Tuesday 27 March 2012

Να μην επιτρέψουμε να χαθεί το κύπελλο
του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη

Να μην επιτρέψουμε να χαθεί το κύπελλο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη. 
Καλούμε τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες να μην επιτρέψουν να χαθεί η Ολυμπιακή μας περιουσία...

Ξεπουλιέται ένα κειμήλιο της σύγχρονης
Ολυμπιακής Ιστορίας του τόπου μας
Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, πως στις 17 Απριλίου 2012 βγαίνει προς πώληση σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου Christies, το κύπελλο του Έλληνα και Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρου Λούη.
Ξεπουλιέται ένα κειμήλιο της σύγχρονης Ολυμπιακής Ιστορίας του τόπου μας και αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η αδιαφορία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνου, αλλά και της πρώην Υφυπουργού κ. Α. Γκερέκου, να ανταποκριθούν στις επανειλημμένες εκκλήσεις του εγγονού του Ολυμπιονίκη μας να αγοράσει το Ελληνικό Κράτος το κύπελλο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Αγώνες του 1896.
Την ώρα που η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων σε χορηγίες ιδρυμάτων στα οποία συμμετέχουν συγγενικά πρόσωπα, δεν βρίσκει λίγες χιλιάδες ευρώ για να κρατήσει στη χώρα ένα σημαντικό ιστορικό κειμήλιο.
Ο Υπουργός Πολιτισμού που άφησε αφύλακτη την Αρχαία Ολυμπία και την Εθνική Πινακοθήκη, έχει επιδείξει την ίδια παροιμιώδη αδιαφορία και σε ένα άλλο... 

Πως να χειριστείς μια συνηθισμένη μικροπυρκαγιά

Ίσως κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει τη δύναμη κατάσβεσης που έχει ένα βρεγμένο πανί !
Αυτό το συναρπαστικό video (30 δευτερολέπτων) , δείχνει πως να χειριστεί κανείς μια συνηθισμένη μικρο- πυρκαγιά όπως το λάδι στο τηγάνι!

Η πύρινη σφαίρα χτυπά στο ταβάνι
και η φωτιά απλώνεται άμεσα
σε όλο το δωμάτιο
Διαβάστε τις οδηγίες και μετά παρακολουθείστε το video.
Αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης πυροσβεστών όπου δημιουργούν τεχνητά τη πυρκαγιά. 
Ο εκπαιδευτής φορά τη κατάλληλη στολή και χρησιμοποιώντας ένα κοντάρι μήκους 3 μ στην άκρη του οποίου υπάρχει ένα δοχείο με νερό 1,5 lit, χύνει το νερό στη φωτιά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και τραβά τη προσοχή των σπουδαστών.
Επειδή το νερό είναι βαρύτερο από το λάδι, φθάνοντας στον πυθμένα του αναμμένου σκεύους, ατμοποιείται στιγμιαία.
Η εκρηκτική δύναμη του ατμού εκτινάσσει το αναμμένο λάδι πάνω και έξω από το σκεύος
Κατά την εκτόνωση δημιουργείται μια πύρινη σφαίρα σε ύψος 11 μέτρων που μοιάζει με πυρηνικό μανιτάρι μέσα στο κέλυφος του δωματίου της κουζίνας.
Η πύρινη σφαίρα χτυπά στο ταβάνι και η φωτιά απλώνεται άμεσα σε όλο το δωμάτιο.
Επίσης ποτέ μη πετάτε ζάχαρη η αλεύρι σε αναμμένο λάδι ένα φλιτζάνι απο τα παραπάνω έχει εκρηκτική δύναμη.
Το βρήκαμε στο διαδίκτυο και το μοιραζόμαστε μαζί σας
Ελπίζουμε να βοηθήσαμε.


Από: Έλληνες Διασώστες.
Πηγή: Εθελοντές πολιτικής προστασίας Πανοράματος
(από εκπαίδευση πυροσβεστών από το διαδίκτυο)

Το Παιδί Με Το Ποδήλατο - 2011

Ο δωδεκάχρονος Cyril έχει ένα και μοναδικό σχέδιο: να ξαναβρεί τον πατέρα του, ο οποίος τον άφησε προσωρινά (;) σε ένα ίδρυμα. Τα σημάδια δείχνουν ότι ο πατέρας του τον εγκατέλειψε σε αναζήτηση μιας νέας ζωής. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα, άδειασε το διαμέρισμά του, πούλησε το ποδήλατο του πιτσιρικά.  

Τυχαία, ο Cyril θα συναντήσει τη Samantha...
(Cecile De France) μια ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, η οποία θα τον συμπαθήσει και θα αρχίσει να τον φιλοξενεί στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα. Όμως ο Cyril παρά την αγάπη που νοιώθει γι' αυτόν η Samantha θα συνεχίσει να αναζητά τον πατέρα του με κάθε τρόπο φτάνοντας σε βίαια και οργισμένα ξεσπάσματα...


Οι Βέλγοι αδελφοί Jean-Pierre Dardenne και Luc Dardenne επιστρέφουν (έχοντας ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ενεργητικό τους για τα φιλμ «Rosetta» και «L' Enfant») με το «Le Gamin Au Velo» το Παιδί με το Ποδήλατο, την ταινία που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών το 2011 (εξ' ημισείας με το «Once Upon A Time In Anatolia»).
Και αυτή τη φορά οι αδελφοί Dardenne παραδίδουν μια ταινία που περιστρέφεται γύρω από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της εποχής μας, τα οποία πλέον ασκούν καταλυτική επίδραση στον πυρήνα της οικογένειας. Ο Cyril χρειάζεται μια πατρική φιγούρα όμως αυτό που ψάχνει κατά βάθος είναι να νοιώσει αγάπη, να νοιώσει ότι υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας στη ζωή του. Πάνω σε αυτό τον προβληματισμό οι Dardenne μιλούν για τη συντροφικότητα εν μέσω ενός σύγχρονου περιβάλλοντος όπου ο ατομικισμός κυριαρχεί.
Σε αντίθεση με της προηγούμενές τους ταινίες, επιλέγουν να κλείσουν την ταινία αφήνοντας μια αχτίδα αισιοδοξίας. Μάλιστα όπως δήλωσαν... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki