρύνει να συνεχίσουμε να περπατάμε μπροστά ενάντια στις αντίξοες συνθήκες, η πρώτη αμιγώς Ελληνική παραγωγή στο πλαίσιο του Keep Walking του Johnnie Walker, παρουσιάζει ανθρώπους από την Ελλάδα του σήμερα.      
Δύο καταξιωμένοι σκηνοθέτες, ο Χάρης Πατραμάνης και ο Τάκης Ζερβουλάκος, συνεργάστηκαν για να αποτυπώσουν μια Ελλάδα που μπορεί ακόμα να ονειρεύεται να ελπίζει και να κάνει, κάθε μέρα, το επόμενο βήμα. Οι σκηνές της ταινίας έχουν γυρισθεί στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές απλούς Ελληνες που αποθανατίστηκαν από τον κινηματογραφικό φακό να βαδίζουν μαζί.    
Σύμφωνα με ανακοίνωση των προσώπων του «Keep Walking Greece» θα είναι στον αέρα για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα καλεί τους Έλληνες να συνεισφέρουν στη συνέχεια της ταινίας, βάζοντας φωτογραφίες και προσθέτοντας το δικό τους μήνυμα για την Ελλάδα που συνεχίζει να προχωρά - στη σελίδα του Johnnie Walker στο Facebook. 
«Εμείς, η ελληνική ομάδα του Johnnie Walker ελπίζουμε να κάνουμε την αρχή με το «Keep Walking Greece». Πιστεύουμε ότι κι εσείς μαζί με εμάς μπορείτε να διαδώσετε το μήνυμα μέσα από τη δύναμη του λόγου σας, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να προχωρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον δημιουργικό διευθυντή της εταιρείας, Λεωνίδα Αρβανίτη, που μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84, «δεν αποκλείεται η διαφήμιση να προβληθεί σε ένα δεύτερο χρόνο και στο εξωτερικό».

Δημοσιεύτηκε στο newpost.gr

We are all Greeks - Saturday 18th of February 2012, international mobilization day

Παγκόσμια διαδικτυακή διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας!

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο Internet. 

Παγκόσμια διαδικτυακή διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας!

Με κεντρικό σύνθημα το Είμαστε όλοι Έλληνες, ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας.

We reject to sacrifice the people to the money,
as do the Greeks

Greek Solidarity: ‘We’re All Greek Now!’
demos being planned for Saturday

Saturday 18th of February, international mobilization day: We are all Greeks!
When one people is attacked, all people are attacked.
The 10th of February, the non elected Greece Government adopted a new hideous and destructive austerity plan, passed by the parliament (MPs voted 199-101 in favour) on the 12th of February.
The new austerity measures impose a 22% reduction in the minimum wage, which will remain frozen for the next three years; collective bargaining is simply cut; 15000 public sector workers are laid off and 150000 jobs will be destroyed due to the non-renewal of the contract…
The people of Greece is bravely rising up against social terror policies. With the media’s deafening silence, demonstrations, as well as general strikes, become more and more frequent despite the violent repression.
The people of Greece need the international solidarity and they call for our support [1]
Let’s reply to their call. We are all Greek!
Their mobilization is clashing with the wall of an European and international dictatorship, the dictatorship of the financial markets and the troika: EU, ECB and IMF, who have imposed austerity measures and a non-elected government on the Greek.
The EU governments are involved in the dictatorship and they implement measures which are in the same line in the rest of the countries. Greece is being used as a laboratory before generalizing these measures. The situation is going to get even worse due to the new European Treaty project, which will impose the «golden rule» in our national constitutions
We reject to sacrifice the people to the money, as do the Greeks.
Let’s regain the reins of our lives.
Switch off your computer, join the mobilization!
There will be demonstrations everywhere in solidarity with the mobilization of the people of Greece, Saturday the 18th of February.

Επιδεινώνεται η επισιτιστική κρίση για τα παιδιά

2,6 εκατομμύρια νήπια πεθαίνουν ετησίως από ασιτία 
και μισό δισεκατομμύριο απειλείται

Hidden Malnutrition Crisis Could Put Almost Half a Billion Children at Risk

Αυτό το αγοράκι από τη Σομαλία
είναι επτά μηνών
και νοσηλεύεται λόγω ασιτίας.
Το ένα τέταρτο των μικρών παιδιών της Γης, δηλαδή 450 εκατομμύρια παιδιά, δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά στοιχεία για να αναπτυχθούν σωστά, και 300 παιδιά πεθαίνουν από ασιτία κάθε ημέρα, δηλαδή περίπου 2,6 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα έκθεση-κόλαφο της κοινωφελούς οργάνωσης «Save the children» που αποκαλύπτει την σκληρή αλήθεια για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Υπάρχουν περίπου 170 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών η ανάπτυξη των οποίων παρεμποδίζεται, εξαιτίας της έλλειψης φαγητού τόσο για τα ίδια όσο και για τις μητέρες τους που τα θηλάζουν και η κατάσταση σημειώνει σημαντική επιδείνωση.
Το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Περού και η Νιγηρία - χώρες στις οποίες βρίσκονται τα μισά από τα παιδιά που δεν αναπτύσσονται σωστά -, η αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο των τιμών των τροφίμων έχει αναγκάσει τους γονείς των υποσιτιζόμενων παιδιών να μειώσουν το φαγητό και... 

Αμισθί...

Όλοι οι μεγαλόσχημοι, αμισθί.
Αυτό επιβάλλεται, αυτό απαιτείται.
Αμισθί να μας «σώζουν», από δώ και πέρα τουλάχιστον.
Αρκετά πήραν για να μας φέρουν μέχρις εδώ, αρκετά μάζεψαν, αρκετά θησαύρισαν...

Παραιτήθηκε του μισθού του ο κ. Κάρολος Παπούλιας

Ούτε ένα ευρώ πια για όλους αυτούς

Κύμα αλληλεγγύης για την Ελλάδα
προκαλούν τα μέτρα λιτότητας

Γίνεται λόγος για «μακάβριο χορό από τους γύπες της χρηματαγοράς»

L’Humanité: “We are all Greeks Through Solidarity”

«Ναι, είμαστε Έλληνες μέσα από την αλληλεγγύη, γιατί αρνούμεθα να υποστούμε αύριο την ίδια δυστυχία που τώρα τους επιβάλλουν»
Τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Humanité απηύθυνε κάλεσμα στους λαούς της Ευρώπης και στους εργαζόμενους να στηρίξουν τον ελληνικό λαό, ενώ η εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκανε λόγο για «πολύ δύσκολες θυσίες» του ελληνικού λαού.

«
Είναι απαράδεκτο ότι στον 21 αιώνα, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο λαός που κληροδότησε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας, ποδοπατείται σήμερα από τις ευρωπαϊκές αρχές» αναφέρει ο διευθυντής της Humanité, Πατρίκ Γιαρίκ.

«
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μπορεί να αγνοηθεί η εθνική του κυριαρχία και ότι μπορεί να υπόκειται σε μια δημοσιονομική πειθαρχία και έλεγχο, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι τράπεζες ληστεύουν με τοκογλυφικά επιτόκια. Αυτός ο μακάβριος χορός από τους γύπες της χρηματαγοράς θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να τους κόψουμε τα φτερά, διαφορετικά θα επιτεθούν και σε άλλα θύματα στην Ευρώπη. Η λιτότητα που επιβάλλουν οδηγεί στην καταστροφή» προσθέτει ο διευθυντής της εφημερίδας.

«
Με όλη μας τη δύναμη ας απορρίψουμε (τη λιτότητα), τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο ευρωπαϊκές συνθήκες που γράφτηκαν από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, στοχεύουν στο να επιβληθούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τα χέρια, που στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό» προσθέτει.
Και συνεχίζει: «
Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και όλη η Ευρώπη, ας συσπειρωθούμε γύρω από μια απαίτηση, απλή και ρεαλιστική: θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να... 

Μην σκύβεις το κεφάλι, ΖΗΣΕ!!

Ἡ ἀπογοήτευση καί ἡ μελαγχολία δέν εἶναι καλοί σύμμαχοι στόν καθημερινό ἀγώνα μας. Δέν πρέπει νά ξεχνοῦμε ἄλλωστε πῶς τό πυκνότερο σκοτάδι ὑπάρχει λίγο πρίν ξημερώσει. 

Στα πόδια σου ορθώσου, το βλέμμα ψηλά.
Σε άνθρωπο αντρείο μιζέρια και θρήνοι δεν πρέπουν.
Και τώρα…
με ένα σωτήριο άλμα,
στα πόδια σου ορθώσου, το βλέμμα ψηλά.
Μην επιτρέψεις τη χαρά της ζωής
να σου κλέψει ο πανάθλιος φόβος.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki