Saturday 28 July 2012

Κρήτη: Συνέλαβαν 14 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Συνεχίζονται οι έρευνες
Οι άνδρες του κλιμακίου προέβησαν στη σύλληψη ενός ατόμου,
το οποίο φέρεται να υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα της Κρήτης.
Κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη βρίσκεται η Αστυνομία, καθώς έχουν γίνει ήδη 14 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ένας στρατιωτικός και ένας βρετανός τουρίστας, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος και άλλα οκτώ άτομα.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρέθηκε εδώ και δύο μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης, ερευνώντας τις πληροφορίες για την ύπαρξη του κυκλώματος στο νησί.

Οι άνδρες του κλιμακίου προέβησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα της Κρήτης. 
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας με βίντεο όπου πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Το παράνομο υλικό εντοπίστηκε στο σπίτι του συλληφθέντα, στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης.
Οι έρευνες για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος συνεχίζονται. 

tanea

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε «Παϊδάκια» κοτόπουλου
με μέλι, κέτσαπ και μείγμα μπαχαρικών!!

Σωστό τσιμπούσι θα στήσουμε με επίκεντρο ετούτα τα μερακλίδικα παϊδάκια... Καλύτερα -κι ευκολότερα- δεν γίνεται!
 .
Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος
Υλικά
  • 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτά «παϊδάκια»
  • 2 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουταλιά σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο ή λευκό κρασόξιδο
  • 1 κουταλιά σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 4 κουταλιά σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σιναπόσποροι (σπόροι μουστάρδας), προαιρετικά
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • 1κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 1 κουταλάκι γλυκού νιφάδες μπούκοβου
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
  • 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο, κοπανισμένο
  • 3 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
 .
















 ..................................................

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα.

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά να βραχούν από όλες τις πλευρές με το μείγμα.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.

Δεν βάζουμε νερό στο ταψί, παρά μόνο αν σωθούν εντελώς τα υγρά. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο περισσότερο - ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με βλίτα βραστά με μπόλικο δυόσμο, πατάτες τηγανητές ή φούρνου (που μπορούμε να ψήσουμε όση ώρα ψήνονται τα «παϊδάκια», αρκεί να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στον αέρα), και δροσερό γιαούρτι.

Συμβουλή


Αν δεν έχουμε, δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει κάποιο από τα μυρωδικά/μπαχαρικά, το παραλείπουμε.

Ελληνόπουλο νίκησε σε διεθνή διαγωνισμό
για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, Μάριος Χατζηδήμου, είναι ο νικητής του φετινού διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, λόγω της Ολυμπιάδας, ήταν "Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Greek boy's letter to Roger Federer wins gold

14χρονος Έλληνας νίκησε 1.000.000 μαθητές σε διεθνή
διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", ο μαθητής της Δευτέρας Γυμνασίου έγραψε στον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ.
"Στεκόσουν εκεί στεφανωμένος..."
"Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι, θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σε έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σε ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό", έγραψε στην αρχή της έκθεσής του ο 14χρονος.
"Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε, συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι να βλέπεις τη ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η  μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...".
Ο Μάριος περιγράφει, πώς με τη φαντασία του ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία, "στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες του 776 π.Χ.".
Στη συνέχεια, περιγράφει τον διάλογο που είχε με το ίνδαλμά του, το οποίο η φαντασία του ήθελε εκεί.
"Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος και σε ρώτησα τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά. 'Άκου μικρέ μου, αγωνίζομαι σημαίνει νικώ, να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας είναι ήδη μία μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα από το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και τη φιλαυτία σου. Και κάτι ακόμα. Νικώ σημαίνει αγαπώ. Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που  μου έμαθε τον τρόπο να αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που  με στηρίζει στην προσπάθειά και τον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό που μου χαρίζει τη δυνατότητα να αγωνίζομαι και να νικώ".
"Ε ναι λοιπόν, για εμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά ούτε πρωταθλητισμό ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, 'ευ αγωνίζεσαι', φιλία, ειρήνη και σε αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες", κατέληγε η έκθεσή του.
"Μάγεψε" την κριτική επιτροπή
Η αναφορά του Μάριου στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του πνεύματος που πρέπει να έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο μαθητής "μάγεψε" την κριτική επιτροπή, που τον έστεψε "Χρυσό Ολυμπιονίκη".
Η διεθνής επιτροπή επεσήμανε μάλιστα τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου: "Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες".
Μιλώντας στην "Δημοκρατία", ο 14χρονος "Ολυμπιονίκης" είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για την πρωτιά. "Αρχικά δεν το πίστευα", είπε, ενώ παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρει πολύ, να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάποιο άθλημα.

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών.
Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να στηρίζουν τη γνώση και τη δημιουργική προσπάθεια των νέων και να μεταφέρουν το μήνυμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ελλάς... το μεγαλείο σου

Την ελληνική σημαία κρατούσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο Λονδίνο, ανοίγοντας την παρέλαση για τις χώρες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Όλη η υφήλιος υποκλίθηκε στο Ολυμπιακό πνεύμα την ίδια ώρα
που οι διοργανωτές παρουσίαζαν ως πρέσβεις της χώρας τους
τους James Bond και Mr Bean.
Η Ελλάδα δηλώνει παρούσα  και παρά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που δέχεται καθημερινά από τα «κέντρα αποφάσεων του κόσμου» και τους παρατρεχάμενους τους, δίνει απλόχερα το φως του πολιτισμού και ταυτόχρονα αποδεικνύοντας τους μικροπρεπισμούς των κριτών της.  
Χθες όλη η υφήλιος υποκλίθηκε στο Ολυμπιακό πνεύμα την ίδια ώρα που οι διοργανωτές παρουσίαζαν ως πρέσβεις της χώρας τους τους James Bond και Mr Bean.


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki