Monday 6 August 2012

Με το παιδί σας στον ζωολογικό κήπο

Με το παιδί σας στον ζωολογικό κήπο, τι πρέπει να προσέξετε

Υπάρχουν παιδιά που σε τέτοιες βόλτες κάθονται ήσυχα και άλλα που απλά δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσουν.
Αν θέλετε λοιπόν να βγείτε μαζί τους σε ένα χώρο όπως ο Ζωολογικός Κήπος καλό είναι να προσέχετε κάποια πράγματα για να διασκεδάσετε όλοι σε αυτή την υπέροχη οικογενειακή σας έξοδο.
Με το παιδί σας στον ζωολογικό κήπο, τι πρέπει να προσέξετε
Αποφασίστε σε ένα χρώμα για την οικογένεια: Εάν είστε μεγάλη οικογένεια, έχετε δηλαδή πάνω από δύο παιδιά θα ήταν καλό να ντυθείτε με ανάλογα χρώματα και να φορέσετε ανάλογα καπέλα. Έτσι ώστε αν τυχόν χαθείτε κάποια στιγμή να μπορείτε να ξαναβρεθείτε γρήγορα.
Σωστές αναλογίες μεγάλων – μικρών: Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει όλα τα παιδιά μόνος του σε μια τέτοια βόλτα. Αν δεν μπορείτε να έχετε την τέλεια αναλογία – ένας γονιός ανά παιδί – τότε προσπαθήστε τουλάχιστον να είναι κάτι που να το πλησιάζει.
Για να μην έχετε το παραμικρό πρόβλημα να χαθεί το παιδί σας, έχετε μια ετικέτα μέσα από το μπλουζάκι του με τα στοιχεία σας.
Να έχετε από πριν αποφασίσει πόσο θα προχωρήσετε στο Ζωολογικό Κήπο για να μην έχετε μετά γκρίνιες.
Έχετε στο νου σας τη γενικότερη συμπεριφορά του παιδιού σας και πράξτε αναλόγως. Αν του αρέσει να φεύγει από την προσοχή σας και είναι στην κατάλληλη ηλικία πάρτε το με ένα καρότσι.

mothersblog.gr

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Σήμερα, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα,
Χρόνια πολλά στα χαμομηλάκια που γιορτάζουν :)
.
«Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; 
σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια (μόνος)»
.


.
 .
(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ)
.
Τι σημαίνει μεταμορφώθηκε; 
Άνοιξε, λέγει ο Χρυσόστομος, λίγο από τη Θεότητά του, ενώ προσευχόταν και έλαμψε σαν ήλιος. Σαν ήλιος είπε ο ευαγγελιστής για να μη νομίσουμε αισθητό αυτό το φως. 
Γιατί αυτό το φως είναι της Θεότητος και είναι άκτιστο. 
Ο Χριστός μεταμορφώθηκε, όχι προσλαμβάνοντας ό,τι δεν ήταν, αλλά φανερώνοντας στους μαθητές του ό,τι ήταν, αφού τους άνοιξε τα μάτια και από τυφλούς τους κατέστησε βλέποντας. 
Επομένως αυτό το φως δεν είναι αισθητό, αλλά με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μετασκευάσθηκαν τα μάτια τους, μεταμορφώθηκαν εκείνοι.
Έλαμψε το πρόσωπο του Χριστού σαν ήλιος και τα ιμάτιά του έγιναν λευκά σαν φως, ο δε Μάρκος λέγει ότι ήταν "στιλπνά και λευκά σαν χιόνι". 
Έδειξε με αυτά ποιες είναι οι στολές της δόξης που θα φορέσουν κατά τον μέλλοντα αιώνα όσοι προσεγγίσουν το Θεό.
πηγή


Του χρόνου, την παραμονή της Μεταμόρφωσης να πάτε στο Θαβώρ, να δείτε το σύννεφο που κατεβαίνει και επικάθεται του Ορθόδοξου Ναού. 

Άντε πάτε, εκεί είναι κάθε χρόνο

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΘΑΒΩΡ-
Μια μαρτυρία της μοναχής Αικατερίνης

Η ευεργετική πράξη του θηλασμού!

Σημαντικά τα οφέλη για το παιδί αλλά και τη μητέρα...
Ο θηλασμός είναι μία από τις πιο φυσικές και πλέον ευεργετικές πράξεις όπου μία μητέρα μπορεί να προσφέρει στο παιδί της. 


Σημαντικά οφέλη έχουν αποδειχθεί ότι περνούν από τη μητέρα στο παιδί μέσω του μητρικού γάλακτος. Από αντισώματα τα οποία προστατεύουν ένα νεογέννητο έως τα αποκλειστικά θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος τα οποία έχουν αποδείξει τα ανυπολόγιστα πλεονεκτήματα τους.
Δεν υπάρχει καμία άλλη μοναδική πράξη κατά την οποία μία μητέρα μπορεί να προστατέψει, τόσο στο παρόν αλλά και στο μέλλον, την υγεία του μωρού της.
«Είναι δωρεάν, κάνει τις αισθήσεις να λειτουργούν και είναι πάντα διαθέσιμο. Είναι για τα μωρά». Αυτά λένε οι Νορβηγοί στο ενημερωτικό φιλμ για το θηλασμό «Breast is the best» («Το στήθος είναι το καλύτερο»).
Το μητρικό γάλα παραμένει το μόνο και μοναδικό ολοκληρωμένο σύμπλεγμα θρέψης για τις ανθρώπινες ανάγκες. Είναι μία φυσική φόρμουλα η οποία προάγει την εξασφάλιση μίας υγιής και καλής ποιότητας ζωής τόσο των βρεφών όσο και κατά τη μεταβίβαση τους στην ενήλικη ζωή.
Αξίζει δε να σημειωθεί η συμβολή του στη ψυχική υγεία του παιδιού καθώς προάγει το συναισθηματικό δεσμό μεταξύ μητέρας και νεογνού.
Για την πλήρη κατανόηση των πλεονεκτημάτων του θηλασμού, ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη του μητρικού γάλακτος.

Για το νεογνό:
-Ιδανική σύνθεση γάλακτος για τη σωματική του ανάπτυξη.
-Χορήγηση έτοιμων αντισωμάτων με αποτέλεσμα την προστασία από λοιμώξεις του αναπνευστικού, του γαστρεντερικού συστήματος και ιώσεις.
-Πρόληψη αλλεργικών καταστάσεων.
-Αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης των πρόωρων: Ειδικά για τα πρόωρα είναι η ιδανική τροφή, καθώς τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το γάλα μητέρων που γεννούν πρόωρα έχει σημαντικά μεγαλύτερη περιεκτικότητα λευκωμάτων απο το γάλα μητέρων που γεννούν κανονικά.
-Αύξηση του δείκτη νοημοσύνης.
-Προστασία από κίνδυνο νεανικού διαβήτη.
-Ελάττωση της συχνότητας του παιδικού καρκίνου.
-Πρόληψη παχυσαρκίας.
-Πρόληψη για μελλοντικό κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
-Η πιο κατάλληλη τροφή για πολλές ασθένειες της νεογνικής και βρεφικής ηλικίας, όπως είναι η δυσανεξία στο γάλα αγελάδας, η επίμονη διάρροια, η ελκώδης κολίτιδα, η νεκρωτική εντεροκολίτιδα, οι χειρουργικές επεμβάσεις του πεπτικού, η σηψαιμία, η ανεπάρκεια της I.G.A ανοσοσφαιρίνης, η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Για τη μητέρα:
-Ταχεία παλινδρόμηση της μήτρας της λεχώνας.
-Προστασία από καρκίνο του μαστού.
-Μείωση της συχνότητας καρκίνου του ενδομητρίου.
-Προστασία από οστεοπόρωση.
-Ευκολότερη απώλεια του βάρους, που αποκτήθηκε κατά την εγκυμοσύνη, καθώς αποθηκευμένο λίπος καίγεται για την παραγωγή γάλακτος.
-Ψυχική ολοκλήρωση ως γυναίκα-μητέρα.
-Ευκολία στη σίτιση του παιδιού.

piestirio

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki