Wednesday 28 March 2012

Τιμή δεν έχει η αγάπη

Αν έχεις λίγη αγάπη, δως μου
να μου γλυκάνεις τη ζωή.
Τιμή δεν έχει η αγάπη,
τιμή δεν έχει κι η ζωή.
Όποιος την έχει τήνε δίνει
με μια ματιά, μ' ένα φιλί.

Αν έχεις λίγη αγάπη, δως μου
να μου γλυκάνεις τη ζωή.
Τιμή δεν έχει η αγάπη,
τιμή δεν έχει κι η τιμή.
Love is priceless,
and there's no price on life too.
Who sells it, who buys,
whoever takes it out to the streets?
Love is priceless,
and there's no price on life too.
Whoever has it gives it
       with a glance, with a kiss.

If you have a little love, give it to me
to add sweetness to my life.
Love has no price,
and there's no price on honor too.

Music : Eleni Karaindrou
Lyrics : Tonia Marketaki
Song by : Dimitra Galani

Δάσκαλος και επιβράβευση

Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο ρόλο του εκπαιδευτικού τόσο στην μάθηση όσο και στην πορεία κάθε παιδιού. Άλλοτε αυτό είναι καλό και άλλοτε καταστροφικό...! Η συμπεριφορά του δάσκαλου απέναντι στον μαθητή μπορεί να τον σημαδέψει σε όλη του τη σχολική ζωή. 

Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί
να επιβραβεύεται η προσπάθεια του
και όχι απαραίτητα το αποτέλεσμα.
Ένα παιδί μπορεί να αγαπήσει ή να μισήσει τα γράμματα εξαιτίας ενός εκπαιδευτικού. Μην νομίζετε ότι υπερβάλλω, το έχω δει να συμβαίνει! Αυτό ισχύει για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και πολύ περισσότερο για το δημοτικό που τα παιδιά είναι μικρά και πιο ευαίσθητα.
Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να επιβραβεύεται η προσπάθεια του και όχι απαραίτητα το αποτέλεσμα. Έχω δει διορθωμένα τετράδια γεμάτα αρνητικές φράσεις από τον δάσκαλο, ζωγραφισμένες λυπημένες φατσούλες, τετράδια με ένα τσεκ απλά από κάτω και τίποτα θετικό...! Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...!

Επιβράβευση και πάλι επιβράβευση...! Έχει μεγαλύτερη δύναμη από την τιμωρία ή από τις αρνητικές παρατηρήσεις. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! Θα περιμένω τα σχόλια σας!
Όταν διορθώνετε τις ασκήσεις των παιδιών, αγαπητοί μας δάσκαλοι και δασκάλες, φροντίστε να ενθαρρύνετε το παιδί για την προσπάθεια του. Ένα μπράβο μαζί με μια υπόδειξη θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από οτιδήποτε άλλο! Κολλήστε ένα αυτοκόλλητο, βάλτε κάτι θετικό μέσα στο τετράδιο του παιδιού, ώστε να το βλέπει και να χαίρεται. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που όμως είναι σημαντικές για τους μαθητές. Κάντε τα παιδιά να ανυπομονούν να πάρουν πίσω τα διορθωμένα τους τετράδια! Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλούς τρόπους αρκεί να το θελήσετε!
Από τη στιγμή που ένα παιδί μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει, να γράψει τις ασκήσεις του, ακόμα κι αν τις κάνει λάθος πρέπει να πάρει επιβράβευση για την προσπάθεια του. Για ποιο λόγο ένα παιδί θα θελήσει να κάνει τις ασκήσεις του αν ξέρει ότι για μία ακόμα φορά θα έχει αρνητικό σχόλιο ή παρατήρηση;

Τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά του Κυπέλλου του Έλληνα Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη άνοιξε ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του να δημοσιοποιήσει τη δημοπράτηση στις 17 Απριλίου 2012 από το διεθνή οίκο Christies, του Κυπέλλου του Έλληνα και Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Σπύρου Λούη, ο Δήμος Αμαρουσίου άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου το Κύπελλο να αγοραστεί από το Δήμο και να παραμείνει στην Πατρίδα μας....
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, καλεί σε κινητοποίηση και συνεισφορά τον απανταχού Ελληνισμό, σε Ελλάδα και Διασπορά, για να αποτραπεί το ξεπούλημα ενός σημαντικού εθνικού κειμηλίου. Αυτό που δεν μπόρεσε να πράξει η ελληνική Πολιτεία, ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε  Όλοι Εμείς σε μια συλλογική εθνική προσπάθεια για να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενισχύουν την προσπάθεια αυτή μπορούν να καταβάλουν τη χρηματική προσφορά τους στον ειδικό λογαριασμό που ανοίχθηκε στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με IBAN: GR2104314190000410300214464 υπέρ της αγοράς του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki