Friday 13 July 2012

Έκκληση για Δότη Μυελού των Οστών, Αιμοπετάλια, Αίμα

Ο 13χρονος μαθητής Ιωάννης Φαλτσέτας, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, χρειάζεται Αίμα (Β-) , Αιμοπετάλια και να βρεθεί συμβατός Δότης Μυελού των Οστών.

.

Νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίδα και φιλοξενείται στον ξενώνα Συλλόγου Ελπίδα.
Όσοι είναι από Αθήνα μπορούν να απευθυνθούν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για να δώσουν Αίμα και Αιμοπετάλια (καθημερινές 09:00-18.30 - σαββατοκύριακα 09:00-13.30). 
Όσοι είναι από επαρχία ας απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχή τους. 
 .
Για αιμοπετάλια δεν παίζει ρόλο η ομάδα αίματος. 
Πληροφορίες 
π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας τηλ 6946284569.

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε στραπατσάδα χωριάτικη,
με τη σαλάτα που περίσσεψε!

Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατη στραπατσάδα.
.

Στραπατσάδα «χωριάτικη»


Μερίδες 2
Προετοιμασία 5΄ 
Μαγείρεμα περίπου 14΄ 

Υλικά
2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  .

Διαδικασία
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά). 
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. 
Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.
Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Δάσκαλος μουσικής ασελγούσε
σε κοριτσάκια της 1ης Δημοτικού

Θεσσαλονίκη

Ποινή 14 ετών σε δάσκαλο που ασελγούσε
σε κοριτσάκια της 1ης Δημοτικού
.
παρενοχλούσε σεξουαλικά 6χρονα κοριτσάκια
Ποινή φυλάκισης 14 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης σε δάσκαλο μουσικής, ο οποίος κατηγορούνταν ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες της πρώτης τάξης του δημοτικού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θύματά του είχαν πέσει, κατά το 2009, δύο μαθήτριες, ηλικίας τότε έξι ετών, ολοήμερου δημοτικού σχολείου της δυτικής Θεσσαλονίκης.  
Ο μουσικός, που κρατείτο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, στις φυλακές της Τρίπολης, φέρεται ότι τουλάχιστον τρεις φορές ασέλγησε σε βάρος των δύο μαθητριών του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μία εκ των μαθητριών αποκάλυψε στη μητέρα της τα όσα συνέβαιναν στη διάρκεια του μαθήματος, ενώ στη συνέχεια τα θύματα μίλησαν και σε παιδοψυχολόγο.
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο. Μετά την καταδίκη του επέστρεψε στις φυλακές.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki