Wednesday 4 July 2012

Καλοκαιρινές Κατασκευές

Χάρτινος ήλιος

κάντε κλικ στις επικεφαλίδες

Η λιακάδα είναι χαρακτηριστικό του καλοκαιριού! Αφήστε τα παιδιά να φέρουν τις αχτίδες του ήλιου μέσα στο σπίτι σας όλο το εικοσιτετράωρο φτιάχνοντας αυτή την εύκολη χειροτεχνία.

Κατοικίδιες πετρούλες

Κατοικίδιες πετρούλεςΓιατί να μην φτιάξετε το δικό σας κατοικίδιο που ανάλογα με τη φαντασία σας μπορεί να είναι ένα γλυκό ζωάκι ή ένα..χαριτωμένο τερατάκι! Όπως και να είναι σίγουρα θα διασκεδάσετε πολύ φτιάχνοντάς τα. 

Η προσωπική σας αχιβάδα

Η προσωπική σας αχιβάδα Όταν θα πάτε για μπάνιο, μαζέψτε κοχύλια, αχιβάδες και άλλους θησαυρούς στην παραλία και φτιάξτε αυτό το ωραίο διακοσμητικό για να στολίσετε το δωμάτιό σας και να θυμάστε το φετινό καλοκαίρι! 

Ένας λαμπερός ήλιος

sunΑυτός ο λαμπερός ήλιος θα φαίνεται σαν να μπήκε στο δωμάτιό σας να φέρει τη ζέστη και το καλοκαίρι!

 

Πως να φτιάξω μια πινιάτα

Πως να φτιάξω μια πινιάταΦτάνει το πάρτυ του παιδιού σας και θέλετε μια έξυπνη ιδέα σαν έκπληξη για τους φίλους του ή απλά θέλετε να απασχολήσετε με ένα όμορφο παιχνίδι τα παιδιά που ήρθαν σπίτι σας:; η Πινιάτα είναι η ιδανική λύση που θα ξετρελάνει τα παιδιά και τους μεγάλους
 

Καλοκαιρινές Κατασκευές - Μια πετσέτα-τρίλιζα

ΠετσέταΜετατρέψτε την βαρετή πετσέτα σας του μπάνιου σε μια διασκεδαστική τεράστια τρίλιζα και περάστε απίστευτες ώρες παιχνιδιού με τα παιδιά σας
   
 

Καλοκαιρινές κατασκευές - Χάρτινο φινιστρίνι

filistriniΑυτή η κατασκευή είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δημιουργήσουν τα παιδιά τον δικό τους θαλάσσιο κόσμο. Μπορούν να φτιάξουν διάφορα φινιστρίνια και να τα βάλουν σε μία σειρά ώστε να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του βυθού όπως θα τον βλέπαμε μέσα από ένα … υποβρύχιο! 

Καλοκαιρινές κατασκευές - Καλοκαιρινές κορνίζες

Καλοκαιρινές κορνίζες Μοναδικές κορνίζες τις οποίες μπορείτε να τις διακοσμήσετε με άμμο και κοχίλια και να βάλετε την φωτογραφία σας στην μέση

Οικογενειακό παζλ

Οικογενειακό παζλ Φτιάξτε ένα όμορφο δωράκι με τα χεράκια σας για την μαμά και τον μπαμπά σας. 

 
Μολυβοθήκες από χαρτί τουαλέτας
 
Μολυβοθήκες από χαρτί τουαλέτας 
Μην πετάτε το ρολό τουαλέτας όταν τελειώσει γιατί μπορείτε να φτιάξετε μία μοναδική μολυβοθήκη  
 
 
  

Κωδικός Carole: Παγκόσμια επιχείρηση
κατά της παιδεραστίας στο διαδίκτυο

Εκατοντάδες παιδεραστές που δρούσαν μέσω διαδικτύου εντοπίστηκαν στη διάρκεια παγκόσμιας αστυνομικής επιχείρησης σε 141 χώρες, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία της Αυστρίας.

VIENNA, Austria
Hundreds of paedophiles prowling
on the Internet have been identified in an operation
in 141 countries, Austrian federal police said
Wednesday, July 4.

Με την κωδική ονομασία Carole, η αστυνομική επιχείρηση που άρχισε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, οδήγησε μόνο στην Αυστρία στον εντοπισμό 272 παιδεραστών που προέβαλαν στο Ίντερνετ βίντεο πορνογραφικού υλικού με παιδιά.
Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση δικτύων παιδεραστίας στο διαδίκτυο που διεξάγεται στην Αυστρία και αναμφίβολα στον κόσμο.
Το σύνολο των πληροφοριών που συλλέχθηκαν και η μεγάλη ποσότητα των βίντεο που κατασχέθηκαν εξετάζονται από τις αστυνομίες των 141 χωρών.

inews

Οι ταινίες τρόμου και τα βίαια βιντεοπαιχνίδια προκαλούν εφιάλτες;

Πλήθος ερευνών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα παιδιά που εκτίθενται καθημερινά επί αρκετές ώρες στη βία της μικρής οθόνης της τηλεόρασης ή του υπολογιστή κοιμούνται λιγότερο ή χειρότερα, ενώ συχνά τρομοκρατούνται από βίαια όνειρα.
Halloween Horror Movies May Cause Emotional Problems In Young Children

Κάποτε οι συμπαθείς και ανήσυχες μαμάδες έλεγαν στα παιδιά τους: «Μη δεις αυτή την ταινία γιατί θα σου προκαλέσει εφιάλτες». 

Σήμερα, η κατάσταση είναι πολύ πιο ανεξέλεγκτη, όχι μόνο γιατί οι ταινίες τρόμου προβάλλονται συχνά από την τηλεόραση σε ώρες υψηλής ακροαματικότητας, αλλά κυρίως επειδή κάποια εξαιρετικά βίαια βιντεοπαιχνίδια γοητεύουν το φαντασιακό των περισσότερων παιδιών. Φαινομενικά «αθώα παιχνίδια», που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, δεν υπόκεινται στον έλεγχο των γονιών.

Ατελείωτες σελίδες έχουν γραφτεί γύρω από αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο. Και το δυστύχημα είναι ότι ακόμη και μεταξύ των ειδικών που το μελετούν από χρόνια δεν υπάρχει ομοφωνία για το κατά πόσο αυτές οι βίαιες ταινίες ή τα παιχνίδια επηρεάζουν την ομαλή ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, και κατά συνέπεια για το αν τους προκαλούν νυχτερινούς εφιάλτες.

Πλήθος ερευνών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα παιδιά που εκτίθενται καθημερινά επί αρκετές ώρες στη βία της μικρής οθόνης της τηλεόρασης ή του υπολογιστή κοιμούνται λιγότερο ή χειρότερα, ενώ συχνά τρομοκρατούνται από βίαια όνειρα.

Η εμπειρική αυτή διαπίστωση δεν αποτελεί ωστόσο και αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι για τον ταραγμένο ύπνο των παιδιών ευθύνονται αποκλειστικά αυτές οι ταινίες ή τα βιντεοπαιχνίδια. 
Σημαντική ή και μεγαλύτερη ευθύνη μπορεί να έχει π.χ. η οικογενειακή βία και ανισορροπία που βιώνουν στο σπίτι.

Μια πρόσφατη διάσημη έρευνα του David Foulkes, στο Πανεπιστήμιο Georgia Mental Health Institute της Ατλάντα, φαίνεται να ενισχύει τις παραπάνω επιφυλάξεις σχετικά με την πραγματική επιρροή των βίαιων ταινιών στα παιδιά. 

Πράγματι, αυτός ο ερευνητής έδειξε σε μια μεγάλη ομάδα παιδιών εναλλάξ μια ιδιαίτερα βίαιη ταινία γουέστερν και μια εντελώς αθώα ταινία. Διαπίστωσε έτσι ότι οι σκηνές βίας του φιλμ γουέστερν δεν επηρέαζαν καθόλου τα όνειρα των παιδιών που συμμετείχαν. Ανάλογα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί και στην Ευρώπη με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.  

Ας κλείσουμε τέλος με ένα παράδοξο που προέκυψε από κάποιες ευρωπαϊκές έρευνες: οι βίαιες ταινίες και τα τρομαχτικά βιντεοπαιχνίδια γεννούν λιγότερους εφιάλτες στον ύπνο των παιδιών απ' ό,τι η ανάγνωση ενός καλογραμμένου τρομαχτικού βιβλίου!
.
περισσότερα εδώ:
Ποιος σκηνοθετεί τους εφιάλτες μας;

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki