Thursday 29 March 2012

Οι Atenistas δίνουν χρώμα στα σχολεία

Το Σάββατο θα βρεθούν στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

"Σας ευχαριστώ που το σχολείο μου δε μοιάζει πια με φυλακή"

Ένα σχολείο, αντί για άσπρους ή βρώμικους τοίχους, θα γεμίσει με γκράφιτι ή ζωγραφιές, δημιουργήματα των μαθητών του. Η ομάδα των Atenistas ύστερα από πρόκληση της διεύθυνσης του 22-ου Δημοτικού Σχολείου, μαζί με γονείς, μαθητές, καθηγητές και κατοίκους της περιοχής, θα ζωγραφίσουν, θα φυτέψουν και γενικότερα θα καλλωπίσουν το χώρο του Σχολείου. 
Είναι η τρίτη παρόμοια πρωτοβουλία των Atenistas σε σχολείο της Αθήνας και, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν και άλλες.«Η ομάδα δέχεται τουλάχιστον δυο τέτοια αιτήματα την εβδομάδα», λέει η κυρία Έλσα Κοπάση μέλος των Atenistas που ασχολείται με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. «Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της επιτυχίας που είχε η συγκεκριμένη δράση δημιουργήθηκε το τμήμα Αtenistas school, προκειμένου να ασχοληθεί ειδικά με αυτά τα ζητήματα».

το Βήμα

Φασολάκια με... σκουλήκι σε δημοτικούς
βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σκουλήκι βρέθηκε σε μαγειρεμένα φασολάκια που διατίθενται σε Δημοτικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης - Συκεών. 
.
«Φασόλι στρόγγυλο 4 x 2,5 KG L1111261
και ΗΜ. ΛΗ. 26/11/2013 ΙΟΑΝNOY S.A.»
Το προβληματικό προϊόν, ήταν συσκευασμένο σε κλειστό χαρτοκιβώτιο με την επισήμανση «Φασόλι στρόγγυλο 4 x 2,5 KG L1111261 και ΗΜ. ΛΗ. 26/11/2013 ΙΟΑΝNOY S.A.».
Εντός των χαρτοκιβωτίων οι 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών φέρουν την επισήμανση L261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ.
Η παρασκευάστρια εταιρεία του προϊόντος είναι η ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. που εδρεύει στην Κομοτηνή.
Από τους ελέγχους που έκαναν οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ) διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για προϊόν μη ασφαλές λόγω μη κανονικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ξένων προσμίξεων.
Έτσι προέβησαν σε κατάσχεση των προϊόντων της ιδίας παρτίδας που διατίθεντο στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. που εδρεύει στο Καλοχώρι.
Επίσης, ζήτησαν από την ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε. και την ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε. την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν. 
το Βήμα 

"Η Φάρμα του Διαδικτύου"

«Γιατί όταν είμαστε στο Διαδίκτυο πρέπει να χρησιμοποιούμε
τη λογική μας και να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας


Δελτίο Τύπου
"Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου" (22-03-2012
.
Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με στόχο
να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες χρήσης
του Διαδικτύου από μικρή ηλικία.
Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεχτικά με τους αγνώστους στο Διαδίκτυο; Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων; Να αναπτύξουν από νωρίς την κριτική σκέψη γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης στο Διαδίκτυο;
Έχουμε τη τιμή να σας παρουσιάσουμε το πρώτο μας παιδικό βιβλίο «Η Φάρμα του Διαδικτύου». Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με στόχο να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από μικρή ηλικία. 
Οι ήρωες της φάρμας είναι δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που μαζί με τον σκύλο τους τον Ηρακλή, είναι οι προστάτες της φάρμας. Ως σύμμαχό τους έχουν τη Βάγια την κουκουβάγια, σοφή σύμβουλο και οδηγό. Τα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο των γονέων, ο Ηρακλής τον ρόλο του έμπιστου φίλου της οικογένειας που γνωρίζει τι είναι πρέπον και τι όχι στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας έτσι, όποτε χρειαστεί, τους ανήλικους χρήστες, η δε σοφή κουκουβάγια αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτικού που μπορεί να οδηγήσει με το δικό του τρόπο τα παιδιά στην πρόσληψη της σωστής γνώσης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
Το βιβλίο απευθύνεται όμως και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά, και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται. Έτσι, θα αφυπνίσουν τη σκέψη τους και θα οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν αντίστοιχα ζητήματα στις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, τώρα και στο μέλλον. Σε αυτό βοηθάει η ενότητα «Για να δούμε τι μάθαμε από την ιστορίας μας» στο τέλος κάθε ιστορίας.

Ναρκωτικά: Ένα εφιαλτικό παραμύθι για πληγωμένα παιδιά

Ο εθισμός είναι ένας τρόπος ζωής που απαιτεί τη σπατάλη χρόνου και ενέργειας για την εθιστική συμπεριφορά. Όλες οι διαστάσεις της προσωπικής και διαπροσωπικής ζωής παραμελούνται και παρακμάζουν. 

Ζωή ολόκληρη, ΟΧΙ με δόσεις,
ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά
Τα άτομα με εθιστική συμπεριφορά βασανίζονται από συμπτώματα: άγχους, κατάθλιψης, δυσκολία συγκέντρωσης, δυσκολία χαλάρωσης, ευερεθιστικότητα, διαταραχή ύπνου. Δυσκολεύονται να χαρούν και να απολαύσουν την καθημερινότητα γι αυτό χρησιμοποιούν τα ναρκωτικά για να απαλλαγούν από την οδύνη και το άγχος μιας άδειας από νόημα ζωής και να δημιουργήσουν μια τεχνητή κατάσταση ευφορίας.
Έμαθαν να αντιμετωπίζουν τα αρνητικά τους συναισθήματα καταφεύγοντας στην εθιστική συμπεριφορά. Πέρα από τον εθισμό δεν έχουν άλλες δυνατότητες διαχείρισης των αρνητικών τους αισθημάτων και βιώνουν το αδιέξοδο και την απογοήτευση. Συνήθισαν να μετατρέπουν τα δυσάρεστα βιώματα σε πόθο για την εθιστική συμπεριφορά. Γεγονός που συνοδεύεται από αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα.
Δεν εξαρτώνται από την ουσία ή την πράξη αλλά από την ευχαρίστηση ή την ευφορία ή την διέγερση ή την ένταση που προκαλεί η εθιστική συμπεριφορά. Εξαρτώνται από την βιωματική κατάσταση και αδιαφορούν για τις παρενέργειες που έχει ο εθισμός σε όλες τις διαστάσεις της προσωπικής τους ζωής.
Η ελεγμένη επανάληψη της συμπεριφοράς πρόσκαιρης ικανοποίησης είναι μια άμυνα ενάντια στην θλίψη που προκαλεί η τριβή με την πραγματικότητα. Η ψυχαναγκαστική-επαναλαμβανόμενη χρήση είναι μια απόπειρα θεραπείας της κατάθλιψης. 


Χαρακτηριστικά Εθιστικής Προσωπικότητας.
  • Παρορμητική συμπεριφορά. Δυσκολία αναβολής της ικανοποίησης. Επίμονη αναζήτηση της ευχαρίστησης. Δυσπροσαρμοστικότητα, Κοινωνική απομόνωση-αποξένωση. Ανοχή της παραβατικής συμπεριφοράς. Δυσκολία σύναψης σταθερών και δημιουργικών προσωπικών σχέσεων.
  • Δυσκολία προσαρμογής στους κοινωνικούς κανόνες, στόχους και αξίες .
  • Χαμηλές αντοχές στις αντιξοότητες. Λιγοστές δυνατότητες διαχείρισης του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων και διαπραγμάτευσης με τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
  • Δυσκολία σχεδιασμού και επιδίωξης μακροπρόθεσμων στόχων.  
  • Εστιασμός στην ευχαρίστηση εδώ και τώρα.
  • Ερμηνεία της πραγματικότητας ως άσπρο-μαύρο. Προσέγγιση του όλα ή τίποτα.
  • Απαισιόδοξη αντίληψη της πραγματικότητας.

Συμπτώματα της εξάρτησης
Επίμονη-ψυχαναγκαστική αναζήτηση της ουσίας
Ανάλωση όλης της ενεργητικότητας και της δύναμης για την ουσία.
Μείωση αυτοέλεγχου σκέψης, αισθημάτων και συμπεριφοράς.
Επίμονες σκέψεις... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki