Monday 9 April 2012

8χρονος στην Πάτρα μοιράζεται το κολατσιό του
με φτωχότερο συμμαθητή του!

Άφωνη άφησε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων στην Πάτρα, ένας οκτάχρονος μαθητής, όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του πριν λίγες μέρες...
Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.

Ο φίλος του οκτάχρονου, ανέφερε η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες, του είπε η μαμά του, δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.
Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.
Kάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του
σάντουιτς στο φίλο του.
Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του. Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου στο διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.
Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.

Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή.

Προπονητής ποδοσφαίρου ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια

Υποσχόταν στα παιδιά επαγγελματική εξέλιξη και σε ορισμένες περιπτώσεις τους υποσχόταν ότι θα «βγάλουν» και χρήματα, για να κοιμηθούν μαζί του!

Μνήμες από την τραγική υπόθεση παιδεραστίας στην Κρήτη ξύπνησε μια νέα υπόθεση με προπονητή ποδοσφαίρου, που ασελγούσε σε βάρος ανήλικων αγοριών!

Προπονητής ποδοσφαίρου ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια : Μνήμες από την τραγική υπόθεση παιδεραστίας στην Κρήτη ξύπνησε μια νέα υπόθεση με προπονητή ποδοσφαίρου, που ασελγούσε σε βάρος ανήλικων αγοριών!Ο 57χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω
Ο παιδεραστής: Δημήτρης Λιγομένος του Μιχαήλ
και της Δήμητρας
Ο 57χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στα Πατήσια και κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών που προπονούσε.
Πρόκειται για τον προπονητή ποδοσφαίρου, Δημήτρη Λιγομένο του Μιχαήλ και της Δήμητρας, ο οποίος όπως σας είχαμε πει συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στα Πατήσια.
Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 57χρονος κυκλοφορούσε με μοτοσυκλέτα στην περιοχή των Πατησίων και μετά την προπόνηση καλούσε -κάθε φορά και άλλα- παιδάκια στο σπίτι του και τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Μάλιστα υποσχόταν στα παιδιά επαγγελματική εξέλιξη και σε ορισμένες περιπτώσεις τους υποσχόταν ότι θα «βγάλουν» και χρήματα, για να κοιμηθούν μαζί του!
Μέχρι στιγμής τρία ή τέσσερα παιδιά έχουν παραδεχτεί στην αστυνομία ότι έχουν πέσει θύματα του ξεδιάντροπου προπονητή τους, ενώ οι γονείς των υπολοίπων έχουν «τρελαθεί» από την αγωνία μήπως ο 57χρονος έχει ασελγήσει και στα δικά τους παιδιά.
Star.gr

Μεγάλη Δευτέρα: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...»

Μεγάλη Δευτέρα και η Εκκλησία θυμάται τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο και την «άκαρπη συκιά» που ξεράθηκε, όταν ο Ιησούς την καταράστηκε.
Με την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινά η προετοιμασία των πιστών για τα Άγια Πάθη. Τις ημέρες αυτές ψάλλεται η Ακολουθία του Νυμφίου με τα χαρακτηριστικής ποιητικής υμνογραφήματα «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυκτός» και «Τον Νυμφώνα σου βλέπω Σωτήρ μου κεκοσμημένο».
Είναι σημαντικό να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ψάλλονται οι όρθροι της επόμενης μέρας. 
Έτσι αν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας βρεθείτε στην εκκλησία τότε δεν θα ακούσετε τον εσπερινό της ημέρας αυτής αλλά τον όρθρο της Μεγάλης Τρίτης. Μην εκπλαγείτε λοιπόν που απόψε το βράδυ θα ακούσετε για την παραβολή των δέκα παρθένων!
Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στον Ιωσήφ τον πιο αγαπητό υιό του Ιακώβ τον οποίο πούλησαν τα αδέρφια του σε εμπόρους από την Αίγυπτο. Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το Εβραϊκό Πάσχα (Πεσάχ) καθώς εκείνος ήταν που έφερε τον λαό του Ισραήλ στην Αίγυπτο μέχρι την Έξοδο.
Την ίδια ημέρα διαβάζεται στην εκκλησία και η παραβολή της καταραμένης συκιάς απο το Ευαγγέλιο του Ματθαίου.
Σύμφωνα με το Κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο μετά την θριαμβική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, οι αρχιερείς φοβούμενοι τη δημοφιλία του Χριστού προσπαθούν να τον παγιδεύσουν μέσα από τη συζήτηση προκειμένου να τον κατηγορήσουν ότι στασιάζει κατά της Ρώμης.  
Ο Κύριος όμως  τους αποστομώνει και ελέγχει την υποκρισία των Φαρισαίων λέγοντάς τους την περίφημη φράση «Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...»
Από τη σημερινή ημέρα σταχυολογούνται πολλές εκφράσεις οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες ακόμη και στις μέρες μας και συχνά χρησιμοποιούνται και στην καθημερινή ομιλία. Μερικές από αυτές είναι το  «Αποδότε ουν, τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» και το «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες».
Μαζί με αυτές η πιο σημαντική φράση που αποτελεί και την ρίζα της χριστιανικής διδασκαλίας είναι η φράση «Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν».

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε καταΐφι νηστίσιμο!!

Υλικά
1 1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο

1/2 κιλό κανταΐφι

1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα

2-3 κουταλάκια κανέλα

1/4 της κούπας ζάχαρη

εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

χυμό μισού λεμονιού

Δημιουργία
* Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30χ30, το μισό καταΐφια αφού πρώτα το ανοίξουμε να ξεκολλήσουν οι ίνες του.

* Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. 
* Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και την ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω από το καταΐφι. 
* Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο καταΐφι, ανοιγμένο καλά και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. 
* Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε πάνω-κάτω μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
* Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 7 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.

* Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι και το αφήνουμε να το πιει χωρίς να το σκεπάσουμε.

* Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

mariplateau

Μμμμ... η μανούλια έφτιαξε ποπ κορν!!

Ποπ κορν: μια «υπερτροφή» γεμάτη αντιοξειδωτικά...

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ποπ κορν, εφόσον δεν είναι φορτωμένο με λίπη και αλάτι, αποτελεί μια «υπερτροφή» με λίγες θερμίδες και πολλά ωφέλιμα αντιοξειδωτικά.
περισσότερα: tyxaiodenomizo
Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ
Ποπ κορν: το υγιεινότερο σνακ
Περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τα φρούτα και τα λαχανικά
περισσότερα εδώ

Σπιτικό αφράτο ποπ κορν σε λίγα μόνο λεπτά.
Υλικά
  • 100 γρ. σπόροι καλαμποκιού, κατά προτίμηση βιολογικοί*
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μαγείρεμα περίπου 8΄
 
Διαδικασία 
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. 
Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο. 
Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά. 
Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι. 
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Συνοδεύουμε με  σπιτική λεμονάδα.
 
Συμβουλές
  • *Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
gastronomos

Δήμητρα και Περσεφόνη και οι τέσσερις Εποχές - Ελληνική Μυθολογία

Πώς εξηγούσαν οι αρχαίοι Έλληνες την αλλαγή των εποχών

The Myth of Persephone

O Δίας έστειλε τον Ερμή να φέρει πίσω
την Περσεφόνη.

The Return of Persephone by
Frederic Leighton, (1891)
Η Δήμητρα ήταν η θεά της γεωργίας. Προστάτευε όλες τις εργασίες που είχαν σχέση με την καλλιέργεια της γης (τους δημητριακούς καρπούς, το όργωμα, το θερισμό ).
Τα παιδιά της Δήμητρας ήταν η Περσεφόνη που είχε πατέρα τον Δία και ο Πλούτος που είχε πατέρα ένα θνητό. 
Μια μέρα η Περσεφόνη, ενώ έπαιζε με τις φίλες της σε ένα κάμπο, είδε ένα νάρκισσο που είχε μια πολύ όμορφη ευωδιά και ήθελε να τον κόψει. 
Μόλις όμως πήγε να τον αγγίξει, άνοιξε η γη και βγήκε ο Πλούτωνας που την είχε ερωτευτεί και ήθελε να την πάρει μαζί του στο σκοτεινό Άδη για να την κάνει γυναίκα του.
Έτσι και έγινε, ο Πλούτωνας άρπαξε την Περσεφόνη και την πήρε μαζί του στον Άδη.
Η μητέρα της η Δήμητρα άκουσε τα ουρλιαχτά της και έψαξε να την βρει. Αφού έψαχνε χωρίς αποτέλεσμα για εννιά μέρες και εννιά νύχτες στο τέλος ζήτησε την βοήθεια του Ήλιου που την λυπήθηκε και της είπε τι είχε συμβεί.
Πήγε τότε η Δήμητρα στο Δία και του ζήτησε να τη βοηθήσει. Εκείνος αρνήθηκε. Τότε η Δήμητρα έφυγε από τον Όλυμπο κι άρχιζε να τριγυρνάει στη γη.
Απ΄ όπου περνούσε ξεραίνονταν τα δέντρα, τα λουλούδια και τα σπαρτά. Η φύση μαράθηκε και οι άνθρωποι δεν είχαν τι να φάνε.
Τότε ο Δίας έστειλε τον Ερμή να φέρει πίσω την Περσεφόνη.
Μόλις η Δήμητρα είδε την κόρη της άνθισε όλη η φύση.  
Όμως ο Πλούτωνας είχε δώσει στην Περσεφόνη για να μην τον ξεχάσει να φάει τα σπυριά από ένα μαγεμένο ρόδι.
Από τότε η Περσεφόνη έμενε 8 μήνες με τη μητέρα της. Επειδή όμως θυμόταν τον Πλούτωνα, γύριζε κοντά του στον Άδη 4 μήνες.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki