Wednesday 1 August 2012

Lou Xiaoying: Η Κινέζα ρακοσυλλέκτρια, «άγγελος»
των εγκαταλελειμμένων παιδιών

«Επίγειο άγγελο» χαρακτηρίζουν τη Lou Xiaoying όσοι μαθαίνουν την εκπληκτική δουλειά της 88χρονης σήμερα Κινέζας ρακοσυλλέκτριας με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. 
 .
Η Xiaoying μεγάλωσε 30 μωρά που βρήκε στους δρόμους της πόλης Jinhua, όπου έβγαζε τα προς το ζην της συλλέγοντας σκουπίδια.

.
Η ίδια και ο άντρας της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 17 χρόνια, μεγάλωσαν τέσσερα μωράκια και τα υπόλοιπα τα έδωσαν σε φίλους και σε συγγενείς, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα νεογέννητα να κάνουν μια νέα αρχή.

The truly inspiring story of the Chinese rubbish collector who saved and raised THIRTY babies abandoned at the roadside



Lou, left, caring her the babies with her husband Li Zin.
She would give them to friends and family after she rescued them
Ο μικρότερος της γιος Ζανγκ Γκιλιν είναι μόλις 7 χρονών και τον βρήκε η Λου σε έναν κάδο σκουπιδιών όταν ήταν 82 χρονών.
«Αν και ήμουν ήδη αρκετά μεγάλη, δεν μπορούσα να αφήσω το μωράκι στο έλεος του Θεού. Τον κοίταζα και μου χαμογελούσε. Ήταν τόσο γλυκός που δεν μπορούσα να μην τον φροντίσω»,
δηλώνει στην Daily Mail η Lou. «Τον πήρα πίσω στο σπίτι που έχουμε στην εξοχή και τον περιέθαλψα. Τώρα πια είναι ένα υγιές και χαρούμενο αγοράκι».
«Τα μεγαλύτερα παιδιά μου βοηθάνε στην φροντίδα του Ζανγκ Γκιλιν. Του έδωσα το όνομα από την Κινεζική λέξη η σημασία της οποίας είναι "σπάνιος και πολύτιμος"».
«Όλα ξεκίνησαν το 1972 όταν και είχα βγει στους δρόμους να μαζέψω σκουπίδια. Τότε ήταν που βρήκα μέσα στους κάδους ένα μικρό κοριτσάκι. Θα είχε πεθάνει αν δεν την είχαμε πάρει και φροντίσει»,
σημειώνει και συνεχίζει: «Το να την βλέπουμε να μεγαλώνει ήταν κάτι το μοναδικό για μας. Τότε κατάλαβα ότι αγαπάω τα παιδιά και ήθελα να τους προσφέρω ότι καλύτερο μπορούσα».
«Κατάλαβα πως εφόσον είχαμε τη δύναμη να ανακυκλώνουμε σκουπίδια τότε θα είχαμε και την δύναμη να ανακυκλώσουμε την ανθρώπινη ζωή»,
εξηγεί.
«Όλα αυτά τα παιδάκια χρειάζονται αγάπη και φροντίδα. Είναι μοναδικά και αξιαγάπητα ανθρώπινα όντα. Δεν μπορώ να διανοηθώ το πως κάποιοι τα παρατάνε στα σκουπίδια».

Η Lou έχει μία βιολογική κόρη, που είναι σήμερα 49 ετών και έχει επίσης αφοσιωθεί στην αναζήτηση εγκαταλελειμμένων παιδιών. Η είδηση του έργου τους έχει μαθευτεί σε ολόκληρη την Κίνα, όπου χιλιάδες παιδιά εγκαταλείπονται στους δρόμους από φτωχούς γονείς.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκαν νέα για ένα κοριτσάκι που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, μέσα σε σακούλα, με το λαιμό κομμένο.  
Το μωράκι φαίνεται πως είναι θύμα της πολιτικής της χώρας που επιτρέπει μόνο ένα παιδί στα παντρεμένα ζευγάρια που ζουν σε πόλεις. Η πολιτική αυτή, με επιχείρημα τον αυξανόμενο πληθυσμό της Κίνας, έχει διχάσει τη χώρα, προκαλώντας παράλληλα διεθνή κατακραυγή.
Κάθε οικογένεια μπορεί να έχει ένα παιδί, κάτι το οποίο κάνει τις περισσότερες οικογένειες να οδηγούνται στη βρεφοκτονία εφόσον το πρώτο τους παιδί είναι κορίτσι.

Οι γονείς επιθυμούν αγόρια, θεωρώντας πως θα είναι πιο δυνατά για να συνεχίσουν τη ροή της οικογένειας και να βοηθήσουν στην πάλη για τη ζωή των οικονομικά ασθενών οικογενειών.
tvxs

Ωραίοι Έλληνες: Χρίστος Λ. Τσολάκης
«Έφυγε ο δάσκαλος της καρδιάς»

«Το μυαλό του παιδιού δεν είναι δοχείο για το γεμίσεις μόνο με γνώση, αλλά σπίρτο που περιμένει να το ανάψεις».
.
«Oι γλώσσες, κυρίες και κύριοι, βρίσκονται στα μπόγια των λαών, ψηλώνουν με το ψήλωμα και συρρικνώνονται με τη συρρίκνωση των σκέψεων και των πολιτισμών των ανθρώπων.»
Χρίστος Τσολάκης

«Γλώσσα νόησις νοήσεως, διάνοια καί λόγος ταυτόν»
Αριστοτέλης
Διαβάστε εδώ:
Γλώσσα, σκέψη και πολιτισμός
XPIΣTOΣ Λ. TΣOΛAKHΣ
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία του και αποχαιρέτισε τον ομότιμο καθηγητή νεοελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
περισσότερα εδώ

Με το μωρό στο αεροπλάνο

Το ταξίδι με αεροπλάνο όταν υπάρχει ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί είναι κάτι που προκαλεί άγχος στους γονείς, γι’ αυτό είναι καλό να έχετε ξεκουραστεί αρκετά πριν ταξιδέψετε.

Προσπαθήστε να αγνοήσετε τυχόν αγενή σχόλια από τους άλλους επιβάτες.

Ένα μωρό ίσως βρει την πτήση χαλαρωτική και μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα και να κοιμηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο θηλασμός ή το τάισμα με το μπιμπερό κατά την απογείωση και την προσγείωση θα βοηθήσει να μην κλείσουν τα αφτιά του, αφού η κατάποση εξισορροπεί την πίεση που συγκεντρώνεται στα αφτιά εκείνη τη στιγμή. Αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, μπορείτε να του δώσετε να πιει χυμό με ένα καλαμάκι.
Μόλις απογειωθείτε, είναι προτιμότερο να περπατάτε πάνω κάτω στο διάδρομο με το ανήσυχο μωρό σας παρά να είναι απαρηγόρητο για ώρες. Μπορείτε να του αποσπάσετε την προσοχή κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

Το άγχος να κρατήσετε ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας ευχαριστημένο μπορεί να είναι τεράστιο, ειδικότερα όταν θέλει να τρέχει ελεύθερα μέσα στο αεροπλάνο.

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια τσάντα με σνακ και παιχνίδια για να το διασκεδάσετε και να μη βαρεθεί. Μια καλή ιδέα είναι οι μαριονέτες, τα βιβλία αφής ή με δραστηριότητες. Ένα παιδί που μπορεί να κρατήσει μολύβι ίσως να ήθελε να ζωγραφίσει για λίγο.

Κάποια σνακ που του αρέσουν, τα οποία θα του τα δίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως καθησυχάσουν και απασχολήσουν το μικρό σας.

Προσπαθήστε να αγνοήσετε τυχόν αγενή σχόλια από τους άλλους επιβάτες. Το πιο πιθανόν είναι να εκφράσουν τη συμπάθειά τους όταν σας δουν ότι προσπαθείτε να ηρεμήσετε το μωρό σας.

Ίσως να κάθεται και κάποιο ευγενικό άτομο δίπλα σας, που είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει διασκεδάζοντας για λίγο το παιδί σας. Κάποιες φορές ένα διαφορετικό, άγνωστο πρόσωπο είναι ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει η διάθεση του μωρού.


Πηγή:
mybabysworld.gr
από newsbeast

Καλό μήνα παιδιά, και μην ξεχνάτε:
Η ευτυχία στη ζωή,
δυο φυλλαράκια δυόσμος...

Happiness is... two leaves of mint
Η ευτυχία στη ζωή,
δυο φυλλαράκια δυόσμος!!

Δυόσμος - Ηδύοσμος ο πιπερώδης - Menta Viridis

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki