Tuesday 31 July 2012

Μεγάλη Βρετανία: Από 7 ετών δοκιμάζουν ναρκωτικά

Ρίγη προκαλεί η δημοσίευση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail που προειδοποιεί ότι παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών στη Μεγάλη Βρετανία παίρνουν έκσταση και κάνουν χρήση κάνναβης. Τα συμπεράσματα διεξήχθησαν ύστερα από την έρευνα που έγινε για την εγκληματικότητα στη χώρα. 
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γονείς αδυνατούν να ελέγξουν τα παιδιά τους κι υπάρχουν κρούσματα ακόμα και χρήσης κοκαϊνης. Το ένα τρίτο αυτών που έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας, τη δοκίμασαν σε ηλικία μικρότερη των 16 ετών. Περίπου το 6% αυτών που δοκίμασαν κοκαΐνη, την αγόρασαν στο σχολείο και το 8,2% πήρε έκσταση πριν κλείσει τα 16.

«Μιλάμε για ένα πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι γονείς είναι αυτοί που επηρεάζουν τα παιδιά τους και το πώς προσεγγίζουν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» είπε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Family Lives, Jeremy Todd.
«Αν “εξοπλίσουμε” τους γονείς με τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το να “πειραματίζονται” σε πρώιμη ηλικία με τις ουσίες και να αποφύγουμε το να μπλεχτούν με αυτές στην εφηβεία ή την ενήλικη ζωή τους» πρόσθεσε.

Συγγραφέας άρθρου:

Έχετε παλιά CDάκια; Φτιάξτε όμορφα ψαράκια!!

Τα παλιά Cd που στοιβάζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης ή λόγω εκτεταμένης χρήσης πλέον έχουν αλλοιωθεί είναι η πρώτη σας ύλη για να φτιάξετε συντροφιά με τα παιδιά σας, πρωτότυπα ψαράκια που σας θυμίζουν το καλοκαίρι. 
Υλικά:
* ψαλίδι
* κόλλα ρευστή
* κορδέλες υφασμάτινες
* χάντρες
* πετονιά
* μαρκαδόρους για CD
* CD
* χαρτόνι κανσόν
* χαρτόνι γκοφρέ


Εκτέλεση:
Aφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και κάντε τα δικά σας ψαράκια. 
Γυρίστε τα cd ανάποδα και κολλήστε στο ένα από αυτά στη μία πλευρά το στόμα και στην άλλη την ουρά του ψαριού από κανσόν που θα κόψετε σε ό,τι σχήμα θέλετε.  
Περάστε την κορδέλα ανάμεσα στην τρύπα του cd και δέστε έναν κόμπο. 
Κολλήστε με κόλλα τα 2 cd μεταξύ τους (η πλευρά που γυαλίζει να είναι προς τα έξω). Με τους μαρκαδόρους ζωγραφίστε ματάκια και σχέδια στο ψαράκι σας. 
Κόψτε μια λωρίδα από το γκοφρέ χαρτί, διπλώστε τη σαν φυσαρμόνικα και περάστε την ανάμεσα στην τρύπα για να την καλύψετε και έχετε έτοιμα και τα πτερύγια. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε πάνω στο cd χάντρες, πούλιες, αυτοκόλλητα. Κρεμάστε την κατασκευή σας κοντά στο παράθυρο, στη γλάστρα, στο φωτιστικό ή σε φως και διακοσμήστε με καλοκαιρινούς τόνους το χώρο σας.

infokids

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε Κοτόπουλο με Λαχανικά!!

Easy Roasted Chicken With Vegetables

Υλικά
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα μεγάλη ώριμη
αλάτι, πιπέρι, μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε το κοτόπουλο μπουκίτσες. 
Το ανακατεύετε με το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών και βάζετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ με καπάκι ή μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα.
Το αφήνετε να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Εν τω μεταξύ κόβετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ροδέλες, τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε μακρόστενα κομμάτια και το σκόρδο σε φετάκια.
Τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι να τηγανιστούν.            
Δεν ανακατεύετε με κουτάλι το φαγητό για να μη διαλυθούν τα λαχανικά, κουνάτε το τηγάνι για να ανακατευτούν.
Ρίχνετε και το υπόλοιπο λάδι και από πάνω βάζετε τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και σκεπάζετε το φαγητό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράζει με τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά όταν θα μείνει μόνο με το λάδι. (Η μητέρα μου έφτιαχνε αυτό το φαγητό μόνο με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τη ντομάτα και το κοτόπουλο ολόκληρο και χωριάτικο)  
Ταιριάζει με άσπρο κρασί παγωμένο (για τα μεγάλα χαμομηλάκια!)                              
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Δεν τρώει λαχανικά
Πρακτικές οδηγίες για την κατανάλωση λαχανικών

Ο γιος μου είναι 3 χρόνων και δεν τρώει καθόλου λαχανικά. Ο μόνος τρόπος είναι να τα «κρύβω» μέσα σε σάλτσα (κι αν το πάρει χαμπάρι, γίνεται χαμός). Πώς μπορώ να το κάνω να τα συνηθίσει;

Μπορείτε να δοκιμάσετε καινούργιες συνταγές...
Η αποστροφή των παιδιών στα λαχανικά είναι αρκετά συνηθισμένη περίπτωση. Συνήθως συμβαίνει σε οικογένειες που δεν συνηθίζουν να καταναλώνουν ωμά λαχανικά σε κάθε γεύμα τους. Μπορεί όμως να συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα ύπαρξης των λαχανικών στη διατροφή του παιδιού, η προσπάθεια σας να τα τοποθετήσετε με έμμεσο τρόπο στην διατροφή του παιδιού, είναι σωστή. 
Όταν όμως αποφασίζετε ότι πρέπει να κρύψετε τα λαχανικά σε μία σάλτσα ή στα μπιφτέκια, τότε πρέπει να το κάνετε σωστά και να μην επιτρέψετε στο παιδί να το αντιληφθεί. Από τη στιγμή που το αντιλαμβάνεται και εξοργίζεται, ενισχύετε την αρνητική διάθεση του για τα λαχανικά. Σκοπός σας, λοιπόν, θα πρέπει να είναι να τα κρύψετε σωστά, έστω και αν χρειαστεί να τα πολτοποιήσετε. Τοποθετήστε τα σε όσα περισσότερα φαγητά μπορείτε. Παράλληλα όμως, συνεχίστε την προσπάθεια να δώσετε στο παιδί σας ολόκληρα τα λαχανικά. Μην εναντιώνεστε στην αρνητική του θέση. Δεχτείτε την και συνεχίστε το γεύμα σας. Πάντα, οι γονείς είναι το παράδειγμα. Καταναλώστε τα καθημερινά, επιδεικνύοντας  την ικανοποίηση σας. Επίσης, θυμηθείτε ότι λαχανικά μπορεί να είναι ωμά, βρασμένα αλλά και μαγειρεμένα. Η ποικιλία είναι τεράστια. Προσπαθείτε να βρίσκετε διαφορετικές λύσεις, γίνετε ευρηματική. Δεν μπορεί να συμβεί τίποτα άλλο παρά να πετύχετε τον σκοπό σας.

Πρακτικές οδηγίες για την κατανάλωση λαχανικών
1. Μην πιέζετε ποτέ το παιδί σας να καταναλώσει κάποιο τρόφιμο με το ζόρι και αποφύγετε να δημιουργείτε διαμάχες την ώρα του φαγητού.
2. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση του πιάτου του παιδιού σας. Συνήθως, στα παιδιά αρέσουν τα φαγητά με έντονα χρώματα, οπότε φροντίστε το πιάτο του να είναι πολύχρωμο και να έχει ποικιλία, π.χ. ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά.
3. Είναι χρήσιμο κάποιες φορές τα λαχανικά να υποστούν ειδική προετοιμασία, όπως να τριφτούν πολύ ψιλά στον τρίφτη και να ενταχθούν μέσα στα φαγητά, ώστε να τα παιδιά να τα τρώνε και να συνηθίζουν τη γεύση τους, χωρίς όμως να τα βλέπουν (π.χ. τριμμένη πιπεριά, ντομάτα ή κολοκυθάκι μέσα σε πατάτες γιαχνί ή μέσα στην σάλτσα για τα μακαρόνια, λαχανικά μέσα σε πίτες, στη σπιτική πίτσα ή στον κιμά για τα μακαρόνια).
4. Δοκιμάστε να δώσετε στα παιδιά όχι μόνο μαλακά και μαγειρεμένα, αλλά και φρέσκα, τραγανά λαχανικά (στικς αγγουριού και καρότου) τα οποία θα μπορούσαν να συνδυαστούν με ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι. Mπορείτε, επίσης, να φτιάξετε σάντουιτς με ψωμί του τοστ και τυρί, προσθέτοντας ντομάτα ή μαρούλι.
5. Παροτρύνετε τα παιδιά να διαλέξουν μόνα τους τα φρούτα και τα λαχανικά που θα ήθελαν να καταναλώσουν και να τα αγοράσετε μαζί σε μια επίσκεψη στο μανάβικο. Ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης μιας συμπεριφοράς σε ένα παιδί είναι το παιχνίδι.
6. Χρησιμοποιώντας λαχανικά μπορείτε να φτιάξετε διάφορες φατσούλες ή ένα δέντρο στην άκρη του πιάτου. Ακόμα τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ένα ουράνιο τόξο με τα χρώματα των λαχανικών (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο) που θα ήθελαν να καταναλώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
7. Όποτε το παιδί καταναλώνει τα λαχανικά, μπορείτε να το επιβραβεύσετε με αυτοκόλλητα. Αυτή είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και στα σχολεία.
8. Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα, όσο αυτό είναι ασφαλές, και να διαλέξουν μόνα τους τα λαχανικά που θα βάλουν στο πιάτο τους.
9. Ωφέλιμη μπορεί να είναι και η παρασκευή φρέσκων χυμών μέσα στους οποίους εκτός από φρούτα, μπορείτε να προσθέσετε και μικρή ποσότητα λαχανικών όπως για παράδειγμα φρέσκος χυμός με πορτοκάλι και λίγο καρότο.
10. Μπορείτε να δοκιμάσετε καινούργιες συνταγές, όπως πατάτες στον φούρνο με ψιλοκομμένα λαχανικά, κρέας με λαχανικά αντί για πατάτες, μπρόκολο ή σπανάκι στον φούρνο με τριμμένο τυρί.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

«Δώστε πίσω τα κλεμμένα»

Ιερώνυμος προς Ευρωπαίους: 

... να μπει «τεφτέρι» να δούμε «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».  

Hieronymus  to Europeans:
Give us back what you stole
«Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και τότε τους κάνουμε τους λογαριασμούς μας» 

περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki