Tuesday 26 June 2012

Ιατρικό θαύμα στις ΗΠΑ με άρωμα ελληνίδας χειρουργού

Έναν όγκο σε μέγεθος ροδάκινου αφαίρεσαν από το στόμα ενός εμβρύου περίπου τεσσάρων μηνών εξειδικευμένοι χειρουργοί στο Μαϊάμι. Μάλιστα η επέμβαση έγινε χωρίς να κάνουν τομή στην κοιλιά της εγκύου. 

Σήμερα, η μικρή Λέινα είναι περίπου δύο ετών και οι πιθανότητες
να κάνει υποτροπή και να εμφανισθεί ξανά όγκος είναι ελάχιστες.
Πέντε μήνες αργότερα, το μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Η πρώτη παγκοσμίως επέμβαση του είδους έγινε στο Μαϊάμι και την υπογράφει η ελληνίδα ειδικός κ. Ευτυχία Κοντοπούλου, η οποία μίλησε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ».
Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Τάμι Γκονζάλες, έγκυος τότε στη 17η εβδομάδα μητέρα της υγιέστατης σήμερα Λέινα, έκανε τον προκαθορισμένο υπέρηχο και ανακάλυψε πως το στόμα του παιδιού ήταν φραγμένο με ένα «μπαλάκι». Ύστερα από πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν πως το έμβρυο είχε αναπτύξει τεράτωμα στο στόμα, σπάνιο όγκο που εμφανίζεται σε μία στις 100.000 εγκυμοσύνες. Όπως της είχαν είπαν τότε οι γιατροί, «οι πιθανότητες να επιζήσει το παιδί ήταν ελάχιστες».
«Δεν μπορεί, θα υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσω το παιδί μου», είπε η έγκυος. Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ακόμη και εάν κατάφερνε να επιβιώσει μέσα στη μήτρα, όταν γεννιόταν θα έπρεπε να κάνει τόσες πολλές και σύνθετες επεμβάσεις που θα ήταν και πάλι αμφίβολο εάν θα τα καταφέρει. Το ζευγάρι άρχισε να αναζητεί απεγνωσμένα λύσεις και ο γυναικολόγος της πρότεινε τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην εμβρυϊκή ιατρική, δρα Ρούμπεν Κιντέρο και τη σύζυγό του εμβρυϊκή χειρουργό Ευτυχία Κοντοπούλου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τζάκσον Μεμόριαλ στο Μαϊάμι.

Εμβρυϊκό χειρουργείο
«Το εμβρυϊκό χειρουργείο ενδείκνυται σε περιπτώσεις προβλημάτων κύησης που είναι τόσο σοβαρές... 

Βαρκάδα με τα νούφαρα

Τα περισσότερα μωρά, αν όχι όλα, τρελαίνονται για το νερό. Το υγρό στοιχείο άλλωστε το μαθαίνουν πολύ πριν πάρουν την πρώτη τους ανάσα, κολυμπώντας μέσα στο αμνιακό υγρό. Επίσης σε όλα τα μωρά αρέσουν το κούνημα και οι χαλαρωτικές βόλτες. 

National Botanic Garden of Belgium
Σε αυτή τη λογική κινήθηκαν οι υπεύθυνοι του Βοτανικού Κήπου του Μέιζε, κοντά στις Βρυξέλλες, που οργάνωσαν χθες «βαρκάδες» στη λίμνη για μπέμπες και μπέμπηδες κάτω του ενός έτους. Μόνο που οι βάρκες αντικαταστάθηκαν από πολύ μεγάλα και σταθερά νούφαρα. 
Για να μην αισθανθούν μάλιστα τα μωρά πολύ μεγάλη διαφορά από την μπανιέρα του σπιτιού τους, οι διοργανωτές φρόντισαν να «κολυμπούν» στη λίμνη και τα γνωστά τους πλαστικά παπάκια σε διάφορα μεγέθη. Το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα επαναληφθεί στις 18 Ιουλίου. 

Οι μικρές κυρίες και οι μπόμπιρες, όπως ο Αντουάν που τον βλέπετε στη φωτογραφία να σουλατσάρει με την πιπίλα του, έδειξαν να το απολαμβάνουν. Και βέβαια οι περήφανοι γονείς εμπλούτισαν με δεκάδες φωτογραφίες τα οικογενειακά άλμπουμ.

«Πράσινα παιδιά» σε επιθέσεις αυτοκτονίας

Κολομβία
Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Κολομβία η ανακάλυψη παιδιών βαμμένων με πράσινη μπογιά τα οποία, όπως πιστεύουν οι αρχές της χώρας, τα χρησιμοποιούν οι αντάρτες της οργάνωσης Farc στις επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Η στρατολόγηση ανηλίκων δεν είναι κάτι καινούργιο.»
Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα από την κολομβιανή αστυνομία, προσωποποιεί μια πραγματικότητα που είχε καταγγελθεί εδώ και καιρό, αυτή μιας εφήβου που βρέθηκε σε κατάσταση αφυδάτωσης, μετά την επίθεση ανταρτών, με επτά νεκρούς, στη βόρεια Κολομβία.
Στις εικόνες του βίντεο που γυρίστηκε στην επαρχία Σανταντέρ, το νέο κορίτσι είναι σχεδόν γυμνό, φαίνεται να έχει τραυματιστεί στο πόδι και το σώμα του είναι βαμμένο με πράσινη μπογιά, μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας για να καμουφλάρουν τα παιδιά μέσα στη βλάστηση.
«Παρουσίασε βαριά αναιμία και φαινόταν το πολύ δώδεκα ετών», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ελιέσερ Καμάτσο, επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής.
Το πτώμα ενός άλλου εφήβου, όπως φαίνεται από τη διάπλασή του, που είχε πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας βρέθηκε επίσης βαμμένο πράσινο.
Στο νοσοκομείο, το κορίτσι, που δήλωσε ότι ένας ξάδελφός του ανήκει στην οργάνωση, αποκάλυψε πως είναι 18 ετών και πως στρατολογήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της εκπαιδεύτηκε με απάνθρωπους τρόπους επί οκτώ μήνες. «Υποχρεώνουν τα παιδιά να βαδίζουν ξυπόλητα επί ώρες για να σκληρύνουν οι πατούσες τους. Τους στερούν το νερό και την τροφή για να σκληραγωγηθούν», τόνισε ο Καμάτσο.
Όπως επισήμανε ο ίδιος, στην αρχή προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά, αλλά αργότερα τα υποχρεώνουν να μείνουν.
«Η στρατολόγηση ανηλίκων δεν είναι κάτι καινούργιο. Δυστυχώς η συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις αυξάνεται, όμως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες ενέργειες», επισήμανε ο Αριέλ Αβίλα, ειδικός του Ιδρύματος Nuevo Arco Iris.
Οι μικροί αντάρτες βαμμένοι με πράσινοι μπογιά περπατούν συχνά με τα πόδια γυμνά και είναι οπλισμένοι με εκρηκτικά και μαχαίρια για να μην τραβούν την προσοχή. Στην Κολομβία τους αποκαλούν «pisa huevos» (αυτοί που περπατούν πάνω στα αυγά).
«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για μια επιχειρησιακή αλλαγή μέσα στην οργάνωση με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων στις ομάδες της ή αν τα κρούσματα αυτά είναι μεμονωμένα», επισημαίνει ο Αβίλα.
Από το 2002 ως το 2011 είχαν καταμετρηθεί περίπου 3.000 ανήλικοι στις τάξεις των Farc, αλλά ο αριθμός τους θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τις 10.000.
Μετά το επεισόδιο στην επαρχία Σανταντέρ, οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς.
Το κολομβιανό Ινστιτούτο Οικογενειακής Ευημερίας έχει εντάξει από το 1999, περίπου 5.000 παιδιά και εφήβους σε ένα πρόγραμμα απομάκρυνσής τους από τις συγκρούσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα ... Μμμμ, η μανούλα έφτιαξε

Η γεύση του ελληνικού θέρους στα καλύτερά της.
Παίρνουμε τα υλικά για την αγαπημένη μας σαλάτα, 
τα ψιλοκόβουμε 
και τα ανακατεύουμε, όπως είναι ωμά, με ζεστά σπαγγέτι.

Υλικά

* 500 γρ. σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
* 1 μεγάλη πράσινη, στρογγυλή πιπεριά, σε πολύ μικρά κυβάκια
* 2 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα, σε πολύ μικρά κυβάκια
* 2 κουταλιές σούπας ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
* 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριμμένη
* 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ (δες το video για το ξεφλούδισμα της ντομάτας)
* 80 ml ελαιόλαδο
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* ξερή μυζήθρα ή κυβάκια φέτας, για το σερβίρισμα

Διαδικασία 
Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ. 
Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, 
βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. 
Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα ή προσθέτουμε κυβάκια φέτας και σερβίρουμε.

2012: Μια Κυρία από την Αλβανία βρήκε φάκελο με 5500 ευρώ και τον παρέδωσε

Μάθημα τιμιότητας με την πράξη της έδωσε σήμερα το πρωί 
μια γυναίκα από την Αλβανία.

η εν λόγω κυρία δεν σκέφτηκε στιγμή
να κρατήσει το σεβαστό αυτό ποσό. 


Συγκεκριμένα... σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, η γυναίκα βρήκε σε δρόμο κοντά στην Αγροτική Τράπεζα στην Πρέβεζα έναν φάκελο ο οποίος εκτός από βιβλιάρια καταθέσεων, ταυτότητα, προσωπικά έγγραφα περιείχε και ποσό των 5.500 περίπου ευρώ.
Χωρίς να διστάσει στιγμή μετέβη στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας όπου και παρέδωσε στο τμήμα ασφάλειας τον φάκελο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κάτοχο του φακέλου ο οποίος και τον παρέλαβε ενώ πιστοποίησε ότι δεν έλειπε τίποτε απολύτως από το περιεχόμενό του.

Ο άντρας που έχασε τον φάκελο πρέπει να σημειωθεί ότι είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα το πρωί το ποσό αυτό, και για άγνωστο λόγο ενώ πήγαινε προς το σπίτι του του, του έπεσε ο φάκελος.

Υπάρχουν λοιπόν ακόμα άνθρωποι και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικές μέρες που περνάει ο κόσμος, η εν λόγω κυρία δεν σκέφτηκε στιγμή να κρατήσει το σεβαστό αυτό ποσό.  
Ελπίζουμε και από την πλευρά του ο κύριος που τα έχασε να την έχει ανταμείψει τουλάχιστον με το ποσό που καθορίζει ο νόμος...

Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Ένας προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων 
και ένας 17χρονος!! 

Τρία άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας σε όλη την Ελλάδα με την κωδική ονομασία «SHADOW DASH», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο, υλικό πορνογραφίας ανηλίκου.

Έρευνες έγιναν στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Κατερίνη και οι συλληφθέντες, όπως έγινε γνωστό, είναι ηλικίας 17, 46 και 42 ετών. Κατηγορούνται για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου», ενώ για άλλους τέσσερις σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος συλληφθείς αγόρασαν, είτε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (dvd), είτε σε μορφή συνδέσμου (link) του διαδικτύου, βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγγειλαν από κρυφή ιστοσελίδα, που λειτουργούσε στο εξωτερικό.
Οι άλλοι δύο από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος συλληφθείς, προφασιζόμενοι τους συνομήλικους, προσέλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.
Οι ίδιοι διένειμαν και σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και αναζητούσαν άλλα άτομα που είχαν παρόμοιο υλικό, με σκοπό την ανταλλαγή.
Επίσης, δύο ακόμη από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος συλληφθείς, «κατέβασαν» από το διαδίκτυο και είχαν πρόσφορα σε άλλους χρήστες, βίντεο και φωτογραφίες υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλλήλα, ένας από τους κατηγορουμένους εκδήλωνε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK την επιθυμία να βρει εικόνες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • είκοσι ένας (21) σκληροί δίσκοι Η/Υ,
  • εκατόν εβδομήντα έξι (176) βιντεοκασέτες (VHS),
  • τριάντα (30) ψηφιακοί δίσκοι (DVD),
  • μία (1) ασύρματη κάμερα καταγραφής εικόνας με δύο τροφοδοτικά,
  • ένας ασύρματος αναμεταδότης εικόνας και ήχου με τροφοδοτικό και καλώδιο σύνδεσης στην τηλεόραση και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.

ethnos

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki