Sunday 15 July 2012

Πηγαίνετε το παιδί σας σε ένα μουσείο,
όσο μικρό και να είναι!

Μπορεί να μην γνωρίζουν τη διαφορά του ιμπρεσιονισμού από το ρεαλισμό, ή τον Βαν Γκογκ και τον Πικάσο, όμως δεν θα πείραζε καθόλου να πάτε το μικρό σας σε ένα μουσείο. Δεν χρειάζεται ούτε να έχει μάθει να περπατάει ή να μιλάει. 
 .
 Athens Museums: Children's Museum in Athens Greece, Attica
 
να του μιλάτε και να του εξηγείτε
ό,τι γνωρίζετε γι΄αυτά που βλέπετε.

Οι εικόνες που θα δει θα το βοηθήσουν πολύ σύμφωνα με νέες έρευνες, ακόμη και αν δεν έχει μάθει να τις ξεχωρίζει.
Μία βόλτα σε ένα μουσείο κατ' αρχήν είναι κάτι πολύ όμορφο από μόνο του. Το παιδί σας βγαίνει από το σπίτι, βλέπει άλλα πράγματα γύρω του και τα επεξεργάζεται στο κεφαλάκι του όπως βέβαια μπορεί. Γυρνώντας από τον ένα πίνακα στον άλλο, μπορείτε να του μιλάτε και να του εξηγείτε ό,τι γνωρίζετε γι΄αυτά που βλέπετε. Το σίγουρο είναι ότι θα του αρέσει πολύ.
Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι μια τέτοια βόλτα θα κάνει καλό και σε εσάς γιατί θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητά σας.

Βόλτα με το παιδί σας στο μουσείο
Μια βόλτα στο μουσείο είναι σχεδόν πάντα βαρετή για τα παιδιά και αυτό γιατί τέτοιου είδους εκπαιδευτικές βόλτες της έχουν συνδέσει με το σχολείο. Και μπορεί τα προγράμματα στα μουσεία να απευθύνονται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κι ένα παιδί μικρότερης ηλικίας δεν θα χαρεί την επίσκεψη του εκεί.
Είναι μάλιστα μια καλή ευκαιρία να του αναπτυχθούν ερεθίσματα τα όποια αργότερα θα του φάνουν πολύ χρήσιμα, τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και σε δημιουργικό. Δεν είναι απαραίτητο να το πάτε σε αρχαιολογικό χώρο που πολλά θα δει και λίγα θα καταλάβει αφού στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για παιδιά μικρής ηλικίας. 
Ένα από αυτά είναι το Ελληνικό παιδικό μουσείο, που αποτελεί μια από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες του παιδιού σε περιβάλλον προσαρμοσμένο για τις δυνατότητες του.  
Μοιραστείτε μαζί του τέτοιες στιγμές και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μην του δείχνετε πράγματα που πρέπει να μάθει αλλά αφήστε από μόνο του να σας οδηγήσει εκείνο σε αυτά που θα βρει ενδιαφέροντα. Φεύγοντας θα διαπιστώσετε ότι τόσο εκείνο όσο κι εσείς θα έχετε χαλαρώσει, θα έχετε μοιραστεί ιδέες και θα έχετε ανακαλύψει πράγματα.

mothersblog

Οδηγός MERCEDES ξυλοκόπησε άγρια 10χρονο κοριτσάκι, επειδή επιχείρησε να του καθαρίσει
το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του

Οδηγός ξυλοκόπησε άγρια το βράδυ της Πέμπτης 10χρονο κοριτσάκι στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Παπαφλέσσα, στην Πάτρα, με αφορμή το... καθάρισμα των τζαμιών.
.
άρχισε να κλωτσάει με μανία τη μικρή τσιγγάνα,
βρίζοντας θεούς και δαίμονες.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 55χρονος οδηγός μιας γαλάζιας Μερσεντές ενοχλήθηκε όταν η μικρή Ρομά του ζήτησε να του καθαρίσει το παρμπρίζ του πολυτελούς αυτοκινήτου του.
Και όταν το κοριτσάκι ακούμπησε το σφουγγάρι της στο τζάμι της Μερσεντές, ο ιδιοκτήτης της έγινε έξαλλος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα αυτόπτης μάρτυρας ο 55χρονος άντρας εκτοξεύτηκε απ' την θέση του και άρχισε να... κλωτσάει με μανία τη μικρή τσιγγάνα, βρίζοντας θεούς και δαίμονες.

Το επεισόδιο έληξε όταν άλλοι οδηγοί παρενέβησαν και... γλίτωσαν απ' τα χειρότερα την 10χρονη.

---------------------------
Πηγή: news247.gr
από inout

Χριστιανός (Ορθόδοξος) του 21oυ αιώνα

Ο χριστιανός, που πάντα αγωνίζεται και βιώνει καθημερινά το Σταυροαναστάσιμο ήθος της Ορθοδοξίας, ήδη κάνει μια πολιτική πράξη: τοποθετεί τον εαυτό του, όπως άλλωστε έπραξε και ο Χριστός, με τα θύματα και όχι τους θύτες της ιστορίας...

Βασίλειος Ι. Κρομμύδας
20/05/2012


Εισαγωγή
 
Οι σημερινές ιστορικές συνθήκες -διακίνηση ιδεών, αγαθών και πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο, έστω επιλεκτικά- θέτουν την ελλαδική ορθόδοξη εκκλησία, και συνακόλουθα τους πιστούς της, μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα, για την οποία καλούνται να πάρουν θέση. Πριν προχωρήσουμε, θεωρούμε πως είναι αναγκαία μία διευκρίνηση: παίρνω θέση σημαίνει πως ούτε αγνοώ επιδεικτικά τη νέα κατάσταση αλλά ούτε και συσχηματίζομαι άκριτα μαζί της.

περισσότερα στο Η Βασιλεία των Ουρανών

Το παιδί μέσα μας...

Ας φροντίσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας και ας διατηρήσουμε ζωντανό και χαμογελαστό το παιδί μέσα μας.  

Χριστίνα Βοσνακίδου - Ψυχολόγος

Αυθορμητισμός, αυθεντικότητα, χαρά, ξεγνοιασιά, δημιουργικότητα…. Κάποια από τα πολλά και πηγαία χαρακτηριστικά που έχουν τα παιδιά….
 .
Αλήθεια, εμείς όλοι, που έχουμε καταφέρει τόσα πολλά ο καθένας στη ζωή του, ποια θετική ποιότητα της παιδικής ηλικίας, μας χαρακτηρίζει στην ενήλικη ζωή; Πόσο αυθεντικοί είμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους; Χρησιμοποιούμε την δημιουργικότητα στο γάμο μας, στις ερωτικές μας σχέσεις, στην επαφή μας με τα παιδιά; Έχουμε εκδηλώσει ποτέ αυθόρμητα τα πραγματικά μας συναισθήματα (θετικά ή αρνητικά), χωρίς να σκεφτούμε πως θα φανεί στον άλλον; Με λίγα λόγια, ποσό καλή σύνδεση έχουμε με το παιδί μέσα μας;
 .
Συχνά συναντώ ανθρώπους που έχουν μπει σ’ έναν άσκοπο και μανιακό αγώνα κατάκτησης μιας ιλουστρασιόν ευτυχίας. Τρέχουν, αγωνιωδώς, να προλάβουν να 'ναι οι πρώτοι, οι ομορφότεροι, οι καλύτεροι... Άλλους τους είδα να πηγαίνουν σε καφέ και εστιατόρια, μηχανικά, χωρίς ίχνος απόλαυσης, να κάθονται και να πίνουν αμέτρητα ποτά σε bar και club χωρίς να επικοινωνούν με τους φίλους τους, χωρίς καν να το θέλουν, απλά, ακολουθώντας την παρέα. Άνθρωποι θλιμμένοι, σκυθρωποί, άχρωμοι μέσα σε πανεπιστήμια, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε καταστήματα, σε σχολεία. 
Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι, πού έθαψαν τη φωτεινή και θετική τους πλευρά;  
Ποιος τους έκλεψε το αυθόρμητο χαμόγελο και στη θέση του αντικατέστησε ένα μειδίαμα που ακόμα και αυτό, τις περισσότερες φορές, είναι ψεύτικο;
Αυτές είναι οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων; Συνειδητοποιώ ότι, πολλοί από εμάς, έχουμε κακοποιήσει το εσωτερικό μας παιδί και ουσιαστικά του έχουμε κλείσει το στόμα για να μη το ακούμε. Μπορούμε να δώσουμε την μεγάλη ευκαιρία στον εαυτό μας και να ακούσουμε αυτή τη γλυκιά φωνούλα που μας ψιθυρίζει; Πολλοί ψυχοθεραπευτές υποστηρίζουν ότι ο καθένας μέσα του κρατάει 3 ρόλους: το παιδί, τον ενήλικα και τον γονιό. 
Το παιδί που υπήρξε, ο ενήλικας που είναι τώρα και ο γονιός του εαυτού του. Αυτοί οι 3 ρόλοι θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία για να διατηρήσουν ζωντανό το παιδί που έχουμε όλοι μέσα μας. Το παιδί που ήμασταν, το εσωτερικευμένο παιδί που έχουμε και μας θυμίζει καθημερινά τις ανάγκες μας, τους φόβους μας, τα συναισθήματα μας, τις ανασφάλειες μας.
Μπορεί να 'ναι πληγωμένο, μοναχικό, ανύπαρκτο, ίσως για κάποιους, αλλά σίγουρα υπάρχει και θα πρέπει να του δώσουμε χώρο από το ρόλο του ενήλικα και του γονιού. Η σχέση (καλή ή κακή) που έχουμε με το εσωτερικευμένο μας παιδί είναι καθρέφτης της σχέσης που είχαμε με τους πρωταρχικούς μας φροντιστές, τους γονείς μας.  
Αν μεγαλώσαμε σ' ένα υποστηρικτικό, ζεστό περιβάλλον που αφουγκραζόντουσαν, κυρίως, τις συναισθηματικές μας ανάγκες, τότε το μοντέλο που ακολουθούμε στη ζωή μας δεν έχει τεράστια διαφορά από αυτό που έχουμε μάθει. 
 Όμως, στη ζωή και σε πολλές οικογένειες, τα πράγματα, συνήθως, είναι λίγο διαφορετικά. Έτσι καλείται ο καθένας, έχοντας αυτογνωσία και διάθεση για αλλαγή και ποιότητα ζωής, αυτή τη δύσκολη αλλά τόσο δημιουργική και ανανεωτική «δουλειά» να την κάνει ο ίδιος για τον εαυτό του.
Να αφουγκραστεί ο καθένας μας, ξεχωριστά, τις πραγματικές συναισθηματικές του ανάγκες, να τις διεκδικήσει, να έρθει σε επαφή με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό του και να κάνει πιο φωτεινή και χρωματιστή τη ζωή του.  
Θα συναντήσουμε το παιδί μέσα μας μόνο και μαζί με τη βοήθεια του εαυτού μας από το ρόλο του ενήλικα, που είναι εμπλουτισμένος με εμπειρίες, γνώση, ικανότητα για να δώσει νέες ευκαιρίες και να σπάσει παλιούς κανόνες. Έτσι ώστε, να μπορέσουμε να είμαστε αυθεντικοί με τον εαυτό μας και να τον προστατέψουμε και να τον στηρίξουμε σαν καινούριος στοργικός γονιός.  
Ας φροντίσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας και ας διατηρήσουμε ζωντανό και χαμογελαστό το παιδί μέσα μας.  
 

Δεν είμαστε καλά!! Πυροβόλησε παιδιά,
επειδή έπαιζαν μπουγέλο!

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 
στα Καμίνια Αχαΐας.
.
πυροβόλησε κατά τριών παιδιών...
Κάτοικος της περιοχής, ενοχλημένος από παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία της περιοχής άνοιξε πυρ εναντίον τους!
Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. 
Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε κατά τριών παιδιών που έπαιζαν σε κοντινή απόσταση απ' το σπίτι του.
Τα δύο από τα παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά από τα σκάγια.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν τα παιδιά έπαιζαν "μπουγέλα" στην πλατεία. 
Ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος του οξύθυμου "γείτονα" ο οποίος και αναζητείται.
 
inout

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki