Saturday 5 May 2012

Μας υπόσχονται τα πάντα, την ώρα που υποσιτίζονται άρρωστα παιδιά και βρέφη

Τριτοκοσμική κατάσταση αρχίζει σταδιακά να επικρατεί στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα γιατροί, οι οποίοι εργάζονται σε 6 Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καρκινοπαθείς, άρρωστα παιδιά και βρέφη, κινδυνεύουν άμεσα, λόγω έλλειψης χρημάτων.  
Χωρίς λόγια...
Είναι τουλάχιστον ντροπή, οι πολιτικοί μας να βγαίνουν και να μιλούν για δημοκρατία, ανάπτυξη και καλύτερες ημέρες, την ώρα που κινδυνεύουν ζωές μικρών παιδιών και ευπαθών ομάδων, καθώς δεν υπάρχει πλέον ούτε η ελάχιστη χρηματοδότηση.
Είναι τουλάχιστον ντροπή, να δίνουν 100 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής και να βγαίνουν και να λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους φτωχούς και τους απόρους.  
Μάλιστα, τα μεγάλα συμφέροντα της Ελλάδας προκαλούν ακόμη περισσότερο τους πολίτες, καθώς επιβάλλουν υποψηφίους στα δύο μεγάλα κόμματα, που έχουν απολαύσει, μαζί με τους ισχυρούς πατεράδες τους, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και σε διάφορα άλλα «ιδρύματα».  
Φυσικά, όλα αυτά τα χρήματα δόθηκαν από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή από το «αίμα» των Ελλήνων φορολογουμένων.  
Ενδεικτικά, της κατάστασης που επικρατεί πλέον στην ελληνική κοινωνία, είναι τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι γιατροί, οι οποίοι αναφέρουν τα εξής:

- Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.
- Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους, έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτος.
- Άστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και Aids.
- Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.
- Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.
- Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄ όλο το διάστημα της κύησης.

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι γιατροί:   
 «Όλα αυτά τα περιστατικά αποτελούν υγειονομική βόμβα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και όχι οι κυνηγημένοι απόκληροι, τους οποίους η συγκεκριμένη πολιτική σκοπεύει να εγκλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται - σε όσες χώρες εφαρμόστηκε - με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής - παιδικής και μητρικής θνησιμότητας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης, ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών (2000 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki