Saturday 12 May 2012

13χρονη δώρισε τα όργανα της και έσωσε τις ζωές 8 ανθρώπων!

Μεγάλη εντύπωση η ιστορία της 13χρονης Jemima Layzell
η οποία πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο 

Giving the gift of life: Teenage brain haemorrhage victim's organs save the lives of eight people

13χρονη δώρισε τα όργανα της και έσωσε τις ζωές 8 ανθρώπων! Μεγάλη εντύπωση η ιστορία της 13χρονης Jemima Layzell η οποία πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο
«Ήθελε να γίνει συγγραφέας και έχει γράψει πολλά ποιήματα, τραγούδια
αλλά και σκέψεις της για την ζωή και τα προβλήματα των ανθρώπων.»
Η μεγαλοψυχία στις μέρες μας είναι κάτι που σπανίζει και όταν κάποιος κάνει μια κίνηση ανθρωπιάς όπως το να χαρίζει τα όργανα του τα λόγια είναι περιττά.
Για το λόγο αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ιστορία της 13χρονης Jemima Layzell η οποία πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο και έσωσε με τα όργανά της τις ζωές οκτώ ανθρώπων!
Η μικρή Jemina, είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τους γονείς της και τους είχε πει πως θα ήθελε να γίνει δωρήτρια οργάνων.
Όταν λοιπόν η υγιής έφηβη ξαφνικά κατέρρευσε στο σπίτι της στην επαρχία Horton της Αγγλίας και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο από αιμορραγία στον εγκέφαλο, οι γονείς της αποφάσισαν να ακολουθήσουν την τελευταία της επιθυμία.
Η καρδιά της έσωσε ένα 5χρονο αγόρι, οι πνεύμονές της δόθηκαν σε 14χρονο και το συκώτι της μοιράστηκε ανάμεσα σε δύο αγόρια, 11 και 5 μηνών αντίστοιχα.
Επίσης δύο ακόμη άνθρωποι ηλικίας 19 και 24 μπορούν να χαμογελούν χάρη στα νεφρά της 13χρονης ηρωίδας ενώ ένας 40χρονος πήρε το πάγκρεας της. Τέλος το λεπτό της έντερο άλλαξε την ζωή ενός αγοριού 3,5 ετών.
Η Jemina που ήθελε να γίνει συγγραφέας δώρισε επίσης τους ιστούς των ματιών της προκειμένου να αποκατασταθεί η όραση δύο ανθρώπων.
Οι περήφανοι γονείς της θυμούνται το πόσο έξυπνη δημιουργική, δοτική και διασκεδαστική ήταν η κόρη τους… «Ήθελε να γίνει συγγραφέας και έχει γράψει πολλά ποιήματα, τραγούδια αλλά και σκέψεις της για την ζωή και τα προβλήματα των ανθρώπων.»


thebest.gr

5η τακτική αιμοδοσία του άσυλου του παιδιού

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην 5η τακτική αιμοδοσία του άσυλου του παιδιού,
Που διοργανώνουμε 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2012 (ΩΡΑ 10:00-13:00)
ΣΤΟ Β' ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΣΥΛΛΕΞΑΜΕ 100 ΜΟΝΑΔΕΣ,
ΕΝΩ ΔΙΑΘΕΣΑΜΕ 13 ΜΟΝΑΔΕΣ (ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 9 ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ 4 ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ)

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

Στη μέγγενη της κατάθλιψης και τα Ελληνόπουλα!

Η οικονομική ύφεση, η ανασφάλεια και η ανεργία που βιώνουν πολλές ελληνικές οικογένειες, οδηγεί ολοένα περισσότερα παιδιά, ακόμη και προσχολικής ηλικίας, στα νοσοκομεία με καταθλιπτικά συμπτώματα.
.

Καταθλιπτικά παιδιά, εξαρτημένοι έφηβοι...

Πονοκέφαλοι, κοιλιακά άλγη και πόνοι στα άκρα αναφέρονται με ανησυχητική συχνότητα ως συμπτώματα σε λιλιπούτειους και τους οδηγούν στα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπου οι ειδικοί διαγιγνώσκουν ότι δεν πρόκειται για  συμπτώματα κάποιου κοινού παιδικού νοσήματος αλλά για σοβαρές ενδείξεις κατάθλιψης!
«Δυστυχώς από τη βαριά αυτή ατμόσφαιρα που βιώνουμε στη χώρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη και αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία» υπογράμμισε ο κ. Ελευθέριος Λύκουρας, καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν», στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη, με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου που θα γίνει το διάστημα 16 – 19 Μαΐου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Hilton).
Όπως ανέφερε ο ειδικός, οι περίοδοι οικονομικής κρίσης επιτείνουν τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην οικογένεια, ενώ και το ειδικό βάρος της κατάθλιψης πολλαπλασιάζεται όταν πρόκειται για ευάλωτους πληθυσμούς όπως τα παιδιά και οι έφηβοι.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι η κατάθλιψη στις μικρές ηλικίες επηρεάζει αρνητικά τη σχολική επίδοση και τις σχέσεις με τους άλλους. Συνδέεται επίσης με αυξημένη αυτοκτονικότητα, χρήση ουσιών και περιοδική έξαρση των συμπτωμάτων και στην ενήλικη ζωή.

«Η έγκαιρη αναγνώριση, διάγνωση και αντιμετώπισή της από τους ειδικούς ψυχικής υγείας είναι πολύ σημαντική. Ακόμα σημαντικότερη είναι η πρόληψή της μέσω οργανωμένων προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία και την κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λύκουρας.

Εντείνεται και η χρήση ουσιών

Επιδείνωση του σοβαρού προβλήματος των εξαρτήσεων αναμένουν οι ειδικοί, καθώς  όπως τονίζουν  είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση.
«Αναγνωρίζοντας ότι οι εξαρτήσεις, εκτός από ένα κοινωνικό πρόβλημα, εκτός από μια προσωπική και οικογενειακή τραγωδία, αποτελούν και ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας το οποίο συνδέεται, και μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί,  με την οικονομική κρίση, ο ΟΚΑΝΑ διευρύνει τις θεραπευτικών του δομές», ανέφερε στην ίδια συνέντευξη η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ),  κυρία Μένη Μαλλιώρη.

Η Γιορτή της Μητέρας πίσω από τα κάγκελα


Η τετράχρονη Cali κλαίει στην αγκαλιά της μητέρας της
η οποία κρατείται σε φυλακή στην Καλιφόρνια
Πηγή: REUTERS/Lucy Nicholson
tovima

A woman hugs her baby at California Institute
for Women state prison in Chino, California.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki